Vom vedea un motor cu doi cilindri de la BMW?

Imaginea unui motor cu patru cilindri

Intr-un interviu recent acordat publicatiei Auto Motor Und Sport (in limba germana), Dr. Klaus Draeger, membru al consiliului de administratie BMW AG si responsabil cu dezvoltarea, a declarat ca un motor cu doi cilindri de la BMW reprezinta o posibilitate. Potrivit lui Draeger, motorul ar avea ideal capacitatea de 500 cmc per cilindru si ar livra o putere cuprinsa in intervalul 80-100 CP.

Primele stiri despre un motor de 500 cmc cu trei cilindri au aparut prin luna iunie, cand se spunea ca BMW se gandeste la un design cu 500 cmc pe cilindru, care ar folosi si injectie directa si turbocompresie. La acel moment am declarat ca motorul ar putea echipa multe modele BMW, dar ca nu va fi perceput ca model entry-level.

Declaratia lui Draeger nu ne mai surprinde asadar. In ultimii ani, BMW a devenit promotorul agregatelor mici, extrem de eficiente, iar viitorul apropiat va aduce cu el motoare cu trei si patru cilindri care ar diferentia BMW de competitorii sai.

Draeger a accentuat inca o data aparitia iminenta a unui model BMW cu tractiune fata, propulsat de motoare eficiente.

Motoarele nou-dezvoltate ar putea inlocui sistemele hibride costisitoare care nu s-au dovedit eficiente din punct de vedere al consumului.

“La Seria 1 si Seria 3 economiile potentiale, in comparatie cu motoarele mai mari, sunt mai degraba scazute”, a declarat Draeger.

In cadrul aceluiasi interviu, Draeger a facut referire la un motor de 1.0 litru cu doi cilindri, ce ar urma sa propulseze viitorul vehicul BMW cu tractiune fata.

[Sursa: AMS via Worldcarfans ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account