Zvon: proiectul BMW iX se va materializa în 2020

BMW iX

BMW iX pare să fie numele de cod pentru viitorul model aparținând gamei BMW i și ar putea fi lansat în 2020, sub forma unui vehicul complet electric.

De-a lungul anului trecut, încă dinaintea confirmării oficiale a unui nou model „i”, zvonurile și randările legate de un posibil viitor BMW i5 sau BMW i6 au curs pe net și ne-au captat atenția. Dacă la început viitorul BMW i5 ar fi fost practic un i3 ceva mai mare, pe parcurs s-a ajuns la o caroserie de SUV pentru ca mai spre final să se ajungă la forma unui sedan. Acum însă, cele mai recente zvonuri susțin că viitorul model din gama BMW i va fi un hatchback cu ceva forme de SUV. Altfel spus, dacă dăm crezare zvonurilor, modelul cu numele de cod BMW iX va fi un crosshatch electric.

Conform celor de la BMWBLOG.COM care au preluat informația de la Automobile Mag, cel de-al treilea model al gamei BMW va avea la bază o arhitectură ce oferă un mix între oțel și fibră de carbon, tocmai pentru a putea să se prezinte cu o greutate cât mai mică. Platforma pe care se bazează modelul cu numele de cod BMW iX se numește FSAR, o prescurtare pentru Flat Battery Storage Assembly, și este similară cu platforma CLAR pe care se bazează acum câteva dintre modele BMW.

BMW iX

Gama BMW i numără în prezent două modele, dar BMW i8 nu poate fi considerat un model de volum, ci mai degrabă o declarație și o mașină de imagine, mai ales că nu este un full-electric. Celălalt model, BMW i3 este în momentul de față una dintre cele mai apreciate mașini electrice disponibile pe piață, motiv pentru care bavarezii au toate argumentele pentru a lansa un nou model electric, într-un viitor cât mai apropiat. Mai ales că Tesla nu stă degeaba și, după Tesla X, prezintă un rival electric pentru BMW Seria 3. Totuși, BMW pare că a ales să meargă cu pași mici în direcția electrificării gamei și a pariat pe modelele de tip plug-in hybrid. BMW Seria 2 Active Tourer, BMW Seria 3, BMW Seria 7 și BMW X5 sunt modelele BMW care beneficiază în acest moment de o versiune de motorizare plug-in hybrid, iar gama se va extinde.

BMW iX

BMW iX este acum doar un proiect care va deveni realitate într-un viitor nu foarte îndepărtat și suntem siguri că în 2017 sau 2018 vom vedea un concept care să ne lămurească în legătură cu direcția pe care viitorul model electric BMW o va lua.

Află și care este prețul noului BMW X5 plug-in hybrid:

BMW X5 xDrive40e

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account