ZVON: Rolls-Royce Spectre ar putea prelua propulsia electrică de peste 600 CP a lui BMW iX M60

Publicația britanică Autocar preconizează că este plauzibil ca modelul electric Rolls-Royce Spectre să folosească aceeași propulsie cu două motoare electrice care va anima și primul SUV 100% electric al diviziei BMW M GmbH. Este vorba despre modelul BMW iX M60, despre care constructorul bavarez a anunțat deja că va dezvolta peste 600 CP alimentați cu electricitate.

Când Spectre a fost dezvăluit în septembrie 2021, Torsten Müller-Ötvös, CEO al Rolls-Royce Motor Cars, a confirmat că acesta va fi livrat către clienți începând din al patrulea trimestru al lui 2023. Așadar ar fi plauzibil să preia propulsia lui BMW iX M60, având în vedere că SUV-ul bavarez ar trebui să fie lansat înainte de acest termen.

Desigur, aceste preconizări urmează a fi confirmate sau dezmințite oficial. În 2022 urmează a fi dezvăluită și noua generație BMW Seria 7, care pentru prima oară în istoria sedanului de lux va include în gamă și o variantă pur electrică, denumită i7. Pentru toate aceste trei modele se poate bănui că va fi compatibilă propulsia cu două motoare electrice și peste 600 CP, având în vedere că nu a fost anunțată încă și o configurație cu trei motoare electrice și un nivel de putere și mai impresionant. Trebuie să ținem cont de faptul că Tesla Model S în variantă Plaid produce 1020 CP, având trei motoare electrice. Iar Mercedes-Benz a confirmat că sedanul EQS va fi oferit și într-o versiune de performanță cu 761 CP (560 kW).

În prezent, coupe-ul Rolls-Royce Wraith are un V12 de 6,6 litri extrem de rafinat, care produce 632 CP. Este de presupus că Rolls-Royce Spectre îl va înlocui în gamă, deci propulsia electrică de peste 600 CP ar putea echivala performanțele lui Wraith. Știm că BMW iX xDrive50 cu 523 CP poate accelera de la 0 la 100 km/h în 4,6 secunde și poate rula cu viteza maximă de 200 km/h. Deci este de așteptat ca propulsia cu 600 CP să permită măcar timpi de sprintare de la 0 la 100 km/h de circa 4 secunde.

De asemenea, iX xDrive50 are și cel mai mare pachet de baterii utilizat până acum de un model BMW electric, având un conţinut energetic brut de 115,5 kWh (echivalent cu un conţinut net de energie de 106 kWh). Cu această baterie, BMW iX xDrive50 promite autonomie de până la 630 km (WLTP).
Odată cu prezentarea lui Spectre, Rolls-Royce a anunțat că din 2030 nu va mai produce și nu va mai comercializa nici un model cu motor cu ardere internă. Așadar, o propulsie de peste 600 CP ar fi demnă pentru primul model 100% electric din istoria Rolls-Royce. Și, chiar dacă motoarele electrice și bateria ar putea fi preluate de la BMW iX, Spectre tot se poate mândri că este un Rolls-Royce de sine stătător. Fiindcă arhitectura nu este împărțită cu un model BMW. Ci este platforma de aluminiu folosită de noile generații Phantom și Ghost și SUV-ul Cullinan. Această arhitectură tehnică a fost proiectată special de Rolls-Royce pentru a integra atât motoare cu ardere internă, cât și propulsii alternative.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account