VIDEO: Unicatul Rolls-Royce Phantom Oribe a fost creat în colaborare cu Hermès

Modelul unicat Rolls-Royce Phantom Oribe a fost creat special pentru Yusaku Maezawa, un antreprenor japonez care colecționează artă și mașini deosebite. Automobilul a fost personalizat de Rolls-Royce Motor Cars în colaborare cu artizanii brand-ului de lux Hermès din Paris.

Acest model Phantom are partea superioară a caroseriei vopsită în nuanța verde Oribe Green, creată exclusiv pentru Yusaku Maezawa. Mai mult de atât, Rolls-Royce a pus la dispoziție vopsea suplimentară, deoarece clientul a dorit ca un nou avion personal recent achiziționat să fie asortat cu Phantom-ul. Acest verde special a fost conceput în decursul a câteva luni la Goodwood pentru a reda o culoare tipică pentru obiectele de ceramică din secolul 16. Segmentele inferioare ale spoilerelor, precum și pragurile laterale sunt vopsite într-o nuanță crem deschis. Aceste două culori au fost alese pentru a reflecta faptul că Yusaku Maezawa este pasionat de colecționarea vaselor ceramice Oribe tradiționale pentru cultura japoneză.

Interiorul mașinii a fost personalizat cu ajutorul artizanilor Hermès. În colaborare cu specialiștii în manufactură ai Rolls-Royce Motor Cars, aceștia au realizat o parte din tapițeria habitaclului din piele Hermès de culoare Enea Green. În premieră pentru Rolls-Royce, materialului textil Toile H de la Hermès a fost utilizat pentru a acoperi porțiuni din panourile interioare ale portierelor. Inedit este și faptul că difuzoarele audio din portiere nu mai au capace metalice. Acestea au fost în locuite în mod inedit cu decupaje făcute direct în inserțiile de lemn care ornează panourile portierelor. Din acest lemn Royal Walnut cu pori deschiși sunt făcute și inserțiile de pe consolele din scaune, sau de pe măsuțele de picnic.

Inserția principală din galeria care personalizează partea superioară a planșei de bord este făcută tot din lemn Royal Walnut. Și se distinge prin faptul că a fost pictată manual cu o grafică inspirată de ilustrațiile artistului Pierre Péron (1905–1988). Acesta a creat multe dintre eșarfele casei Hermès. Și, fiindcă istoria Hermès este stâns legată de echitație, pictura din galeria lui Phantom Oribe ilustrustrează sporturile ecvestre. Experiența în conexiune cu echitație se remarcă și prin tehnicile de coasere și vopsire a tapițeriei de piele. Acestea sunt asemănătoare cu tehnicile folosite pentru a crea șeile pe care stau călăreții.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account