Zvonuri: Familia de modele BMW Seria 1 2012 va include 6 versiuni

De cateva luni circula zvonuri si stiri legate de viitoarea familie de modele BMW Seria 1, iar odata cu dezvaluirea noului Seria 1 hatchback, a devenit mai vizibila directia in care se indreapta BMW. Rama ninsa multe necunoscute, inclusiv oferta de versiuni cu tractiune fata care va fi inclusa in familia de modele din segmentul compact premium.

Autocar UK a publicat ieri un articol pe aceasta tema, mentionand nu mai putin de 6 variante BMW Seria 1, ce au la baza doua platforme distincte.

Asadar, se pare ca a doua generatie BMW Seria 1 va cuprinde sase versiuni diferite de caroserii, construite pe baza a doua platforme diferite. Aceasta varietate de modele va ajuta la extinderea gamei, in lupta cu concurenta sporita din partea celei de-a treia generatii Audi A3, a noului Mercedes-Benz Clasa A si a lui Volkswagen Golf 7 – toate urmand a fi lansate anul urmator.

BMW Seria 1 GT – platforma cu tractiune fata

Dupa cum am mai relatat si pana acum, BMW intentioneaza sa produca o versiune Gran Turismo pentru Seria 1. Pozele spion recente au confirmat ca masina a trecut de faza de design si e deja pe strazi, unde este testata de ingineri. BMW Seria 1 Gran Turismo, cunoscut intern sub numele de Compact Activity Tourer, va fi unul din vehiculele BMW cu tractiune fata. Din punct de vedere al designului, Seria 1 GT va urma liniile de design ale lui 5 GT dar si ale viitorului Seria 3 GT. Forma caroseriei este o combinatie de hatchback in cinci usi si un touring. Se spune ca spatiul la nivelul genunchilor pentru pasagerii din spate este comparabil cu cel din noul BMW Seria 5 sedan.

1 GT va fi cu 5 cm mai lung decat modelele in 3 si 5 usi, dar va avea o parte frontala distincta. Pentru a reflecta stilul Gran Turismo, noul 1 GT va avea o pozitie mai inaltata la condus, similar celei de la BMW Seria 5 Gran Turismo.
Masina urmeaza sa fie lansata in 2013 si potrivit publicatiei britanice, va deschide drumul pentru viitoarea gama de modele BMW Seria 1, a treia generatie, care va fi lansata in 2018 si care va cuprinde o multitudine de caroserii.

2011/12 – Versiuni hatchback in 3 si 5 usi – platforma cu propulsie

Aici nu avem nicio surpriza. BMW a prezentat recent modelul controversat BMW Seria 1 hatchback, cu propulsie si care va beneficia pe viitor si de un sistem xDrive. Versiunea in cinci usi se lanseaza in Europa in aceasta toamna, iar cea in 3 usi, la inceputul lui 2012.


2013 – Versiunile Coupe si Cabrio cu propulsie si viitoarea familie BMW Seria 2

Nici aici nu avem surprize. Am confirmat in mai multe randuri ca versiunile BMW Seria 1 Coupe si Cabrio vor fi redenumite Seria 2 si vor beneficia in continuare de platforma cu propulsie.

Modelele Seria 2 cu propulsie se vor diferentia de Seria 1 hatchback prin motorizari: vor fi propulsate de motoare turbo noi de 3.0 litri cu sase cilindri. Piata principala pentru modelele Seria 3 este cea a SUA.

BMW Seria 1 2014 Estate – tractiune fata

Nu sunt disponibile prea multe informatii despre acest model, dar suntem de parere ca este vorba despre BMW Advanced Family Activity Sports Tourer. Prin AFAST, BMW doreste sa reinterpreteze ideea de van dar care arata mai mult ca un autoturism, fara a afecta spatiul, flexibiliatea si dinamica la rulare.

Se pare ca BMW AFAST a fost conceput in urma cererilor clientilor care cauta o masina premium care sa satisfaca cerintele unui van, dar care sa pastreze valorile BMW. Surse din interior declara ca acest segment va creste cu 65% pana in 2015.

2018/2019 – A treia generatie BMW Seria 1 devine una cu tractiune fata

Autocar mentioneaza ca BMW intentioneaza sa realizeze o a treia generatie de modele BMW Seria 1 cu tractiune fata. Exceptiile vor fi coupe-ul, versiunea cabrio, precum si un nou sedan, care vor utiliza in continuare platforma cu propulsie, in principal datorita faptului ca majoritatea vanzarilor vor tinti SUA, dar si pentru a pastra valorile de baza BMW. Noul sedan compact va concura cu Audi A3 sedan, noul Mercedes CC cu patru usi si VW Jetta.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account