Anvelopele de vară originale BMW oferă performanțele optime pentru modelele mărcii bavareze

Anvelopele de vară originale BMW

Anvelopele de vară originale BMW se remarcă prin simbolul stea (★), ceea ce atestă că au fost proiectate special pentru fiecare model al mărcii. Este un simbol care garantează nivelul optim de performanță, eficiență și durabilitate. De asemenea, dealerii autorizați BMW oferă și seturi de roți care includ jante originale BMW, precum și servicii de montare specializate, care asigură o calibrare exactă a multitudinii de senzori pe care îi integrează mașinile moderne.

Anvelopele sunt cele care transpun pe carosabil abilitățile și performanțele oricărui automobil. Iar în cazul autoturismelor BMW parametrii optimi de rulare sunt garantați de anvelopele originale BMW, distinse prin simbolul stea (★). Acest simbol stea (★) este purtat exclusiv de anvelopele proiectate și adaptate pentru fiecare model BMW. Deși sunt bazate pe anvelope existente în gamele producătorilor de top, aceste anvelope au compoziția, designul și tehnologiile adaptate modelelor BMW. Așadar, anvelopele originale BMW, cu simbol stea (★) sunt cele care au specificațiile ideale pentru fiecare parametru al plăcerii de a conduce: performanță, eficiență, durabilitate, siguranță și confort.

BMW colaborează cu elita producătorilor de cauciucuri, pentru a dezvolta anvelopele care echipează din fabrică modelele sale. Este vorba despre mărci cu tradiție și reputație internațională, precum Michelin, Pirelli, Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Dunlop etc..

Iar pentru a fi incluse în echiparea modelelor BMW, anvelopele trec prin teste diverse, în care sunt studiate și optimizate până la 50 de criterii de performanță și calitate. Se testează viteza maximă, manevrabilitatea, distanța de frânare pe carosabil uscat și ud, confortul, uzura, zgomotul la rulare, rezistența la rulare care influențează consumul de combustibil și o multitudine de alți parametri.

Proiectarea și testarea anvelopelor cu simbol stea (★) pentru BMW durează până la 3 ani

BMW acordă și pentru dezvoltarea anvelopelor aceeași atenție minuțioasă pe care o investește în proiectarea modelelor sale de serie. De altfel, perfecționarea și testarea anvelopelor cu simbol stea se desfășoară simultan cu dezvoltarea prototipurilor care devin modele de serie din gama BMW.

Din acest motiv, poate dura chiar și 3 ani parcursul de testare și optimizare a anvelopelor care vor fi incluse în echiparea din fabrică a modelelor BMW. În acest interval anvelopele trec prin toată varietatea de teste pe care prototipurile BMW le îndură în condiții de climă extremă, pe drumuri publice și circuite. De exemplu, testarea anvelopelor de iarnă are loc și la centrul de testare creat de BMW Group lângă Cercul Polar. Iar pentru anvelopele de vară, BMW Group are un centru de testare la circuitul din Miramas (sudul Franţei). În plus, toate modelele sale sunt testate intensiv și pe virajele solicitante care formează porțiunea Nordschleife a circuitului Nürburgring (din Germania). La toate acestea se adaugă probele în laboratoare specializate, precum și simulările virtuale (care reproduc condițiile mai multor tipuri de uzură, inclusiv de lungă durată).

Încă din stadiul incipient al prototipurilor BMW sunt testate pentru fiecare anotimp numeroase variante de anvelope. Acestea sunt alese din gamele producătorilor de anvelope premium și apoi sunt adaptate pentru a permite automobilelor BMW să ofere cel mai înalte standarde în ceea ce privește durabilitatea, ținuta de drum dinamică și sigură, eficiența consumului, confortul rulării și zgomotul de rulare cât mai redus.

Testarea anvelopelor originale BMW, distinse cu simbol stea (★), are loc în condiții meteo extreme

Prototipurile automobilelor BMW sunt testate în condiții meteo necruțătoare, timp de mai mulți ani. Astfel, tehnologiile și fiabilitatea își dovedesc rezistența și garantează calitatea premium definitorie pentru BMW. Aceleași rigori trebuie să le îndeplinească și anvelopele cu simbol stea (★).

Modelele BMW și diversitatea de anvelope dedicate acestora trebuie să îndurate căldura toropitoare în cadrul testelor care au loc în zone precum Deşertul Kalahari, unde temperaturile depășesc constant 50 de grade Celsius. Sunt parcurse teste îndelungate inclusiv pe trasee neasfaltate și se traversează dune de nisip și câmpii aride. În acest mod sunt perfecționate compoziția, designul și structura anvelopelor. Iar rezultatul este că anvelopele cu simbol stea (★) oferă atât aderență optimă pentru o ținută de drum sigură și dinamică, cât și rezistență la rulare cât mai eficientă, ceea ce contribuie la reducerea consumului de combustibil sau energie (în cazul mașinilor electrice).
Compoziția anvelopelor nu trebuie să devină prea elastică, în ciuda arșiței din timpul verii, iar tocirea benzii de contact cu drumul trebuie să rămână la un nivel minim.

BMW dezvoltă și anvelope dedicate gamei sale de modele electrice

BMW Group se bucură de o creștere rapidă a vânzărilor sale de modele cu propulsie pur electrică. De altfel, BMW este lider în rândul mărcilor premium și la capitolul vânzărilor de autoturisme 100% electrice. În acest context, BMW echipează din fabrică modelele sale electrice cu anvelope proiectate special pentru a optimiza autonomia, rularea silențioasă și folosirea de compuși prietenoși cu mediul înconjurător.

Alături de producătorii de anvelopele premium, BMW contribuie la dezvoltarea designului și compoziției anvelopelor. Deoarece acești factori au o influență directă asupra vibrațiilor resimțite de pasageri și asupra confortului acustic din timpul rulării. Sunt parametri care trebuie să respecte standarde din ce în ce mai înalte, în mod deosebit pentru mașinile cu propulsie pur electrică. Fiindcă acestea rulează foarte silențios, neavând motor cu combustie. Așadar, pentru a fi cât mai puțin zgomotoase, anvelopele pot include pe interiorul benzii de rulare diverse materiale cu rol de izolare fonică.

Anvelopele de vară originale BMW integrează cele mai avansate tehnologii

Anvelopele originale BMW, care poartă simbolul (★), beneficiază de cele mai avangardiste tehnologii dezvoltate de producătorii de elită din acest domeniu.

De exemplu, compoziția este dezvoltată folosindu-se nanotehnologia și proiectarea virtuală, reducându-se negrul de fum și alți compuși care pot afecta mediul înconjurător. Iar designul elaborat al anvelopelor integrează o multitudine de fante subțiri de siping și fante cu decupaj în zig-zag sau V, care contribuie la aderență pe timp de ploaie.

Eticheta obligatorie pentru anvelopele comercializate Europa confirmă standardele de performanță ale anvelopelor cu simbol stea (★)

Standardele de performanță ale fiecărui model de anvelopă sunt înscrise pe eticheta care însoțește obligatoriu anvelopele comercializate în Uniunea Europeană. Noua etichetă a fost introdusă de la 1 Mai 2021. Și oferă clienților repere clare despre nivelul de performanță al fiecărui model de anvelopă ales.

Pentru o informare cât mai exactă, pe eticheta fiecărei anvelope sunt înscrise clasele de performanță pentru aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică (referitoare la rezistența la rulare, care influențează consumul de combustibil). Desigur, performanțele oferite de o anvelopă variază în funcție de autoturismul pe care îl echipează. Tocmai din acest motiv clasările sunt personalizate pentru fiecare model de anvelopă. Cel mai înalt nivel de performanță este desemnat de Clasa A. În acest mod clienții știu să aleagă cele mai performante anvelope care se înscriu în bugetul disponibil.

Desigur, eticheta UE include și simboluri care indică dacă anvelopa este pentru sezonul de vară sau iarnă.

Montarea anvelopelor de vară trebuie făcută când temperaturile cresc peste 7 grade Celsius

Odată ce temperaturile depășesc 7 grade Celsius trebuie înlocuite anvelopele de iarnă cu acelea concepute pentru sezonul cald. Anvelopele de iarnă au o compoziție menită să păstreze elasticitatea și la temperaturi foarte reci. Iar designul lor favorizează aderența pe suprafețe alunecoase, precum zăpada sau gheața. În schimb, anvelopele de vară au o compoziție special concepută pentru temperaturi înalte și un design care oferă control dinamic pe asfalt urcat sau pe timp de ploaie. Totodată, designul și compoziția lor este optimizată pentru a reduce rezistența la rulare, ceea ce implicit contribuie la eficientizarea consumului de combustibil (sau energie în cazul mașinilor electrice).

Bineînțeles, înlocuirea anvelopelor nu trebuie făcută doar în funcție de sezon, ci și ținându-se cont de gradul lor de uzură. În țările europene se recomandă sau se impune ca adâncimea profilului să nu fie mai mică de 1,6 mm pentru anvelopele de vară și 4 mm pentru cele de iarnă. De obicei, cauciucurile includ semne care indică nivelul de uzură de la care este compromisă performanța. Tocirea excesivă conduce, de exemplu, la acvaplanare pe carosabil ud și la distanțe de frânare mult mai lungi. Iar această diminuare a controlului dinamic afectează siguranța.

Service-urile dealerilor autorizați BMW oferă servicii specializate pentru schimbarea roților, care asigură calibrarea optimă a diversității de senzori

Montarea corectă a roților influențează direct siguranța rulării, comportamentul dinamic al automobilului, uzura anvelopelor și consumul de combustibil. La acest capitol contează atât montarea și echilibrarea roților, cât și calibrarea corectă a sistemelor de măsurare a presiunii în anvelope, care echipează automobilele moderne. Toate aceste operațiuni necesită proceduri specializate. Iar în acest sens, clienții beneficiază de cele mai înalte standarde de calitate apelând la rețeaua de dealeri autorizați BMW. Aceștia respectă normele stricte impuse de BMW la nivel mondial. Aparatura pentru diagnosticare și reparații din service-urile dealerilor autorizați BMW este proiectată special pentru autoturismele BMW. Iar tehnicieni sunt instruiți pentru cerințele și specificațiile tipice modelelor BMW și beneficiază de cursuri de specializare constante.

Dar un motiv la fel de important pentru care este recomandată montarea roților într-un service al dealerilor autorizați BMW este și faptul că anvelopele și automobilele moderne integrează o diversitate de senzori. Iar calibrarea inexactă a acestor senzori afectează toate caracteristicile și calitățile anvelopelor. Fiindcă de senzori depinde să nu conducem cu presiunea neadecvată în anvelope.

Modelele BMW sunt echipate cu cele mai avansate sisteme cu senzori pentru măsurarea presiunii în anvelope. În unele cazuri sunt montați direct pe jantă, dar unele automobile folosesc senzorii sistemului ABS pentru a monitoriza presiunea din anvelope.

Așadar, este nevoie de tehnicieni instruiți, pentru a calibra senzorii corect. Rularea cu presiunea greșită conduce la deformarea necontrolată a anvelopelor. Astfel crește rezistența la rulare, ceea ce sporește și consumul de combustibil. La rândul lor, distanțele de frânare sunt mai lungi și aderența scade. De asemenea, este afectată stabilitatea mașinii în viraje, dar și la viteze mari. Deci și plăcerea de a conduce și siguranța sunt compromise. Și, bineînțeles, presiunea nepotrivită cauzează o uzură mai rapidă a anvelopelor.

Schimbarea roților la un service autorizat BMW mai are un avantaj, pe lângă reglarea și verificarea senzorilor. Cu ocazia montării roților, tehnicienii BMW verifică și starea sistemului de frânare și gradul de uzură al anvelopelor. Așadar, știi că mașina rulează în condiții optime.

Funcția de diagnosticare digitală a anvelopelor originale BMW ajută la prevenirea uzurii

După cum spuneam, rularea cu presiunea incorectă în anvelope are o influență majoră asupra performanțelor, siguranței și consumului de combustibil/energie. În plus, verificare gradului de uzură al anvelopelor trebuie să facă parte și din verificarea generală a stării tehnice în care se află mașina. Aceasta este o recomandare cu atât mai importantă înainte să plecăm în vacanță, sau în deplasări îndelungate cu mașina.

Pentru a preveni rularea cu presiunea incorectă sau chiar și cu un grad de uzură ridicat, automobilele BMW au și funcția de diagnosticarea digitală pentru anvelopele cu simbol stea (★). Aceasta evaluează starea anvelopelor, pe baza datelor primite de la senzori. Sunt luate în calcul presiunea, temperatura și viteza de rulare a anvelopelor. Și se afișează în instrumentarul de bord din mașină, sau în aplicația My BMW, o estimare pentru durata de utilizare în siguranță a fiecărei anvelope.

De asemenea, anvelopele poartă un cod QR, pe care dealerii autorizați BMW îl pot scana pentru a afla toate specificațiile și datele de autenticitate ale acestora.

Dealerii autorizați BMW oferă o asigurare gratuită timp de 36 de luni pentru anvelopele cu simbol stea (★)

Anvelopele originale BMW, cu simbol stea (★), reprezintă o investiție durabilă în calitate. Iar acest fapt este dovedit și de Asigurarea BMW gratuită. Această asigurare este un produs Allianz Versicherungs-AG și are valabilitate timp de 36 de luni de la achiziţie. Asigurarea acoperă atât deteriorări cauzate de obiecte ascuţite, loviri sau vandalism, cât și despăgubiri în cazul furtului. Rambursarea costurilor este de până la 100% în primul an cuprins de asigurare. Iar în an doilea și al treilea an rambursarea este de 75%, respectiv 50%.

Tehnologia de vopsire a jantelor originale BMW rezistă la uzura și temperaturile din timpul iernii

Rețeaua de dealeri autorizați BMW din România oferă și seturi de roți de vară, care includ anvelopele cu simbol stea și jante originale BMW.

Pentru fiecare model din gama sa, BMW creează o mare varietate de jante cu design și specificați dedicate. Astfel, specificațiile jantelor sunt proiectate pentru a susține performanțele dinamice tipice fiecărui model din gama BMW. La fel, designul jantelor se integrează armonios în limbajul estetic al modelelor BMW.

Pentru producerea jantelor originale BMW se utilizează cele mai avangardiste tehnologii. Sunt jante produse cu metode avansate de turnare sau forjare. Sunt folosite aliaje ușoare, care asigură atât rezistență structurală, cât și o greutate redusă. Acestea sunt caracteristici menite să ajute ținuta dinamică a mașinii.

Iar în ceea ce privește designul și cromatica, este disponibil un spectru amplu de opțiuni, ceea ce permite clienților să își personalizeze automobilul BMW. Sunt jante care subliniază latura elegantă, sau punctează un look sportiv. Iar mai ales în cazul mașinilor electrice sunt oferite jante care dau prioritate designului aerodinamic.

Mai mult de atât, jantele originale BMW se disting prin tehnologiile de vopsire. Sunt propuse jante vopsite monocolor sau bicolor, care au finisări lucioase, parțial lucioase sau complet mate. Dar pe lângă rafinament, tehnologiile de vopsire asigură și durabilitate. Pentru jantele originale BMW se aplică o tehnologie de vopsire multistrat, care creează o rezistență înaltă la cojire, mătuire, lovire și zgâriere. Iar rezistența acestui tip de vopsire nu este valabilă doar vara. Fiindcă este o tehnologie de vopsire gândită special pentru a rezista la tipurile de uzură din timpul iernii: temperaturi de îngheț, gheață dură, murdăria de pe șosele și sarea care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Anvelopele cu simbolul stea (★) sunt disponibile în rețeaua de dealeri autorizați BMW din România, ceea ce confirmă autenticitatea lor. Totodată, seturile de roți și jante originale BMW pot fi descoperite și în configuratorul virtual din site-ul bmw.ro.

În site-ul oficial bmw.ro puteți descoperi întreaga gamă de jante, pentru diverse generații de modele BMW. Și, accesând configuratorul virtual al modelelor BMW, puteți selecta jante pentru un spectru larg de bugete.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account