Comparativ Top Gear între Lexus RC-F şi BMW M4 – Vrabia mălai visează

Chiar dacă BMW şi Lexus s-ar putea împrieteni în curând, via Toyota, uneori înfrângerile sunt prea dureroase pentru a putea fi uşor uitate.

BMW şi Lexus sunt concurenţi direcţi în segmentul premium. Nu există maşină pe care s-o facă BMW la care Lexus nu a răspuns prin contre ratate. Chiar dacă BMW sunt mai bine ancoraţi în piaţa din Europa, iar Lexus stau mai bine pe piaţa americană, fiecare îşi doreşte o bucăţică din porţia celuilalt. Abordările sunt total diferite, iar ca rezultat, maşinile sunt şi ele cât se poate de diferite unele de celelalte. În ultima vreme s-a vorbit despre un compromis, sau mai bine zis o colaborare, între BMW şi Toyota, care va rezulta într-un nou BMW Z4 şi un nou model Supra. Se mai zvoneşte că BMW va oferi platforma modulară şi motorul pentru aceste două maşini, dar nu prea am înţeles ce câştigă BMW din asta. Cei de la Toyota se pricep să construiască maşini sport, chiar dacă imaginea brandului este reprezentată în zilele noastre mai mult de Avensis sau Auris decât prin GT86 ori Supra. Lexus LF-A este o dovadă că încă mai există oameni pasionaţi pe acolo care nu au uitat de modelele sport. Totuşi, când vine vorba de majoritatea modeleleor sport de la Lexus, lucrurile nu sunt întotdeauna de admirat.

bmw-m4-lexus-rc-f

Lexus RC-F este modelul care ar trebui să concureze de la umăr la umăr cu BMW M4. Un Coupe 2+2 de 100.000 de euro echipat cu un V8 de 477 CP şi 530 Nm ar trebui să facă faţă cu brio unui BMW M4 ceva mai ieftin, cu doi cilindri în minus, 431 CP şi 550 Nm. Doar că diferenţele de gândire între cele două echipe de ingineri au rezultat în diferenţe şi mai mari între cele două maşini, diferenţe care nu se văd neapărat pe hârtie, dar ies la iveală foarte repede în realitate.
Jeremy Clarkson nu este cel mai mare fan BMW, iar despre Lexus are cel puţin la fel de multe mişto-uri răutăcioase. Nu pentru că ar avea ranchiuni speciale cu vreunul dintre producători, ci pentru că anumite modele ale lor nu s-au ridicat la aşteptăriel lui. Altele l-au făcut însă să-şi spele cu gura cu săpun. Mai jos aveţi comparativul complet realizat pe circuit. Nu e genul de comparativ cu cifre şi măsurători, ci mai mult unul de impresii la volan. Dar tot ne face să întrebăm dacă nu cumva impresiile astea, aproape universale, i-au făcut pe cei de la Lexus să viseze la performaţele acestui BMW M4 de culoarea mălaiului.

Sursa – BMWBlog.com

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account