BMW M4 Gran Coupe – Între mit și realitate

BMW M4 Gran Coupe

Am vorbit destul de mult despre BMW M4 și M3 în ultimul timp. Nici nu e de mirare, sunt cele mai „mediatizate” modele BMW. Nu uităm însă nici de BMW M6 sau celelalte versiuni M, dar se pare că dintre toate, BMW M4 atrage toată atenția. Undeva mai în spate, eclipsat de succesul lui M4 și al Seriei 4 Coupe, stă Seria 4 Gran Coupe. Ceea ce este puțin ciudat, când mașina arată atât de bine și este mai practică decât celelalte două. Cu același design elegant și aceleași linii seducătoare ca Seria 6 Gran Coupe, Seria 4 Gran Coupe are proporțiile perfecte și împrumuta din sportivitatea lui M4. Toate acestea, combinate cu ținuta de drum și șasiul excelent (prezent și pe M4) fac din BMW Seria 4 Gran Coupe alegerea perfectă.

BMW M4 Gran Coupe

Simțiți în ce direcție se îndreaptă discuția? Dezavantajul Seriei 4 Gran Coupe este lipsa unei versiuni M, nu-i așa? Există M6 Coupe, M6 Gran Coupe, deci ar fi oarecum logic să apară și o versiune M4 Gran Coupe. Știu, veți spune că M3 este versiunea sedan al lui M4, dar nu este așa – Seria 4 Gran Coupe este. Sunt construite pe aceeași platformă și folosesc același limbaj de design. Deci nu este chiar atât de greu să ne imaginăm un M4 Gran Coupe. Dacă ar intra în producție de serie, probabil nu ar dispune de aceeași performanță ca un BMW M4 Coupe, dar cu siguranță performanța ar fi înlocuită de un grad mai mare de utilitate și practicitate. Vă puteți imagina liniile agresive și aerodinamica de pe M4 pe un M4 Gran Coupe? Sau motorul twin-turbo de 3.0 litri, cu șase cilindri în linie ce dezvoltă 431 CP sub capotă? În același timp, probabil nu ar fi la fel de bine vândul ca un M4, sau s-ar putea pierde mai ușor cu vederea în lineup-ul de modele BMW. Dar cu siguranță o serie nouă de propulsoare și câteva artificii stilistice marca BMW M nu ar strica deloc.

Sursă foto: designerm

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account