Gerovital
Gerovital
Gerovital

Vrei să fii pilot? Acum poți face un prim pas…

Smart Driving Romania

Legătura dintre noi, băieții, și mașinile este una care nu se va stinge probabil niciodată. Și, probabil că și tu, la fel ca mine, îți dorești să fii pilot sau cel puțin să experimentezi viața de pilot, chiar dacă numai pentru o zi.

Oamenii de la Smart Driving România, cei care sunt responsabili de proiectul vreausăfiupilot.ro – împreună cu prietenii de la Rotac, Willimotorsport și JMS Performance – ne propun o nouă sesiune de teste în urma căreia tu poți să-ți dai seama dacă ai ce îți trebuie pentru asta. Și dacă-ți place. Și care ar fi competiția în care ai putea să concurezi. Și, bine-nțeles, să te distrezi. Pentru că, până la urmă, starea de bine vine doar făcând ce-ți place.

Mai la obiect, Smart Driving România, prin intermediul proiectului vreausafiupilot.ro, a reușit să aducă sub aceeași umbrelă mai multe discipline din motorsport. Mulți dintre noi au cochetat la un moment dat cu visul de a pilota o mașină, fie că era vorba despre marile circuite ale lumii sau despre probele speciale ale etapelor de rally. Problema apare însă atunci când intră în discuție bugetul necesar. Peste tot în lume, motorsportul este extrem de costisitor. Dar, mai ales în România, unde vizibilitatea motorsportului – sau mai degrabă lipsa vizibilității -nu reușește să atragă sponsori, lucrurile sunt cu atât mai complicate. Un alt aspect care ne macină pe noi este lipsa circuitelor de viteză, aspect care acum pare rezolvat, iar circuitul Motorpark România este poate cel mai bun exemplu. Tot la noi, sub patronajul Federației Române de Automobilism Sportiv se desfășoară destul de multe discipline, cele mai populare fiind Campionatul Național de Viteză în Coastă și Campionatul Național de Raliuri. Costurile necesare în participarea la aceste două discipline sunt, în marea majoritate a cazurilor, motiv de descurajare. Tocmai de aceea, Smart Driving România punela cale pentru 2016 un concept unic care să aducă motorsportul mai aproape de pasionați și de viitori piloți.

Smart Driving Romania

În momentul de față, pe circuitul Motorpark România, sub conceptul vreausafiupilot.ro se vor desfășura următoarele competiții: ROTAC (Romanian Time Attack Challenge), curse de turimse, curse de autoslalom, curse de anduranță și, foarte important, Formula Predator’s, precum și curse de anduranță. Strict orientativ, costul pentru o etapă din Campionatul de Tursime este în jurul a 600 de euro, pentru cele două curse din etapa respectivă. Acest cost include costul de închiriere al mașinii. Un alt avantaj al acestor competiții motorizate, pe lângă costurile reduse, este siguranța și desfășurarea lor pe un circuit flat la standarde foarte înalte. Mai mult, șansele de a te face remarcat în cazul curselor desfășurate pe circuit este mult mai mare decât să zicem, în CNVC. În cazul Campionatului de Tursime, toate mașinile sunt egale, astfel că cel de volan este cel care va face diferența.

Smart Driving Romania

Sesiunea de testare pe care Smart Driving România o pune la cale se va desfășura în perioada 5-6 martie 2016, la Motorpark România și va include 32 de ture pe circuit. Vei avea la dispoziție patru mașini: Logan Cup, Lupo Cup, BMW 228i Coupe și monopostul Formula Predator’s. Cu fiecare dintre aceste patru mașini vei avea două sesiuni de testare care includ patru tururi de circuit cu fiecare mașină. Prețul pentru întreaga sesiune de testare este de 1.200 de lei și ai inclus aici combustibil, asistență, anvelope și transponder pentru cronometrare. Fiecare sesiune va avea o tură de warm-up, două tururi cronometrate și încă o tură de cool-down. Dacă vrei să te înscri accesează site-ul vreausăfiupilot.ro și vei găsi acolo toate datele necesare. Succes!

Smart Driving Romania

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account