BMW iNext confirmat pentru lansare în 2021

BMW iNEXT

BMW iNext a fost confirmat de CEO-ul BMW pentru lansare în anul 2021. Pe lângă asta, declarațiile lui Harald Kruger se axează pe dezvoltarea modelelor electrice, a vehiculelor autonome și a sistemelor de conectivitate digitală.

Într-o declarație din 5.12.2016, CEO-ul BMW a confirmat apariția pe piață a modelului BMW iNext în anul 2021, ca parte a strategiei pe termen mediu a dezvoltării gamei de modele electrice. BMW iNext va fi precedat în 2019 de un model MINI complet electric și de lansarea în 2020 a unei versiuni electrice pentru BMW X3. În același timp, pe parcursul anului viitor noul MINI Countryman va fi disponibil și într-o versiune de tip plug-in hybrid, iar BMW i8 Roadster va fi lansat în 2018. Toate aceste noi modele sunt prezentate ca fiind certitudini.

„Lumea, așa cum o știm noi, trece acum prin schimbări dramatice. Multe dintre lucruri se schimbă, de la legislație, activități politice sau condiții de tranzacționare. În cazul BMW Group, există trei direcții de schimbare care ne afectează direct: mediul politic, tehnologic și trendul social”, declara Harald Kruger. Se pare că în viziunea CEO-ului BMW, digitalizarea masivă din ultimul deceniu a dus la o triplare a vitezei în de apariție a noi sisteme inovative de propulsie și tehnologizare, iar acest lucru stă la baza întregii strategii BMW i Ventures, lansată în 2011. Acest proiect oferă oportunitatea de a face investiții corecte în companii start-up, iar recent, capitalul de investiții a crescut la 500 de milioane de euro pentru următorii zece ani, iar „centrul de comandă” BMW i Ventures s-a mutat în Silicon Valley. Prin urmare, este evidentă strategia BMW de a dezvolta în continuare modele electrice, dar în paralel, punerea la punct a sistemelor de condus autonome pare să câștige o pondere din ce în ce mai mare.

BMW iNEXTPropus pentru lansare în 2021, adică peste doar patru ani, BMW iNEXT va trebui să încorporeze toate cele patru atribute ale strategiei ACES: condus autonom, conectivitate, electrificare și car sharing. Ce înseamnă asta pentru noi? Ei bine, dacă îl credem pe cuvânt pe Harald Kruger, asta înseamnă că începând din 2021, BMW va avea o mașină complet autonomă, electrică, conectată digitală și care va putea fi „împărțită” de mai multe persoane. Dacă într-adevăr acest lucru se va întâmpla sau nu, nu vom afla decât peste patru ani. Dar, ținând cont de nivelul foarte avansat al sistemelor semi-autonome care echipează acum noile Seria 7 și Seria 5, lucrurile nu sunt foarte departe de adevăr. În plus, trebuie să ne aducem aminte că în 2006, un model BMW a parcurs circuitul Hockenheimring complet autonom, lucru repetat în 2009 pe Nurburgring Nordschleife. Acum, BMW își concentrează toate resursele într-un nou centru de Cercetare și Dezvoltare a Condusului Autonom, care va fi localizat în Munchen.

BMW iNEXTÎn cazul în care te întrebi, nici măcar un cuvânt nu a fost șoptit despre viitorul BMW Seria 8 ori despre un posibil supercar bavarez. În schimb, este evident că lumea auto se schimbă, iar BMW trebuie să fie unul dintre pionierii digitalizării, condusului autonom și electrificării. Asta în cazul în care ignorăm – și nu trebuie să o facem, – propulsia pe hidrogen.

Găsește cadoul ideal pentru orice fan sau posesor BMW în magazinul nostru online:

colectia bmw m

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account