Video: Tehnologia de pe BMW ActiveHybrid 5

Primul BMW Seria 5 ActiveHybrid va debuta in prima parte a acestui an pe piata europeana. In SUA modelul va fi lansat in primavara, iar pretul cu tot cu taxe de transport va fi pentru clientii americani de 61.845 USD, sau aprox. 48.500 Euro.

Pentru a prezenta detalii despre tehnologia care echipeaza cinciarul hibrid, BMW a publicat pe Youtube un videoclip cuprinzator. BMW ActiveHybrid 5 are la baza versiunea BMW 535i sedan si este propulsat de motorul BMW de 3.0 litri TwinPower Turbo cu sase cilindri in linie, un motor electric, si este echipat cu transmisia automata cu 8 rapoarte.

Motorul aflat în echiparea modelului BMW ActiveHybrid 5 – propulsor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care dezvoltă 225 kW/306 hp – este acelaşi care se află în echiparea modelului BMW 535i şi care este apreciat pentru puterea de tracţiune şi eficienţă. Motorul electric, care dezvoltă 40 kW/55 CP, este alimentat cu energia provenită de la un acumulator litiu-ion foarte performant, integrat în portbagaj.

Datele tehnice care caracterizează BMW ActiveHybrid 5 sunt: puterea totală generată este de 250 kW/340 CP; automobilul poate fi condus în regim pur electric până la o viteză de 60 km/h; BMW ActiveHybrid 5 realizează sprintul (0-100 km/h) în 5,9 secunde; consumul mediu de combustibil se situează între 6,4 şi 7,0 litri per 100 kilometri; emisiile CO2 sunt de numai 149-163 grame per kilometru (date în conformitate cu ciclul de testare EU, pot varia în funcţie de formatul pneurilor utilizate).

La viteze de până la 60 km/h, BMW ActiveHybrid 5 poate opera în modul pur electric pentru emisii zero în trafic urban. Acumulatorul litiu-ion poate stoca suficientă energiei pentru a oferi o autonomie electrică de până la patru kilometri la o viteză medie de 35 km/h.

Motorul cu ardere internă este pornit doar atunci când conducătorul doreşte mai multă putere: este activat automat. Motorul electric oferă o funcţie “boost” pentru a suplimenta motorul cu ardere internă în momentul accelerării.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account