BMW ar putea utiliza AppleCar Play din 2017

AppleCar Play

Pentru pasionații de tehnologie și mai ales pentru cei care combină pasiunea pentru produsele Apple cu pasiunea pentru produsele BMW, introducerea sistemului AppleCar Play la bordul modelelor BMW din 2017 ar putea fi o veste foarte bună. Din păcate însă, cel puțin în acest moment, acesta este doar un zvon, dar sunt șanse destul de mari ca el să devină realitate.

La începutul lui 2014, Mercedes-Benz anunța că viitoarele modele vor putea fi echipat cu sistemul AppleCar Play, iar noul Clasa A va fi primul model din gama Mercedes echipat cu sistemul de conectivitate AppleCar Play. Practic, acest sistem crează o copie a telefonului tău pe ecranul mașinii, funcțiile de swipe sau zoom fiind și ele disponibile pe ecranul mașinii. Mai mult, în cazul utilizării sistemului AppleCar Play, funcțiile de telefonie, mesagerie sau navigație vor putea la rândul lor să fie preluate de pe telefon și redate prin intermediul ecranului mașinii. Nu este exclusă nici Siri din pachetul funcțional, iar aplicațiile dezvoltate independent pentru dispozitivile Apple vor putea și ele să fie rulate. Se pare că sistemul AppleCar Play va fi disponibil e noul Mercedes-Benz Clasa A de la începutul lui 2016.

AppleCar Play

Un alt producător care a trecut deja la AppleCar Play este Volvo prin noul său XC90. Cu un design și un layout diferit față de cel promis de Mercedes-Benz, sistemul lui Volvo funcționează mai degrabă ca un iPad decât ca un iPhone. Noi am testat deja sistemul multimedia al noului XC90 și nu avem decât cuvinte de laudă. Pentru un utilizator de iPhone sau iPad, totul este limpede ca „bună-ziua”. Comenzile sunt tot timpul la îndemână, iar funcțiile de swipe și zoom, deși puțin ciudate la început pentru un ecran de mașină, devin imediat foarte naturale. În plus, cel puțin în cazul lui Volvo, sistemul AppleCar Play îți permite să controlezi și o serie de funcții ale mașinii prin intermediul telefonului. Printre acestea putem enumera controlul climatizării, verificarea nivelului de carburant sau pornirea motorului prin intermediul telefonului. Ca o mică paranteză, în România se pare că toate aceste funcții nu sunt încă disponibile.

AppleCar Play

Revenind la BMW, se pare că bavarezii au înțeles avantajele pe care AppleCar Play le oferă și noi tindem să credem că la sfârșitul anului 2016, începutul lui 2017, vom avea parte și de primele modele BMW echipate cu sistemul AppleCar Play. Mai ales că deja am văzut că modele din gama BMW i au câteva funcții ce pot fi controlat prin intermediul dispozitivului AppleWatch.

Sursă: BMWBlog.com
Sursă foto: Mercedes-Benz, Volvo Cars

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account