VIDEO: BMW iNEXT își împinge la limite propulsia electrică pe circuitul Nürburgring

SUV-ul electric BMW iNEXT a ajuns în stadiile finale de dezvoltare, după cum indică cel mai recent clip video cu prototipul surprins în timpul testelor pe circuitul Nürburgring.

În clipul publicat de canalul de You Tube Automotive Mike putem vedea cum abilitățile dinamice ale lui BMW iNEXT sunt supuse la teste solicitante. SUV-ul de dimensiuni apropiate de cele ale lui BMW X5 este azvârlit pe virajele rapide de la Nürburgring, până când cauciucurile încep să chiuie. Amplasarea joasă a bateriei coboară centrul de greutate, favorizând stabilitatea. Dar greutatea bateriei înseamnă și inerție. Putem vedea în clipul publicat de Automotive Mike măsura în care caroseria se înclină pe virajele luate cu aplomb. Dar SUV-ul pare să aibă o ținută fermă pe trasă, ajutat și de tracțiunea integrală.

Sesiunile pe Nürburgring au un rol crucial și pentru testarea și îmbunătățirea controlului termic al bateriei. Călcâiul lui Ahile pentru mașinile electrice este că, după câteva forje, bateria poate intra chiar și într-un mod de siguranță, fiindcă se supraîncălzește. Asta nu ar fi în ton cu reputația sportivă a lui BMW. Deci rundele încinse pe circuit ajută la reglarea acestui aspect.

Prototipul a fost urmărit îndeaproape și pe șosele publice. Și putem vedea că poartă faruri și stopuri care par a fi în versiunea de producție. Camuflajul acoperă mașina aproape integral, dar nu mai maschează formele fiind ca un colant care îl învelește pe iNEXT.

Lansarea modelului de serie este programată pentru 2021. Conform site-ului Bimmerpost.com, modelul are numele de cod i20, iar producția sa ar putea demara în iulie 2021.

Referitor la propulsie, BMW nu a oferit încă valori de putere sau detalii despre performanțe și capacitatea bateriei. Bavarezii s-au rezumat la a spune că autonomia va ajunge la peste 600 km. Însă, conform informațiilor aflate de BMWBlog.com, iNEXT ar putea avea trei variante de putere, de aproximativ 230 kW (312 CP), 390 kW (530 CP) și 455 kW (618 CP). Desigur, versiunea de 530 CP este plauzibilă, fiindcă BMW a anunțat pentru gran coupe-ul electric i4 acest nivel de putere. Iar i4 va debuta tot în 2021, ca și iNEXT. Versiunea de bază a lui iNEXT ar putea avea doar un motor și tracțiune spate, iar cele două versiuni cu puteri superioare este de așteptat să aibă două motoare electrice și tracțiune integrală.

Nu în cele din urmă, zvonurile spun că modelul produs în serie s-ar putea numi simplu iX, urmat de indicative pentru versiunile diferite de putere. Dar nu este exclusă posibilitatea ca numele său să fie iX5, ceea ce ar idica plasarea sa superioară în gamă față de BMW iX3, care poate fi deja comandat inclusiv în România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account