(VIDEO) Test Drive BMW Seria 3 M340i – Între sacru și profan

bmw SERIA 3 VS BMW 1602

BMW Seria 3 a evoluat din sedanul atletic al clasei de mijloc în sedanul eretic și bezmetic al clasei executive. Este în continuare un etalon în clasa premium, dar oare și-a pierdut din originalitatea de-a lungul timpului doar pentru că alții au încercat să-l copieze?

Dedicată șoferului de rând

Născută din nevoia de a completa un spațiu între clase, BMW Seria 3 a devenit în scurt timp unul dintre cele mai importante modele pentru marca bavareză și etalonul sportivității în clasa din care face parte. Deși începuturile sale au fost modeste, mașina a fost însoțită încă de la debutul său de o simpatie sinceră din partea celor care căutau o mașină ușoară, agilă, plăcută de condus, dar care nu aveau bugetul unui monarh.

Odată cu ambițiile premium ale mărcii, BMW Seria 3 a trebuit să se poziționeze din ce în ce mai sus, să se transforme în sedanul executiv bun la toate, cu de toate, pentru oricine caută sportivitate premium. Unii spun că a fost profanat treptat cu opțiuni pe care clientul de BMW Seria 3 nu le căuta la o mașină, dar clientul de BMW Seria 3 s-a maturizat între timp și vrea o mașină mai completă – care nu impresionează doar prin sportivitate, ci și prin calitatea execuției, design, tehnologie.

Poate cel mai frumos BMW Seria 3 de până acum

Noul BMW Seria 3 impresionează printr-un facelift care schimbă foarte multe, cu foarte puține. Mașina arată acum mai actualizată din toate punctele de vedere – liniile sunt mai drepte, mai futuriste, dar păstrează profunzimea formelor și proporțiilor din trecut. Este o mașină frumoasă fără să fie complicată.

Sigur, mulți dintre noi avem o slăbiciune pentru BMW E30, considerat de mulți a fi cel mai frumos BMW Seria 3 din istorie, dar dacă înlăturăm partea emoțională care ne leagă de acest model nu putem să închidem ochii la faptul că mașina asta strălucește din orice unghi ai privi-o.

Este un baby M?

Modelul M340i este un M Performance, însă diferențele nu mai sunt la fel de mari ca în trecut. Deși îi lipsesc elementele care-l transformă într-un M veritabil, condus cu ochii închiși (dacă s-ar putea) ai putea să te păcălești.

Cei 370 CP sunt livrați de un șase în linie supraalimentat care e plin de caracter și-ți poate satisface toate momentele de furie, iar șasiul te va ajuta să conduci sportiv chiar și în modul Confort. Poți să-i reproșezi însă că se vinde foarte scump, chiar dacă nu este un M și asta s-ar putea să-l depuncteze în ochii cunoscătorilor. Dar pentru cine caută un sedan sportiv și arătos, care are și o latură practică deloc neglijabilă, atunci rămâne un monstruleț sacru pe care nu poți să-l ignori. Mai jos aveți testul video complet, cu bune și cu rele.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account