Până în 2025, BMW Group va investi peste 2 miliarde de euro în uzina maghiară din Debrecen

BMW Group

BMW Group construieşte o secţie de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune pentru automobilele NEUE KLASSE la locaţia sa din Ungaria. Secţia de asamblare a bateriilor va fi amplasată în incinta fabricii de automobile din Debrecen, a cărei construcţie a început în urmă cu aproximativ şase luni. Compania va crea peste 500 de locuri de muncă suplimentare, iar până la finalul anului 2025 va investi peste două miliarde de euro în construcţia şi lansarea întregii uzine.

Milan Nedeljković, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Producţie, a declarat: „La Debrecen construim cea mai avansată fabrică din lume. Cu iFACTORY, stabilim noi standarde în industrie pentru producţia de automobile. Investiţiile noastre subliniază abordarea noastră sistematică pentru implementarea mobilităţii electrice”.

Noile anunţuri au fost salutate şi de guvernul maghiar. Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, a declarat: „Uzina BMW Group din Debrecen este un simbol al politicii economice de succes a Ungariei din ultimii 12 ani. Fabrica îmbină protecţia mediului şi competitivitatea, ceea ce este mult mai mult decât am planificat iniţial”.

Angajare şi instruire BMW Group în Debrecen

„În prezent, recrutăm noi colegi la nivel local şi din toată Ungaria, astfel încât să putem construi împreună viitorul uzinei BMW Group din Debrecen”, explică Hans-Peter Kemser, preşedinte şi director executiv al BMW Manufacturing Hungary Kft. Uzina, împreună cu parteneri locali în educaţie, va lansa un program de educaţie duală în toamna anului 2023 la centrul său intern de formare.

László Papp, primarul oraşului Debrecen, a subliniat rolul BMW Group pentru oraş: „Prin investiţia sa în Debrecen, pe lângă crearea de noi locuri de muncă, BMW Group îşi asumă un angajament pe termen lung faţă de comunitatea oraşului nostru. Construim împreună un viitor prosper”.

Distanţe scurte: asamblarea bateriilor de înaltă tensiune la fabrica de automobile

Secţia de asamblare a bateriilor de înaltă tensiune va fi amplasată în incinta fabricii de automobile din Debrecen. Markus Fallböhmer, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru producţia de baterii, explică: „BMW iFACTORY se referă şi la asigurarea distanţelor scurte pentru logistică. Legătura strânsă dintre asamblarea bateriilor şi producţia de automobile face parte din strategia noastră”.

La Debrecen, celulele rotunde de baterii de ultimă generaţie vor fi asamblate într-o carcasă a bateriei – un cadru metalic, care ulterior este integrat în partea de jos a maşinii. Începutul oficial al producţiei pentru bateriile de înaltă tensiune de a şasea generaţie va avea loc în 2025 – în paralel cu începerea producţiei de automobile. Toate bateriile pentru automobilele de la uzina din Debrecen vor fi asamblate la faţa locului. Noua unitate de producţie se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ 140.000 m². Lucrările de construcţie au început recent.

Bateriile Gen6: paşi majori în beneficiul clienţilor şi al dezvoltării durabile

Bateria este decisivă pentru competitivitatea automobilelor electrice. Cu următoarea generaţie de baterii pentru NEUE KLASSE, autonomia se va îmbunătăţi cu până la 30%, iar viteza de încărcare va fi cu până la 30% mai mare.

BMW Group se concentrează în special pe menţinerea amprentei de carbon şi a consumului de resurse pentru producţie cât mai scăzute posibil, începând din lanţul de aprovizionare. Producătorii de celule vor folosi cobalt, litiu şi nichel care includ un procent de material secundar – adică materii prime care nu sunt proaspăt extrase, dar care sunt deja în circuit şi sunt obţinute prin reciclare – în producţia de celule de baterii. În combinaţie cu angajamentul de a utiliza numai energie verde din energii regenerabile pentru producţia celulelor de baterii, BMW Group va reduce amprenta de carbon a producţiei de celule de baterii cu până la 60%.

Reţeaua de producţie BMW Group

Timp de decenii, BMW Group s-a poziţionat ca un etalon în ceea ce priveşte tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în producţia de automobile. BMW iFACTORY. AGILĂ. VERDE. DIGITALĂ. reprezintă ţinta strategică a reţelei globale de producţie. Oferă răspunsuri la provocările transformării către mobilitatea electrică şi adoptă o abordare globală.

AGILĂ reprezintă eficienţă, precizie, flexibilitate maximă şi capacitate remarcabilă de integrare. VERDE include utilizarea tehnologiilor de ultimă generaţie pentru a stabili o producţie cu un consum minim de resurse. DIGITALĂ se concentrează pe ştiinţa datelor, inteligenţa artificială, precum şi planificarea şi dezvoltarea virtuală. Datorită acestora, producţia BMW Group aduce o contribuţie decisivă la rentabilitatea companiei.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account