CEO-ul BMW reconfirma intentia BMW de a construi un automobil FWD

i-car-500x3331

Randare a MegaCity Vehicle

Un raport publicat de Automotive News Europe confirma faptul ca BMW va construi un vehicul nou, entry-level, cu tractiune fata.

Acest fapt a fost confirmat zilele acestea de Dr. Norbert Reithofer, CEO al BMW, in timpul conferintei de presa despre Rezultatele anuale; vehiculul FWD impreuna cu un vehicul cu tractiune integrala vor pune bazele unei game noi de masini BMW entry-level, cat si ale viitoarelor generatii MINI.

Klaus Draeger, Director al departamentului Cercetare si Dezvoltare, a declarat ca noul vehicul FWD va fi lansat in 2014, odata cu prezentarea celei de-a treia generatii a lui MINI hatchback. Chiar daca acest lucru nu a fost confirmat, tindem sa credem ca aceste noi vehicule au legatura cu recent confirmatul vehicul MegaCity.

Draeger a declarat ca noua arhitectura va permite BMW sa produca o gama de automobile cu lungimi intre 3800 mm si 4300 mm. Aceasta va plasa noul BMW entry-level in acelasi segment cu modelele Fox, Polo, Golf, Beetle si Scirocco ale Volkswagen.

Noile modele cu tractiune fata vor fi pozitionate sub modelele Seria 1. Desi nu a fost confirmat oficial, Automotive News citeaza o sursa ce mentioneaza ca noua arhitectura va suporta pana la 20 modele noi BMW si MINI.

Ramane intrebarea presanta: De ce un BMW cu tractiune fata?

Reithofer a declarat astazi: “Ne asteptam ca segmentul masinilor mici premium sa creasca cu 4-6% in fiecare an pana in 2020″. De asemenea, pana in 2012 BMW va fi nevoit sa respecte reglemetari si mai stricte in ce priveste emisiile poluante. Asadar, doua argumente valide ce au influentat decizia BMW de a continua cu un model FWD.

Odata cu confirmarea zvonurilor anterioare intr-un cadru oficial, ne asteptam sa aflam in curand mai multe detalii despre noua arhitectura.

[Sursa: AutoNews ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account