A fost ales câştigătorul concursului de design BMW M4 GT4

Concursul de design BMW M4 GT4 are un câştigător. Chan Wen Bin (Malaysia) a depăşit numeroşii concurenţi prin designul propus pentru BMW M4 GT4 şi se aşteaptă la un premiu de 3.000 de dolari şi la folosirea creaţiei sale pe o maşină de curse adevărată. Designerul grafic în vârstă de 27 de ani din Semenyih (Malaysia) s-a impus atât în preferinţele juriului format din Cao Fei (artist multimedia şi creator al celui mai recent BMW Art Car), Michael Scully (director auto global la Designworks) şi Bruno Spengler (Canada, pilot oficial BMW), cât şi ale fanilor BMW Motorsport care au avut ocazia să-şi aleagă favoritul pe canalele social media şi astfel să influenţeze rezultatul.

La finala sezonului din DTM Trophy, ce va avea loc la Hockenheim (Germania) în week-endul 7-8 noiembrie, designul câştigător va fi prezent într-o cursă din lumea reală. Un BMW M4 GT4 va concura culorile gândite de Wen Bin. În curând, designul va fi disponibil şi pe platforma de sim racing iRacing. BMW M4 GT4 este prezent pe platformă în lumea virtuală încă din iunie şi se bucură de o popularitate crescută.

„Sunt fan BMW încă din copilărie şi mereu am visat ca într-o bună zi să realizez ceva cu BMW”, a declarat Wen Bin. „Acest concurs a fost o oportunitate fantastică pentru mine de a-mi arăta pasiunea pentru BMW şi de a avea designul folosit de BMW Motorsport. Sunt foarte încântat că am câştigat această competiţie. Abia aştept să văd rezultatul în lumea reală. Este unul dintre cele mai mari succese din cariera mea de designer. Mulţumesc BMW!”

În plus faţă de perspectiva pur artistică, juriul a acordat o mare importanţă legăturii dintre motorsportul real şi cel virtual în luarea deciziei. Având motto-ul „FUZIUNEA DINTRE LUMEA REALĂ ŞI SIM RACING”, participanţii s-au confruntat cu misiunea de a crea un design ale cărui eleganţă şi frumuseţe să fie evidente nu doar în lumea virtuală, ci şi în cea reală.

„Culoarea neagră predominantă este mereu clasică şi elegantă pentru un coupé BMW de înaltă performanţă”, a declarat Cao Fei, cea care a creat al 18-lea BMW Art Car – un BMW M6 GT3, cu care pilotul oficial BMW Augusto Farfus (Brazilia) a concurat în Cupa Mondială FIA GT din Macao (China), în 2017. „Detaliile albastre şi roşii subtile, dispersate în jurul maşinii, sunt nu doar vii şi şic, accentuându-i sportivitatea şi estetica exclusivă, ci şi combinaţia de culori care reflectă însăşi esenţa gamei BMW M, aducând un omagiu istoriei şi moştenirii sale. Acest design este cu adevărat atemporal.”

Prin designul său, Wen Bin a depăşit numeroşi concurenţi care au avut ocazia de a-şi trimite propunerile de când competiţia a fost deschisă la 8 iulie 2020. Pe lângă verdictul juriului, voturile de la comunitate BMW Motorsport, exprimate în social media, au jucat şi ele un rol în decizia finală. În urma lui Wen Bin, Juan Diego Sánchez (Spania) şi Monholo Oumar (Franţa) au ocupat locurile al doilea, respectiv al treilea cu lucrările lor. Ei vor primi premii în valoare de 2.000, respectiv 1.000 de dolari.

Rudolf Dittrich, director general BMW Motorsport pentru dezvoltarea vehiculelor şi iniţiatorul competiţiei, a declarat: „Felicitări lui Chan Wen Bin pentru câştigarea concursului de design BMW M4 GT4. Prin creaţia lui, el a exprimat perfect fuziunea dintre motorsportul real şi cel virtual. Abia aştept finala sezonului din DTM Trophy, la Hockenheim, când designul va stârni un interes real într-o cursă reală şi va fi o încântare să îl privim. Dar aştept cu acelaşi interes şi să văd designul folosit în lumea virtuală. Mulţumiri tuturor minţilor creative care au luat parte la această competiţie. Volumul de înscrieri ne-a surprins şi pe noi, ne-a inspirat şi ne-a impulsionat motivaţia de a modela sim racing şi motorsportul real împreună cu această comunitate fantastică”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account