BMW ALPINA B7 Exclusive Edition – Pentru latura întunecată a Canadei

Bunul simț spune că nu e bine să râvnim la ce are vecinul în curte. Dar cum să nu ai fantezii, când ispita este ediția limitată a lui BMW ALPINA B7, dedicată pentru clienții din Canada.

Cine ar fi crezut că și canadienii au o latură întunecată. De obicei sunt recunoscuți pentru amabilitatea și calmul lor. Dar măcar 21 de canadieni cu siguranță au o fire mai puțin senină. Pentru ei au fost create limuzinele BMW ALPINA B7 Exclusive Edition.

BMW Group Canada și partenerul ALPINA GmbH au conceput BMW ALPINA B7 Exclusive Edition drept o versiune care scoate la propriu latura mai întunecată a ultraperformantei limuzine. Vor fi produse doar 21 de exemplare, toate destinate exclusiv pieței din Canada. Sunt propuse 3 culori de caroserie, toate întunecate și cu o aura misterioasă:  Individual Frozen Black, Individual Frozen Grey și Black Sapphire Metallic. Vor fi produse câte 7 exemplare în fiecare variantă de culoare.

Jantele ALPINA Classic de 21 de inch și grilele frontale sunt de asemenea vopsite în negru. Iar inserțiile exterioare și capetele evacuării sport ALPINA sunt acoperite cu crom negru.

Pentru a se asorta cu nuanțele caroseriei, habitaclul are tapițerie din piele neagă BMW Individual Full Merino (cu cusături contrastante) și inserții de lemn Piano Black. Volanul este tapițat manual în piele cusută cu ață gri.

Aspectul întunecat și agresiv al exemplarelor BMW ALPINA B7 Exclusive Edition este susținut de performanțele acestora. Sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,7 secunde, mulțumită propulsorului V8 biturbo de 4,4 litri, care dezvoltă 600 HP (447 kW sau 608 CP pentru Europa), grație modificărilor aduse de inginerii ALPINA. Motorul are o configurație specială a turbinelor și sistemelor de admisie și răcire.

Toate acestea completează exclusivismul tipic modelelor BMW ce se bucură de tratamentul ALPINA. Vorbim despre o colaborare ce a demarat în 1965. De atunci, cele două companii au creat un proces de producție foarte bine integrat. BMW Group Canada ne amintește că fiecare exemplar BMW ALPINA este asamblat la uzina din Dingolfing, Germania. Acolo sunt incluse în procesul de fabricație o parte din componentele ALPINA. Apoi, mașinile sunt transferate la fabrica ALPINA din Buchloe, Germania, unde o echipă de meșteri finalizează procesul de producție cu elemente manufacturate. Astfel rezultă rafinamentul pentru care sunt recunoscute modelele BMW ALPINA. De altfel, ALPINA a depășit din 1983 statutul de tuner sau companie specializată în personalizări. În acel an ALPINA a fost acreditată drept constructor de automobile de către autoritatea germană de transport motorizat.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account