BMW intentioneaza sa vanda cel putin 30.000 unitati BMW i3 pe an

Intr-un interviu acordat Automotive News, Ian Robertson, membru al Consiliului de administratie al BMW, responsabil de vanzari si marketing, a declarat ca BMW are in plan sa vanda cel putin 30.000 unitati ale vehiculelor electrice BMW i3 pe an, incepand cu 2014.

„Tintim volume mari de productie pentru i3,” a spus Robertson. Dar productia nu este limitata la aceasta cifra. Robertson a adaugat ca productia ar putea creste daca apar mai multe oportunitati.

BMW i3, sau vehiculul Megacity, asa cum e cunoscut, se va lansa in 2013, si va fi urmat la scurt timp de supercarul i8.

Pretul lui i3 nu este inca stabilit, dar surse BMW au declarat celor de la AutoNews ca i3 va costa peste 40.000 Euro in Europa. „Ca orice produs BMW Group, BMW i3 va fi o masina premium”, a mai spus Robertson.

Pretul initial pentru i8 nu este nici el cunoscut, dar conform zvonurilor de pana acum, s-ar situa in jurul valorii de 150.000 Euro.

„Vanzarile noastre vor depinde in mare parte de legislatie. Nu numai pe pietele mari precum SUA sau China, ci si in functie de autoritatile locale urbane si nivelul taxelor impuse de acestia”, a spus Robertson. „Daca un oras precum Amsterdam sau London decide ca veti beneficia de o reducere a taxelor, atunci vanzarile vor creste.”

Asa cum au mai declarat si in interviuri anterioare, BMW analizeaza mai multe canale prin intermediul carora sa lanseze masinile pe strada, unul din ele fiind o abordare de tip Zipcar, un proces de car sharing care castiga din ce in ce mai multa popularitate pe glob.

„Ne uitam la mai multe canale de distributie – de la vanzarile conventionale si leasing la diferite metode de inchiriere, precum car sharing. Vom construi comunitati pentru astfel de abordari, de aceea am cumparat o parte din compania de aplicatii My City Way”, a mai spus Robertson.

Modelele i3 si i8 sunt doar primele doua vehicule dezvoltate in cadrul programului Project i, dar dupa ele va fi lansata o gama intreaga de produse electrice si hibride.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account