CEO-ul BMW M a confirmat lansarea lui BMW i4 M electric în 2021

Markus Flasch, CEO-ul diviziei BMW M GmbH, a declarat pentru presa din Australia că BMW i4 va fi oferit și în versiune M. Anunțul a fost făcut înaintea lansării noilor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé, după cum aflăm mulțumită site-ului Caradvice.com.au.

“Anul viitor vom lansa prima mașină M electrică în segmentul de performanță, pe baza lui i4. Apoi, lucrăm la mașini performanță și performanță înaltă cu electrificare hibridă, dar este prea devreme să dezvălui care dintre ele va fi.” – a spus Markus Flasch.

Conform site-ului Caradvice.com.au, Flasch a ținut să precizeze că tehnologiile bateriilor nu se ridică încă la nivelul de solicitare așteptat din partea unui model BMW M. “Mai avem nevoie de timp până când tehnologia bateriilor de performanță va putea să concureze modele de performanță înaltă precum M3 sau M4”, precizează Markus Flasch fără să omită că se lucrează în această direcție.

După cum era de așteptat, problema nu se pune doar în termeni de accelerație sau putere. Un model M trebuie să fie sportiv prin agilitate, precizie. Markus Flasch nu a ezitat să puncteze aceste aspecte:

“Direcția și dinamica laterală sunt marea întrebare. Sunetul, desigur, ridică și el o întrebare. Pentru acestea punem știința la treabă, pentru a crea acel sentiment de M. Dar înainte de toate, cea mai mare întrebare este cum să te descurci cu greutatea unei mașini electrice și să și oferi dinamism specific M sau în stilul M.”

Nu în cele din urmă, Flasch a punctat că primul model electric care va purta emblema M va fi de fapt plasat în gamă precum un model M Performance, nefiind un concurent direct cu M3 sau M4.

BMW a confirmat în repetate rânduri că grand coupe-ul electric i4 va debuta în 2021 cu propulsie capabilă să livreze până la 530 CP și un sprint 0-100 km/h în 4 secunde. Va fi aceasta varianta M “de performanță”? Va exista un model cu mai mult de 530 CP? Acestea sunt întrebări la care încă trebuie să așteptăm răspunsul.

Sursa informațiilor: Caradvice.com.au

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account