SPION: Viitorul BMW M4 Convertible surprins în timpul testelor

BMW-M4-Convertible

După lansarea pe piață a noii generații Seria 3 Sedan (G20), BMW a început testarea viitoarelor modele Seria 4. Design-ul noilor modele Coupe (G22), Convertible (G23) și Gran Coupe (G26) va fi inspirat de prototipul Concept 4. Cele mai recente fotografii spion înfățișează un model test M4 Convertible (G83) în timpul testelor de stradă.

Deși camuflajul este pronunțat si creat special pentru a ascunde unele detalii stilistice, se poate totuși observa design-ul general al caroseriei. Este de așteptat ca dimensiunile modelului cabrio să rămână aceleași ca ale generației F33. Cu toate acestea, filosofia de design va fi una curată, cu muchii și tușe atent definite pentru o personalitate aparte.

Comparativ cu BMW Concept 4, desenul caroseriei va fi unul mai cuminte, însă punctul central de atracție va fi grila frontală impresionantă. Este de așteptat ca aceasta să fie chiar mai mare decât pe concept car, pentru a găzdui și o serie de senzori responsabili pentru pilotul automat sau asistentul de parcare.

Farurile vor avea o formă ascuțită și îngustă comparativ cu Seria 3 și vor putea fi echipate cu tehnologie LED Adaptive sau Laser. De asemenea, este posibil ca blocurile optice spate inspirate de Concept 4 să încorporeze tehnologie OLED pentru a crea o iluminare spectaculoasă și dinamică atunci când vor fi aprinse.

Habitaclul va găzdui materiale rafinate, iar planșa de bord va fi preluată, cu mici modificări, de la fratele Seria 3 (G20). Atât modelul Seria 4 Convertible, cât și M4 decapotabil vor beneficia de un acoperiș textil. Acesta va înlocui actuala hard-top și va ajuta la reducerea masei totale a automobilului.

BMW-M4-Convertible

Viitorul BMW M4 Convertible va beneficia de un tren de rulare nou, derivat din platforma cu tracțiune spate CLAR. Configurația va fi integrală și va beneficia de sistemul M xDrive, special dezvoltat pentru rulaj sportiv. Nu este încă sigur dacă viitoarea generație M4 va oferi un mod de rulare 2WD cu puterea transmisă exclusiv punții spate, asemeni modelului M5.

Sub capotă, se va regăsi noul motor TwinPower Turbo cu 6 cilindri în linie care a debutat pe noile X3 M (F97) si X4 M (F98). Modelul de bază M4 va dezvolta o putere maximă de 480 de cai putere, în timp ce varianta M4 Competition va fi capabilă să atingă pragul de 510 cai putere. Lansarea noii generații Seria 4 este programată pentru vara anului 2020 (modelul Coupe), urmând ca modelele Convertible și Gran Coupe să fie prezentate către finalul anului viitor. Gama de modele M4 va ajunge pe străzi începând cu anul 2021.

Puteți vizualiza fotografiile spion publicate de Carscoop în urmatorul link.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account