ZVON: BMW M5 CS ar putea dezvolta 650 de cai putere!

Nu este prima oară când se vehiculează zvonuri despre un eventual BMW M5 CS. Dar acum, BMWBlog.com a aflat că modelul cu performanțe crescute va debuta până la finalul lui 2020.

BMWBlog.com raportează că BMW M5 CS va beneficia de resurse ce vor depăși cei 625 CP și 750 Nm ai modelului BMW M5 Competition. Se pare că V8-ul de 4,4 litri va fi convins să dezvolte circa 650 de cai putere și un cuplu maxim încadrat între 750 și 800 Nm. Creșterea puterii va fi obținută din modificările gestiunii electronice și va fi însoțită de îmbunătățiri la nivelul sistemului de răcire al motorului.

Evoluția puterii ar putea să apropie și mai mult timpul demarajului 0-100 km/h de pragul de 3 secunde. Deja, BMW M5 Competition are nevoie de doar 3,3 secunde pentru a realiza acest sprint. Însă, trăsătura distinctă a versiunilor CS rezidă în abilitățile dinamice, în focusul pus pe agilitate și precizie.

Din informații obținute de BMWBlog.com se pare că va fi recalibrat și controlul electronic al diferențialului care împarte cuplul între punțile din spate. Noile reglaje vor accentua comportamentul dinamic și îi vor permite lui BMW M5 CS să „dea mai bucuros din coadă.”

Știrea data de BMWBlog.com vine la doar o lună după ce un presupus prototip BMW M5 CS a fost surprins purtând doar puțin camuflaj. Astfel se putea observa că mașina are extensie la laba spoilerului frontal, un eleron mai proeminent pe capacul portbagajului și sistemul de frânare cu discuri din carbon și ceramică, disponibil opțional și pentru BMW M5 Competition. Acest sistem de frânare este proiectat pentru o rezistență mai mare la solicitări intense pe circuit și cântărește cu 23 de kilograme mai puțin decât cel standard. De altfel, nu ar fi exclus ca versiunea CS să aibă și alte măsuri de reducere a greutății în comparație cu M5 Competition, care la rândul său are deja plafon din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

Accesați site-urile bimmerpost.com și motorauthority.com pentru a vedea pozele cu prototipul BMW M5 CS semi-camuflat.

Eventualul BMW M5 CS ar urma tradiția creată cu modelele BMW M3 CS și M4 CS, precum și recentul BMW M2 CS.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre facelift-ul modelelor BMW M5 și BMW M5 Competition.

Sursa informațiilor: BMWBlog.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account