BMW Seria 5 vs Volvo S90: Viraje predestinate

BMW Seria 5 vs Volvo S90

BMW Seria 5 vs Volvo S90 este un o bătălie pe care mai nimeni nu o vede ca pe o confruntare. Dar când ceri cam aceeași sumă de bani pe o mașină din clasa business, e imposibil să nu deranjezi jucătorii cu tradiție de pe piață.

În cazul de față, Volvo propune un S90 D5 AWD, o mașină echipată cu tracțiune integrală și un motor diesel de doi litri cu 235 CP, pentru a contesta autoritatea șerifului BMW 530d xDrive – o mașină echipată cu tracțiune integrală și un motor diesel cu șase cilindri și 265 CP. Ambele sunt moderne, pline de tehnologii și finețuri premium, dar deși se întâlnesc pe același drum, destinațiile lor sunt foarte diferite.

În cazul comparativului BMW Seria 5 vs Volvo S90, e clar că cel mai curajos e suedezul. Și asta pentru că mizează pe designul său pentru a-și deruta adversarul și pe ciocanul lui Thor ca armă centrală. Pe de altă parte, aflat la a șaptea generație, Seria 5 nu-și pierde cumpătul atât de repede și știe exact cum să contracareze atacurilor celor care vor rolul de Mascul Alfa în segmentul premium. Și da, tot Seria 5 este cel care-și dovedește maturitatea și ne arată din nou că experiența nu poate fi cumpărată.

Am ales să mergem pentru comparativul BMW Seria 5 vs Volvo S90 în sud-estul sălbatic al României, pe Cheile Dobrogei, pe un drum foarte ostil suspensiilor de orice fel, pentru a vedea dacă nu cumva Volvo a ales să vină cu un cuțit într-o confruntare de pistolari. Asta chiar dacă pare protejat de tot felul de sisteme de siguranță, dar care, până la urmă, într-o formă sau alta, sunt și la bordul noului Seria 5. Concluzia o aflați în testul video de mai jos.

 

Descoperă colecția de lifestyle BMW și alege-ți accesoriul potrivit:

BMW Motorrad

Comentarii

©2019 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account