BMW X1 – Generația următoare

BMW X1

A doua generație a modelului BMW X1 urmează să fie lansată în luna iunie a acestui an. O nouă randare străbate internetul și ne înfățișează un posibil design al „baby” SUV-ului familiei BMW X.

BMW X1 nu va mai arăta deloc a „baby”. Designul exterior al mașinii va fi mult mai agresiv decât cel al modelului actual: se va renunța la capota alungită, liniile de design vor fi mai dinamice și mai bine sculptate, fantele de aer vor avea dimensiuni mai mari, la fel și grila frontală, iar farurile vor fi mai înguste și mai alungite, conferind un aspect general fresh și modern, respectând în același timp și limbajul de design specific mărcii. În partea din spate se vor păstra aceleași linii de design agresive, cel mai probabil cu forme ușor colțuroase, la care se adaugă blocurile optice în formă de „L”.

BMW X1 va fi construit pe noua platformă UKL1 dezvoltată de constructorul bavarez, ceea ce implică o tracțiune față standard, cu sistemul de tracțiune integral xDrive disponibil opțional pentru unele variante de motorizări. Motoarele pentru noul BMW X1 vor fi împrumutate de la noua gamă MINI și BMW Seria 2 Active Tourer. Ne așteptăm astfel la un motor în trei cilindri, 1.5 litri benzină, de 136 CP, unul în patru cilindri, 2.0 benzină, de 231 CP, un diesel în patru cilindri, 2.0 litri, de 150 CP și probabil încă o variantă de motorizare diesel mai performantă. În ofertă va fi inclusă și o motorizare hibrid, bazată pe noua platformă eDrive BMW. Ne așteptăm astfel la un 1.5 litri benzină asistat de un motor electric, cu o putere maximă cumulată de 190 CP. Conform presei auto din Germania, noul BMW X1 va fi disponibil și într-o versiune de top X1 M35i, dar nu echipată cu un șase în linie, ci cu motorul de doi litri supraalimentat care va dezvolta 350 CP. Această versiune ar putea rivaliza direct cu Mercedes-Benz GLA 45 AMG, dar și cu Audi RS Q3.

Sursă foto: TopSpeed

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account