Gerovital
Gerovital
Gerovital

Noul Mercedes-Benz GLE înlocuiește cunoscutul ML

Noul Mercedes-Benz GLE

Noul Mercedes-Benz GLE își face apariția și vine să înlocuiască popularul ML. Mercedes-Benz ne-a anunțat acum ceva vreme că va schimba nomenclatura modelelor sale, iar noul Mercedes-Benz GLE este printre primele modele ale celor de la Mercedes care-și schimbă numele.

Noul Mercedes-Benz GLE

Noul Mercedes-Benz GLE păstrează liniile de design ale vechiului ML

Deși și-a schimbat numele, noul Mercedes-Benz GLE nu vine cu o abrodare complet nouă din punctul de vedere al designului. Liniile de bază ale ML-ului sunt transpuse în noua generație, dar, cu toate acestea, noul Mercedes-Benz GLE aduce o serie de elemente noi. După ce a prezentate noul Mercedes-Benz GLE Coupe despre care am vorbit aici și pe care l-am comparat deja cu noul BMW X6, Mercedes își continuă programul de lansare a noilor modele cu GLE. Practic, GLE concurează direct cu BMW X5, cu Volvo XC90 și cu noul Audi Q7. Continuând cu designul noului model, putem observa, așa cum spune și comunicatul de presă, că „Noul Mercedes-Benz GLE îmbină tradiția cu viitorul.” Cu alte cuvinte, s-au păstrat liniile vechiului model, dar s-au adăugat elemente moderne, tocmai pentru a prezenta același model familiar, dar cu tușe din prezent. Rețeta aceasta e aplicată de mai toată lumea, așa că nu ne surprinde nimic.

Noul Mercedes-Benz GLE

Noul Mercedes-Benz GLE oferă un sistem de propulsie plug-in hybrid

După ce Volvo XC90 a prezentat primul SUV premium de tip plug-in hybrid, a urmat noul BMW X5 xDrive40e, iar acum, noul Mercedes-Benz GLE vine și el într-o versiune de motorizare de tip plug-in hybrid. Denumită GLE 500 e 4MATIC, versiunea plug-in hybrid a noului GLE combină un motor V6, pe benzină, ce dezvoltă 333 de cai-putere, cu un motor electric a cărui putere maximă este de 116 CP. Prin urmare, noul Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC are o putere maximă de 442 CP și un moment motor maxim de 650 Nm. Transmisia acestei versiuni este una cu șapte rapoarte, iar emisiile de CO2 vor fi de 78 g/km, iar consumul mediu va fi de 2,7 l/100 km. Mai mult, noul Mercedes-Benz GLE 500 e 4MATIC va putea parcurge o distanță de aproximativ 30 de kilometri exclusiv în modul electric. Tot în modul electric, noul GLE plug-in hybrid va putea atinge o viteză maximă de 130 km/h.

Noul Mercedes-Benz GLE

Combinația câștigătoare: V6 diesel cu 9G-Tronic

Pe lângă economicul diesel cu patru cilindri ce echipează versiunile GLE 250 d și GLE 250 d 4MATIC și care dezvoltă 204 CP, noul Mercedes-Benz GLE va fi disponibil și cu un diesel V6, de 258 CP și 620 Nm, ce va echipa versiunea GLE 350 d 4MATIC. Aceasta din urmă promite un consum mixt de numai 5,3 l/100 km. O premieră pentru noul Mercedes-Benz GLE constă în faptul că toate modelele – mai puțin plug-in hybrid-ul – vor fi echipate cu transmisia automată cu 9 trepte, 9G-Tronic, ce va integra un reductor pentru deplasarea în off-road, dar și un diferențial central blocabil.

Noul Mercedes-Benz GLE

 Noul Mercedes-Benz GLE combină sistemul DYNAMIC SELECT cu programe destinate deplasării în off-road

Dacă până acum singurul SUV premium cu adevărate potențe în off-road era Range Rover-ul, iată că cei de la Mercedes și-au făcut temele bine și oferă pentru noul Mercedes-Benz GLE o serie de soluții deștepte pentru deplasarea în off-road. E adevărat că ele sunt opționale, dar e bine de știu că există. Așadar, sistemul DYNAMIC SELECT – ce oferă diferite programe de condus – aduce și moduri de offroad. Dacă modelul este echipat cu sistemul Off-Road Engineering, poți selecta programul OFFROAD+, caz în care se activează reductorul, iar diferențialul central este 100% blocat pentru a asigura maximul de tracțiune. În plus, dacă mașina este echipată și cu suspensia pneumatic AIRMATIC, garda la sol ajunge la 285 de milimetri.

Noul Mercedes-Benz GLE

Noul Mercedes-Bez GLE aduce și alte „bunătăți”

Pe lângă o serie de sisteme foarte avansate de siguranță despre care am putea să vorbim vreo câteva zile și care sunt cam aceleași pentru toate modele din gama asta, una totuși ne atrage atenția. MAGIC VISION CONTROL este un fel de ștergător de parbriz încălzit care distribuie apa într-un mod variabil. Pare un sistem inventat de un tocilar cu ochelari, dar care s-ar putea să te ajute atunci când vremea de afară devine total neprietenoasă.

Noul Mercedes-Benz GLE

Una peste alta noul Mercedes-Benz GLE promite să nu trădeze renumele creat de ML în lumea SUV-urilor premium și pare că are tot ce îi trebuie să rămână un best-seller.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account