Top Gear: BMW X6 – analiza off-road

BMW X6_1

Cei de la Top Gear ne iau cu ei intr-o expeditie off-road la volanul BMW X6, acelasi Sports Activity Coupe controversat si totodata foarte putin apreciat de Jeremy Clarkson.

X6 nu a fost niciodata prezentat ca vehicul adevarat de off-road – asta ramane valabil partial in cazul lui X5, sau al unui vehicul precum Range Rover – dar cu toate astea va reusi oare X6 sa isi indeplineasca misiunea?

Haideti sa aflam.

“Atunci cand BMW a denumit X6 un ‘Sports Activity Vehicle’, nu a spus ce sporturi, si nici nu a mentionat ce activitati…(…)

Fotograful Justin Leighton si cu mine, pe de alta parte, au privit-o ca pe o usa deschisa spre o interpretare plina de imaginatie. Din acest motiv iata-ne acum – teribil de nepregatiti – intr-o salbaticie poloneza de 60.000 hectare, incercand sa momim lupii afara din vizuinile lor cu sandvisuri cu sunca mancate pe jumatate. In mijlocul noptii.

Un sport? Nu. Dar ar fi greu sa nu clasificati asta drept o activitate.

BMW X6_2

……………………

Desigur ca, fara sa avem vreo idee despre cat de departe putem inainta, optam pentru forta bruta si ignoranta. In mod bizar, X6-le parca e impermeabil ca o rata care pluteste. Trecem peste balti in viteza, masina se foloseste de scutul sau plat ca sa se fereasca de apa. Nu neaparat scopul initial la care s-au gandit inginerii BMW, dar in practica foarte eficient si spectaculos. Si chiar daca a asta inseamna sa trimita in aer jeturi de apa de 10 metri, o scurta privire la motor a aratat ca nu a ajuns nicio picatura de apa sub capota. O etansare atat de buna intalnesti de obicei la navele spatiale.”

Puteti citi aici continuarea analizei.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account