MANHART MHX6 Dirt2 – BMW X6 M transformat în off-roader radical

Vor fi construite doar cinci exemplare MANHART MHX6 Dirt2, fiecare contra unui preț ce pornește de la 395.000 de euro.

A devenit deja folclor faptul că nu îți iei un BMW X6 ca să faci off-road. Desigur, te abați de la șosea mai mult decât ai curaj cu un sedan cu xDrive. Dar nu încerci nimic hard-core. Iar asta nu a afectat câtuși de puțin succesul lui X6, care s-a vândut ca pâinea caldă, fiindcă pe asfalt este mai dinamic decât majoritatea SUV-urilor mari și arată exact pe placul celor care vor să aibă o intrare macho atunci când parchează în fața clubului. Tunerul MANHART Performance a ignorat toate ideile preconcepute despre X6 și l-a scos total din elementul lui, transformându-l într-un off-road radical.
MANHART Performance a făcut asta și cu prima generație X6, în urmă cu câțiva ani. Acum ne prezintă conceptul MHX6 Dirt2, bazat pe monstrul X6 M din actuala generație. Însă nu le-au fost îndeajuns resursele motorului V8 de 4,4 litri (575 CP, 750 Nm). Promit că vor convinge propulsorul să descătușeze 900 CP și un cuplu uriaș, de 1.200 Nm. Vor aplica modificări esențiale, precum utilizarea unor pistoane noi și creșterea capacității turbinelor. Acestea vor fi completate cu o admisie din carbon (același material din care e făcută și capota) și un sistem de răcire mai performant. Nici măcar oasele tari ale lui BMW X6 M nu sunt suficient de dure pentru cuplul de 1.200 Nm. Astfel, conceptul MANHART MHX6 Dirt2 va avea o transmisie nouă și o punte spate cu elemente ranforsate. De asemenea, vor fi instalate și un sistem de frânare și o evacuare cu timbru impresionant, proiectate de Manhart.

În orice caz, MANHART MHX6 Dirt2 va impresiona prin statura sa mult înălțată. Asta se datorează kit-ului de arcuri KW care au ridicat garda la sol. Este un mastodont creat special pentru abilități de top în off-road. Din acest motiv, arsenalul său tehnologic va include un diferențial cu alunecare limitată și un tub de alimentare cu aer, care va permite celor 900 de cai putere să respire sub apă, atunci când off-roader-ul traversează un vad adânc sau un râu.
Ca să aibă tracțiune optimă indiferent de terenul traversat, MANHART MHX6 Dirt2 este echipat cu anvelope BF Goodridge All Terrain (305×40), care încalță jante Concave One Rims de 21 de inch.
Desigur, o serie de scuturi vor proteja dedesubturile mașinii, în timp ce un roll-cage extern va proteja caroseria și implicit pasagerii. De altfel, pasageri stau în 4 scaune individuale, pentru a fi ancorați cât mai bine. Scaunele din față sunt tip scoică. Iar tot interiorul este modificat. Ba chiar poate include și un frigider, util pentru expediții mai lungi sau pentru aventuri peste dunele de nisip.
MANHART Performance va produce 5 exemplare MHX6 Dirt2, care vor fi în mare parte manufacturate și vor fi personalizate după bunul plac al clienților.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account