BMW ar putea produce o mașină de 1.360 CP

Viitorul electric pare tot mai puternic pe poziții, iar BMW vrea să taie curentul competiției.

BMW Blog.com a stat de vorbă cu Frank Weber, Head of Engineering la BMW, care ne-a dezvăluit planurile de viitor pentru următoarea generație de mașini electrice BMW. Acestea își vor face apariția începând cu 2025 și se vor numi Neue Klasse EV.

Ce înseamnă electrificarea pentru divizia M?

„Cea mai mare cerere o avem pentru o mașină M de înaltă performanță”, a mărturisit Weber colegilor noștri. De la arhitectura viitoarelor Neue Klasse ne putem aștepta la un set-up eficient, cu un singur motor electric, la unul cu două motoare și chiar la o variantă cu patru motoare electrice care pot livra aproape un megawatt, adică 1.360 CP”, a continuat Weber.

Asta ar însemna că viitoarele M-uri ar putea avea câte un motor pentru fiecare roată, tracțiune integrală, puteri de supercar-uri și un design care să ne șocheze mai mult decât au făcut-o Seria 4 și Seria 7 până acum. BMW i4M50, primul M electric, beneficiază de o arhitectură cu două motoare electrice, unul pentru puntea față și altul pentru puntea spate –  împreună dezvoltă 544 CP și 795 Nm în modul Sport Boost. Dacă avem deja în gama M o mașină cu două motoare electrice, este posibil ca următorul salt în evoluție să fie la cel cu patru. Și atunci să te ții!

Prindem și noi un supercar BMW?

Puterea dictează și aerodinamica și nu este imposibil să vedem chiar un viitor supercar din partea celor BMW, unde această uzină de putere ar fi cel mai bine folosită și care ar satisface și o cerere de piață. Opțiunea a fost exploatată de multe ori în cadrul ședințelor BMW, dar niciodată proiectul nu a avut susținerea necesară.

Din ce ne spune Frank Weber, jumătate dintre modelele construite de BMW până în 2030 vor fi electrice, așa că ne rămâne să sperăm că măcar una dintre ele, fie ea și în ultimul an, să fie un supercar.

Sursa – BMWBLOG

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account