Noul BMW M240i va fi oferit și cu tracțiune spate, dar nu există planuri și pentru cutie de viteze manuală

Noua generație BMW Seria 2 Coupé a debutat în iulie 2021 oferind multe argumente pentru performanțe sportive, însă îi lipsește un element esențial din configurația tradițională pentru modele BMW. Este vorba despre cutia de viteze manuală. Acum, reprezentanții BMW confirmă că nu există planuri ca aceasta să fie oferită pe noul Coupé compact.

Așadar, toate versiunile de motorizarea ale lui BMW Seria 2 Coupé sunt echipate cu transmisia automată Steptronic cu 8 trepte. Iar site-ul carbuzz.com a aflat de ce nu va exista și alternativa clasică, cu transmisie manuală. Răspunsul a fost oferit de Oleg Satanovsky, purtător de cuvânt pentru departamentul BMW Product & Technology. Acesta explică: „Transmisia sport automată oferită standard pentru noul BMW Seria 2 Coupé aduce multe beneficii precum funcția de Launch Control, schimbări de trepte fulgerător de rapide, un mod opțional Sprint și abilitatea de a include sisteme avansate pentru asistarea condusului, precum cruise control activ cu funcție stop&go, sistem de avertizare și frânare automată pentru evitarea coliziunilor frontale și sisteme de asistare la marșarier și parcare.”

La debut, BMW Seria 2 Coupé este propus în versiunile cu motorizări pe benzină 220i (2 litri, 4 cilindri, 184 CP) și M240i xDrive (3 litri, 6 cilindri în linie, 374 CP). Iar alternativa diesel este 220d (2 litri, 4 cilindri, 190 CP). În vara lui 2022 va fi lansat BMW 230i Coupé, cu propulsor cu 4 cilindri și 245 CP. Modelele 220i, 220d și 230i au tracțiune la puntea spate și transmisia standard Steptronic cu 8 trepte. Iar M240i este oferit momentan doar cu tracțiune integrală xDrive și are standard versiunea Steptronic Sport a transmisiei automate.

Așadar singura speranță pentru cutia de viteze manuală mai poate fi viitorul BMW M2. În cazul noilor modele M3 și M4 se oferă transmisie manuală pentru motorizarea cu putere „temperată” la 480 CP. Deci, poate că și în cazul noului M2 se va lua decizia de a se oferi o versiune cu transmisie manuală. Ar fi un mod de a păstra cât mai mult tradiția.

Totodată, mai aflăm de la bmwblog.com că spre finalul lui 2021, sau la începutul lui 2022, gama va fi completată de modelele BMW M240i cu tracțiune spate și BMW 230i cu tracțiune xDrive. Informația a fost oferită de un purtător de cuvânt al BMW of North America pentru bmwblog.com.

CLICK AICI pentru a vedea clipul video și toate informațiile oficiale despre noul BMW Seria 2 Coupé.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account