Prima imagine cu BMW XM Label Red, versiunea cu 748 CP a SUV-ului plug-in hybrid

BMW XM Label Red ar putea fi produs în serie limitată la 2.000 de exemplare, conform zvonurilor raportate de BMWBlog.com. Și se vehiculează un preț de circa 195.000 de euro pentru piețele din Europa.

Drept reper, prețul modelului BMW XM standard este de 170.051 euro cu TVA în România. Și avem confirmarea oficială că în România au fost deja plasate 15 comenzi în doar primele 3 săptămâni de la dezvăluirea mondială, care a avut loc la finalul lui septembrie 2022.

BMW XM Label Red va fi cel mai puternic model de serie din istoria BMW

BMW XM Label Red este programat să debuteze pe piață în toamna lui 2023. Iar statutul său exclusivist este justificat în primul rând prin surplusul de putere față de varianta de bază a lui BMW XM. Mai exact, XM a debutat cu 653 CP și 800 Nm. Propulsia lui plug-in hybrid este formată dintr-un V8 de 4,4 litri (489 CP, 650 Nm) și un motor electric (197 CP, 280 Nm). Iar baterie lui auxiliară de tip litiu-ion are o capacitate netă de 25,7 kWh și promite autonomie electrică de 82-88 km (WLTP).

Însă în cazul modelului BMW XM Label Red această propulsie va livra 748 CP și 1.000 Nm. Asta va însemna desigur și un nivel de performanțe mai bun decât al XM-ului standard, care sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde, deși cântărește peste 2,7 tone. Plusul de putere al variantei Label Red este datorat motorului V8, care dezvoltă 585 CP și 750 Nm. Puterea și cuplul motorului electric rămân la cotele XM-ului standard.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre BMW XM.

Detaliile distincte ale versiunii Label Red

XM este primul automobil BMW M care primește și o versiune denumită Label Red. Iar BMW a publicat pe contul său de Instagram prima poză cu acest model deosebit.

Până acum, modelele cu specificații speciale, sau edițiile limitate, au folosit denumiri precum Competition, CSL sau CS. Sven Ritter, coordonatorul proiectului BMW XM, a acordat pentru BMWBlog.com un interviu în care explică faptul că denumirea Competition, deja consacrată, nu ar fi fost suficientă pentru a exprima exclusivismul lui XM Label Red.

Concret, Sven Ritter, a subliniat în interviul pentru BMWBlog.com că Label Red va fi o ediție limitată a lui BMW XM. Și va fi personalizat într-un mod aprarte. Va fi disponibil în culoarea specială Frozen Carbon Black. Și se va distinge la exterior prin elementele ornamentale vopsite în nuanța de roșu Toronto Red. Este vorba despre conturul grilei frontale și ornamentele care încadrează geamurile laterale și continuă pe lungimea portierelor, până pe aripile roților din față. De asemenea, Sven Ritter precizează că și interiorul lui BMW XM Label Red va avea detalii de personalizare dinstincte față de XM-ul standard.

De ce se numește Label Red?

Referitor la alegerea denumirii Label Red, Sven Ritter spune că a fost necesară alegerea unei titulaturi noi. Fiindcă pentru nu era neapărat potrivită folosirea denumirii Competition pentru XM-ul cu putere mai mare. Competition este titulatura adecvată mai mult pentru modelele M2, M3, M4 cu performanțe crescute.

Până la urmă vorbim despre un SUV de gabarit foarte mare (5.110/2.005/1.755 L/h/î), care nu îți inspiră ideea unui automobil pentru competiții. XM a fost creat pentru cei care vor o mașină impozantă, extravagantă. Este făcut pentru a cucerii clienții care altfel ar fi ales un Lamborghini Urus sau un Mercedes-Benz Clasa G.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul nostru cu BMW iX M60. Aceste este primul SUV electri de performanță înaltă din gama BMW M GmbH.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account