Prima poză cu noul BMW M4 Coupé complet necamuflat

(Ilustrație oficială a viitorului BMW M4 GT3)

Noua generație BMW M4 Coupé va debuta, alături de noul BMW M3 Sedan, în luna septembrie. Însă, cea mai recentă poză neoficială cu acest model ne dezvăluie designul lui M4 complet necamuflat.

Imaginea a fost publicată de www.bimmerpost.com, și poate fi regăsită pe reddit.com. Poza ne permite să observăm detaliile de design care vor deosebi versiunea M4 de noul BMW Seria 4 Coupé.

G22 M4 from BMW

Decupajele din spoilerul frontal sunt considerabil mai ample decât la fosta generație M4. Deși putem recunoaște formele generale ale spolerului M anterior, acestea sunt interpretate într-un mod mult mai modern și exuberant. Inspiră și mai multă forță și agresivitate. iar garda la sol joasă este accentuată de extensia (probabil de carbon) de la baza spoilerului frontal, care este continuată pe lateralul mașinii, cu extensii similare pentru praguri. Este de înțeles că spoilerul nu putea rămâne „cuminte”, când noua grilă frontală este absolut uriașă și îl face pe M4 să pară că țipă după atenție nu cu una, ci cu două guri deodată. În gura acestui urs german înfuriat nu sunt colți, ci o serie de lamele duble dispuse pe orizontală. Asta este o alegere de design care face grila lui M4 să se distingă în mod clar. Restul versiunilor BMW Seria 4 Coupé au o grilă frontală cu plasă în loc de lamele. Această meșă se remarcă prin țintele care leagă țesătura sa elaborată.
Conform BMWBlog.com, lamelele din grila lui M4 au fost vopsite în negru „la cererea pieței din SUA.”

Totodată trebuie remarcate nervurile distincte ale capotei, pe care nu le regăsim la celelalte variante BMW Seria 4 Coupé .

Este de așteptat ca performanțele noului BMW M4 Coupé să fie la fel de incitante ca și designul său. După cum a fost confirmat deja oficial, noile M4 și M3 vor prelua motorul de la BMW X3 M și X4 M. La fel ca și în cazul SUV-urilor, propulsorul va dezvolta până la 510 CP. BMW a anunțat că vor exista configurații cu tracțiune spate, precum și cu tracțiune integrală, disponibilă în premieră pentru M4 și M3. De asemenea, nu va exista doar o transmisie automată, ci și opțiunea unei cutii manuale.

Conform surselor BMWBlog.com, duo-ul de performanță M3 și M4 va fi oferit inițial doar în varianta cu tracțiune spate. Iar transmisia manuală va fi propusă pentru varianta de 480 CP a propulsorului cu 6 cilindri.

BMW M4 GT3 va începe cariera în motorsport, ca parte în programul  BMW M Customer Racing

Schița din deschiderea acestui articol ilustrează modelul de competiții BMW M4 GT3, pe care deja BMW M Motorsport îl pregătește pentru a-l înlocui pe M6 GT3. Din sezonul 2022, piloţii privaţi şi echipele private de pe mapamond vor avea ocazia de a lupta pentru victorii şi titluri cu un model GT3 bazat pe viitoarea generaţie BMW M4.

Inclusiv în schița oficială lui BMW M4 GT3 putem observa partea superioară a grilei frontale, precum și nervurile capotei, identice cu ale prototipului M4 surprins în poza neoficială. BMW a confirmat că și M4 GT3 va dezvolta peste 500 CP.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account