VIDEO: Accesoriile M Performance pentru BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé

Noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé au primit cel mai îndrăzneț pachet de accesorii M Performance din câte am văzut până acum pentru un BMW.

Dacă aveai cumva impresia că designul lui M3 și M4 este prea strident și că nu poate fi exagerat mai mult de atât. Atunci… te-ai înșelat! Fiindcă pachetul de accesorii M Performance țipă „TUPEU!”.

Începem cu evacuarea, fiindcă este cea mai nonconformistă. Se rupe complet de tradiția BMW, care până acum dispunea ieșirile duble ale evacuării în lateralele spoilerului spate. Noul eșapament are 4 țevi suprapuse în centrul spoilerului. E un look exotic, care promite să vină acompaniat și de o coloană sonoră pe măsură. BMW explică faptul că sunetul este similar cu cel din motorsport și se adaptează în funcție de modurile condus. Mai exact, dispune de un control al clapetelor, care a fost conceput având la bază experiența câștigată în competiții. Aceste sistem de evacuare M Performance oferă și avantajul faptului că este cu aproximativ 7 kg mai ușor decât evacuarea standard. Este produs din titan, oferă un flux optimizat al gazelor și are capete cu ornamente de carbon sau ceramică.

Și suspensiile sport M Performance aduc experiența condusului mai aproape de cea din motorsport. Ele au fost dezvoltate și calibrate în urma unor teste desfășurate pe diverse circuite. Fiind suspensii ajustabile, garda la sol poate fi coborâte cu 5 până 20 de milimetri. BMW M recomandă coborârea cu 10 mm față de varianta de bază a modelului M. Coborârea suspensiilor nu impune și schimbarea reglajelor pentru amortizoare. Astfel, că avantajul centrului de greutate mai jos se adaugă unui control cât mai bun al mișcărilor caroseriei. Rezultatul este posibilitatea de a aborda virajele cu viteze mai mari.

Tot dedicate solicitărilor intense din timpul sesiunilor pe circuit sunt și plăcuțele de frână M Performance. Acestea au o rezistență sporită la temperaturi înalte și asigură distanțe de frânare mai scurte, precum și un răspuns mai bun la apăsarea pedalei de frână.

Și la nivel estetic pachetul M Performance face aluzie mai mult ca niciodată la configurațiile din motorsport. Sunt oferite numeroase elemente produse din fibră de carbon. Din acest material sunt făcute la partea frontală, splitterul, lamelele Aero Flicks și ornamentele din spoiler. Pragurile pot fi accesorizate cu lamele proeminente, iar fantele de aer din aripile frontale au ornamente tot din carbon. Pe hayon stă impozantul eleron din carbon. Iar din același material poate fi și difuzorul aerodinamic din spoilerul posterior.

Fanii BMW M își mai pot personaliza mașina cu folii în culorile tradiționale M. De asemenea, look-ul extrovertit nu ar fi fost complet fără jante cu design special. Opțiunile încep cu modelul de jante M Performance 963M, care au diametru la 19 inch la puntea față și 20 inch la puntea spate și sunt prevăzute cu anvelope mixte. Finisarea lor este Frozen Gunmetal Grey. Remarcabile pentru stilul lor cu cromatică retro sunt jantele BMW M Performance 1000M. Pot fi alese cu finisări Gold Bronze sau Jet-Black mat. Și au diametru de 19 inch pentru puntea față și 20 de inch pentru puntea spate. Modelul 1000M este recomandat pentru vară. Dar pentru sezonul rece sunt propuse jantele 829M. Au 19 inch, permit montarea lanțurilor pentru mers pe zăpadă, iar spițele lor cu finisare negru mat sunt ușor de curățat.

În habitaclu, ambianța sportivă este amplificată de elementele de tapițerie din Alcantara și inserțiile de carbon. Aceste două materiale personalizează și volanul M Performance Pro. În cazul său, porțiunile de Alcantara nu au doar rol estetic, ci și permit o priză mai bună a volanului.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și informațiile despre noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé. 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account