VIDEO: Bavarezii confirmă modelul BMW M5 CS cu 635 CP și greutate scăzută cu 70 kg

BMW M și canalul de You Tube al publicației Sport Auto ne oferă nu doar detalii ci și o sesiune de cronometrări cu primul BMW M5 CS pe circuitul Hockenheim-GP.

În primul rând BMW M a surprins fanii cu un story pe Instagram în care pilotul Augusto Farfus ne oferă câteva detalii importante despre prima versiune CS propusă vreodată pentru o generație M5. Aflăm astfel că mașina este cu 70 de kg mai ușoară decât actualul M5. Și are 635 CP, adică un plus de 10 CP față de modelul BMW M5 Competition. „În combinație cu anvelopele de circuit va fi cel mai rapidă mașină făcută vreodată de BMW” – subliniază Augusto Farfus.

BMW M5 CS se va distinge prin noile scaune tip scoică, a căror structură este din carbon. De asemenea, farurile lui BMW M5 CS au “Angel Eyes” cu iluminare galbenă, tipică pentru motorsport.

Story-ul publicat de BMW M pe contul său de Instagram ne trimite mai departe către canalul de You Tube al publicației Sport Auto, care ne prezintă un clip exclusiv în care face un tur cronometrat cu BMW M5 CS, pe circuitul Hockenheim-GP.

Cel mai bun tur înregistrat de publicația Sport Auto pe circuitul Hockenheim-GP cu prototipul BMW M5 CS a fost de 1.53,6 minute. Mașina a purtat anvelope Pirelli P Zero Corsa și l-a avut la volan pe pilotul de teste Christian Gebhardt. Ca să ne facem o idee mai clară despre performanțele lui BMW M5 CS, Sport Auto listează în descrierea clipului video timpii cronometrați pe acest circuit cu modelele Mercedes-AMG GT 63 S cu 4 uși și Porsche 911 Carrera S (992). Modelul AMG cu V8 de 639 CP, tracțiune integrală și anvelope Cup 2 este înregistrat cu timpul de 1.52,8 minute, iar modelul 911 Carrera S cu 1.53,3 minute. BMW M5 CS s-a dovedit mai iute decât Audi R8 V10 cu tracțiune spate (1.54,2 min), Chevrolet Corvette C8 (1.54,6 min).

Din clipul publicat de Sport Auto mai aflăm că BMW M5 CS va avea cuplu de 750 Nm, ca și celelalte două variante M5, care au același V8 biturbo. Un detaliu interesant este și faptul că în tetierele scaunelor frontale este trasat conturul a ceea ce pare a fi circuitul Nurburgring. Asta indică faptul că BMW ar putea încerca să stabilească un record pe Nurburgring cu M5 CS. Volanul este îmbrăcat în Alcantara, pentru o priză mai bună. Și se remarcă sub camuflaj extensia de la spoilerul frontal, precum și eleronul de pe hayon, cu dimensiune ceva mai proeminente.

Nu în cele din urmă, este de apreciat cum sedanul de clasă business BMW Seria 5 s-a transformat treptat într-o mașină croită pentru circuit, cu performanțe cât să-ți mute cravata la spate.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account