(VIDEO) BMW 330i versus Mercedes-Benz 300d

BMW 330i și Mercedes-Benz 300d se joacă cu emoțiile noastre într-un comparativ în care încercăm să aflăm dacă un diesel poate fi mai sportiv decât o benzină și dacă o benzină poate fi mai confortabilă decât un diesel.

Între BMW și Mercedes există o rivalitate productivă. Dacă în unele cazuri concurența poate degenera în lucruri toxice care nu servesc nimănui, în cazul celor două mărci germane de tradiție există chiar un oarecare respect care le împinge către o evoluție mai bună. BMW pentru Mercedes este ceea ce a fost Prince pentru Michael Jackson, Connor McGregor pentru Nate Diaz sau, mai relevant pentru noi, Dinamo pentru Steaua. Pentru cei care cumpără mașinile lor ori pentru cei care le cumpără acțiunile este o garanție aproape sigură că oamenii responsabili cu cele două mărci nu se culcă pe o ureche.

Se joacă fair play?

Unele modele sunt însă mai rivale decât altele, iar BMW Seria 3 și Mercedes-Benz Clasa C sunt doi luptători la categoria mijlocie care, deși joacă fair play, nu ezită să arunce câteva priviri urâte în timpul unui face-off dinaintea probei cântarului. Sunt două mașini care joacă ofensiv și care se luptă pentru banii unei clientele similare, dar fiecare are câte un as în mânecă pentru a lăsa impresia că oferă mai mult decât celălalt.

Tradiția ce spune?

În mod tradițional BMW Seria 3 a fost alegerea mai sportivă, în timp ce Mercedes-Benz Clasa C a mizat mai mult pe confort și pe eleganță. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, dar putem spune că fiecare a încercat să învețe de la celălalt. BMW Seria 3 a căutat să aducă mai mult confort în gamă, iar Clasa C a fost întotdeauna invidioasă pe laudele aduse ținutei de drum, așa că s-a mai întărit în acest segment. Unii spun că acest confort adus de BMW a stricat experiența condusului, care era întotdeauna alertă, vioaie, aproape organică. La fel se poate spune și despre Clasa C, care odată cu sportivitatea adăugată a trebuit să mai renunțe la confort. Adevărul este undeva pe la mijloc pentru că evoluția suspensiilor îndeosebi a adus cu sine posibilitatea de a construi o mașină cu valențe sportive fără a se renunța la confortul necesar pentru ca un model din această clasă să fie considerată premium.

Care e concluzia?

Tocmai pentru asta plătești un preț premium pentru o astfel de mașină – să primești măcar un minimum necesar din ambele atribute, învelite într-un ambalaj desenat frumos, de designeri faimoși. BMW 330i are avantajul unui motor mai rafinat, dar și a unui design ceva mai pe muchie, mai îndrăzneț. Totodată, consumă destul de puțin, nu-și ascunde ghearele în modul Sport și pare mașina mai experimentată, mai sudată în timp de laudele primite atât din partea presei cât și de la clienții mulțumiți. Mercedes-Benz 300d este un fel de sectant care amestecă motorina cu electricitate și dă naștere unui hibrid care necesită puțină obișnuință până să-i oferi toată încrederea ta. E mașina mai nouă și asta se vede mai ales la interior, acolo unde este clar mai modernă din punctul de vedere al designului și al layoutului. Dar mai multe despre concluziile noastre puteți vedea în comparativul video de mai jos.

 

Credit Foto – Dragoș Savu

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account