BMW i3 și MINI John Cooper Works, în top 12 mașini ideale pentru oraș

BMW i3

Într-un top al celor mai bune 12 mașini pentru traficul urban, două modele din portofoliul BMW Group și-au câștigat locul prin strategii diferite: BMW i3 și MINI John Cooper Works.

Topul, realizat de americanii de la Road & Track a încercat să ia în considerare toate aspectele esențiale unui automobil mic, ideal pentru oraș. Vorbim aici despre dimensiuni exterioare, spațiu interior, manevrabilitate, preț, caracter. Astfel, cele două modele – BMW i3 și MINI John Cooper Works, și-au câștigat locul în acest top având personalități și soluții tehnice total diferite.

În cele 12 modele selectate de americani avem  5 hot-hatch-uri (MINI JCW, Ford Fiesta ST, Chevrolet Sonic RS, Fiat 500 Abarth și Brabus ForTwo Ultimate 125), iar ca automobile electrificate lupta s-a dat doar în trei: BMW i3, Audi A3 Sportback e-tron și Chevrolet Bolt.

BMW i3

Recent, BMW i3 a primit un facelift și o versiune mai sportivă, i3s. Ambele modele sunt deja disponibile pentru comandă și în România, și au ca preț de pornire 32.100 euro plus TVA (38.199 euro TVA inclus) pentru BMW i3, respectiv 35.100 euro plus TVA (41.769 euro TVA inclus) pentru BMW i3s.

Noul BMW i3s oferă o interpretare mai sportivă, dispunând de un motor electric de 184 CP care generează un cuplu maxim de 270 Nm. Trenul de rulare actualizat include controlul modificat al motorului şi lagăre cu role conice specifice, care au fost utilizate pentru a optimiza suplimentară a livrării puterii şi a curbei de putere la turaţii mai mari. La limitele intervalului de turaţii ale motorului, puterea şi cuplul dezvoltate vin cu o creştere de până la 40% faţă de BMW i3.

MINI Cooper John Cooper Works

MINI John Cooper Works

MINI John Cooper Works a debutat pe piață în 2014 și continuă să defileze prin segment cu pocnituri din evacuare și sunete de cauciucuri. Modelul are sub capotă cel mai puternic motor care a echipat vreodată un model de serie al mărcii premium din Marea Britanie – un propulsor pe benzină, 2,0 litri, patru cilindri, dezvoltat pe baza celei mai noi generaţii MINI TwinPower Turbo.  Puterea a crescut la 231 CP şi este susţinută de o acustică plină de emoţie datorită designului specific al pistoanelor, turbocompresorului şi sistemului de evacuare.

Puterea motorului a crescut cu 10% în comparaţie cu modelul precedent, în timp ce cuplul maxim are un plus de 23% pentru un total de la 320 Nm. Este disponibilă o transmisie manuală, cu şase trepte, sau, opţional, se poate comanda transmisie sport Steptronic cu şase trepte.

 

Te invităm în continuare în paginile BMW Shop să descoperi cadoul ideal pentru tine:

Sursa: Road & Track

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account