VIDEO: Primele informații despre noul BMW Seria 4 Cabriolet

Se împlinesc 35 de ani de la debutul primei generații BMW Seria 3 Cabriolet. Acum este rândul celei de a 6-a generații să ducă mai departe tradiția, sub forma noului BMW Seria 4 Cabriolet.

Noul model decapotabil preia polarizanta grilă frontală introdusă de fratele său BMW Seria 4 Coupé, însă în rest designul nu este extravagant. Ci modern și elegant. Iar lucrul acesta se datorează și faptului că este prevăzut un acoperiș textil, care aduce o notă de frumusețe clasică și o doză de nostalgie. Renunțarea la soluția acoperișului metalic retractabil folosit de fosta generație Seria 4 Cabriolet are și avantaje în ceea ce privește greutatea. Mai exact, BMW menționează o reducere cu 40% a greutății față de acoperișul metalic retractabil. De asemenea, acoperișul textil se pliază electric în doar 18 secunde și poate fi acționat și în mers, la viteze ce nu depășesc 50 km/h. Când acoperișul este urcat, volumul portbagajului crește de la 300 la 385 litri. Acoperișul textil oferă și un bun confort termic și acustic, incluzând straturi multiple de izolare, precum și o lunetă de sticlă. Iar clienții pot opta ca materialul textil de culoare neagră să aibă și un efect în nuanța Anthracite Silver.

Desigur, sunt oferite diverse dotări foarte utile pentru a oferi un confort cât mai bun pentru mersul decapotat. Standard este inclus sistemul de climatizare cu reglaj pe 3 zone. Iar opționar și scaunale pot avea climatizare. De asemenea, tetierele scaunaelor din față includ niște guri de ventilație speciale care suflă aer cald la nivelul gâtului. Opțional se oferă și un deflector de vânt, care este ușor de demontat și poate fi depozitat, în spațiul de după spătarele pliabile ale scaunelor posterioare. Toatea acestea contribuie la a te bucură în confort de plăcerea condusului cu acoperișul coborât.

Noul 4 Cabriolet a crescut în dimensiuni. Are lungimea crescută cu 128 mm, până la 4.768 mm. Lățimea a evoluat până la 1.852 mm, cu un plus de 27 mm. Iar ampatamentul a câștigat 41 mm, măsurând 2.851 mm. Astfel, se promite mai mult spațiu pentru cei 4 pasageri. O creștere de 28 mm, respectiv 18 mm a ecartamentelor față/spate contribuie și la o manevrabilitate mai sportivă, după cum subliniază BMW.

De altfel, BMW a pus accent pe îmbunătățirea ținutei de drum sport. În primul rând, structura lui Seria 4 Cabriolet a primit multiple ranforsări, necesare în deosebi pentru formatul de caroserie fără plafon fix. De asemenea, a primit și un panou de rigidizare din aluminiu amplasat sub structura frontală. Pe tortal, Noul 4 Cabriolet are o rigiditate torsională statică mai mare cu 4% față de generația precedentă. Împreună cu centrul de greutate jos, aerodinamica evoluată și modificările specifice pentru geometria șasiului, cabrioletul promite să aibă reflexe mai agile și mai precise.

Suspensiile standard și sau M Sport au amortizoare cu calibrare specială pentru cabriolet, iar a treia opțiune sunt suspensiile M adaptive, care au amortizoare controlate electronic. Se oferă și sistem de direcție cu asistare variabilă, disponibil pentru modelele echipate cu una dintre cele două suspensii opționale. Iar controlul dinamic este completat de sistemul de frânare M Sport, pentru care clienții pot alege etriere vopsite în roșu sau albastru, după cum consideră că se asortează mai bine cu nuanța caroseriei.

Modelele de top, BMW M440i xDrive Cabriolet și BMW M440d xDrive Cabriolet, sunt echipate standard și cu diferențial spate M Sport, cu funcție de blocare controlată electronic, complet variabilă. Dar acest diferențial poate fi comandat și pentru modelul BMW 430i Cabriolet, împreună cu suspensia M Sport sau suspensia M adaptivă.

Gama de motorizări are drept vârf de lance propulsorul pe benzină, de 3 litri, cu 6 cilidri în linie, care animează modelul M440i xDrive. Acest motor cu tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă 374 CP și 500 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h în doar 4,9 secunde. Totodată, motorul balansează performanțele cu eficiența, beneficiind de tehnologia mild hybrid de 48 de volți, cu o baterie litiu-ion și un starter generator care oferă un plus de putere temporar de 11 CP.

Sunt propuse încă două motorizări pe benzină, în configurație cu tracțiune spate. Modelul 430i are propulsor de 2 litri, cu 4 cilindri, 258 CP și 400 Nm. Acest model accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde. Motorizarea de bază este 420i, cu propulsor de 2 litri, cu 4 cilindri, 184 CP și 300 Nm. În cazul său, demarajul 0-100 km/h durează 8,2 secunde.

La debutul comercial programat pentru martie 2021, BMW Seria 4 cabriolet va fi disponibil și cu motorizarea diesel 420d. Aceasta oferă 190 CP și 400 Nm și atinge 100 km/h în 7,6 secunde.

În iulie 2021, gama va fi completată de modelul diesel 430d (286 CP, 650 Nm, 0-100 km/h în 5,9 secunde), cu motor de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, care este prevăzut acum cu tehnologie M TwinPower Turbo. Adică are supraalimentare cu turbină în două stadii. Iar în noiembrie 2021 i se va alătura M440d xDrive. Acesta are propulsor de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și două turbine de dimensiuni diferite, și dezvoltă 340 CP și 700 Nm. Diesel-ul de performanță permite cabrioletului să realizeze sprintul 0-100 km/h în 5,1 secunde.

Toate cele trei motorizări diesel sunt echipate ca și modelul pe benzină M440i xDrive cu tehnologie mild hybrid.

Toate motorizările sunt cuplate la transmisii automate Steptronic cu 8 trepte, dar modelele M440i xDrive și M440d xDrive au versiunile Sport ale acestora.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account