BMW X2 M Mesh Edition aduce o grilă mai sofisticată și opțiuni de personalizare

X2 a debutat în 2018 drept unul dintre cele mai atipice modele BMW. Este o specie distinctă, denumită Sports Activity Coupé (SAC). Iar BMW X2 M Mesh Edition explorează și mai mult personalitatea sa sofisticată.

Ediția M Mesh este dezvoltată pe baza echipării M Sport X. Și se distinge în deosebi prin grila frontală. Cele două decupaje tipice BMW nu mai încadrează lamele dispuse vertical, ci au o plasă (meșă) cu ținte. Astfel, interpretează tema stilistică pe care o regăsim la modelele BMW Seria 3 în versiune M340i xDrive, sau la noua generație BMW Seria 4 Coupé. Grila lui BMW X2 M Mesh Edition are finisare în negru lucios. Și ornamentele capetelor de eșapament au cloarea cromului negru. Iar elemente de protecție, precum bandourile de la pasajele roților au o nuanță de negru maroniu cu finisare „Frozen” (satinată).

Exclusiv pentru BMW X2 M Mesh Edition este oferită vopseaua de caroserie în nuanța Brooklyn Grey. Fără cost suplimentar, clienții pot opta pentru personalizarea caroseriei cu abțibildurile care au culoare portocalie dacă se alege nuanța de gri Brooklyn. Cei care optează pentru culorile de caroserie Alpine White, Phytonic Blue sau Sunset Orange, au la dispoziție abțibilduri de culoare neagră.

De asemenea, exteriorul ediției Mesh se remarcă prin jantele aerodinamice M, disponibile opțional în versiuni cu diametru de 19 sau 20 inch.

De la debutul versiunii plug-in hybrid BMW X2 xDrive25e în iulie 2020, toată gama X2 a primit o retușare a designului părții din față. Mai exact, s-a renunțat la proiectoarele rotunde de sub faruri.

Așadar, și farurile lui BMW X2 M Mesh edition urmează această evoluție stilistică. În varianta lor standard au tehnologie LED și încorporează acum luminile de ceață, rol pe care îl aveau înainte proiectoarele rotunde la care s-a renunțat. Farurile standard au, totodată, și funcție de iluminare în viraj. Dar, BMW X2 M Mesh Edition poate fi echipat opțional cu faruri LED adaptive. Ele au funcția de matrice luminoasă cu 4 segmente. Practic, faza lungă este împărțită în câteva segmente LED, care pot fi activate și dezactivate individual. Drept urmare, farurile se adaptează automat și evită deranjarea celorlalți participanți la trafic. Cine dorește să accentueze look-ul sportiv al lui X2, poate alege și farurile BMW Individual, care au tentă închisă la culoare (Shadowline).

În lista elementelor de iluminare integrate de caroserie figurează și carcasele oglinzilor retrovizoare, care proiectează pe asfalt logo-ul X2.

Interiorul lui BMW X2 M Mesh Edition este la rândul său personalizat. De exemplu, scaunele M sport cu tetiere integrate și bancheta au huse care combină pielea Dakota de nuanță Mocha, cu Alcantara în nuanța antracit. Iar cusăturile tapițeriei cu ață de culoare portocalie completează tema cromatică regăsită la exterior. Opțional se oferă un plafon panoramic.

Personalitatea distinctă a ediției Mesh poate fi aleasă împreună cu o diversitatea de motorizări și configurări tehnice. Astfel, în funcție de motorizare, BMW X2 M Mesh Edition poate fi comandat cu tracțiune față sDrive, tracțiune integrală xDrive, cutie de viteze manuală cu 6 trepte, sau transmisii automate Steptronic.

Modelul Sports Activity Coupé (SAC) este oferit în versiunea plug-in hybrid X2 xDrive25e. Aceasta are o baterie suplimentară de tip litiu-ion, cu capacitate brută de 10 kWh, care este creditată cu asigurarea unei autonomii de 57 km în regim de rulare pur electric. Sistemul de propulsie plug-in hybrid animează roțile din spate cu un motor electric de 95 CP și 165 Nm. Iar roțile din față sunt angrenate de un motor pe benzină de 1,5 litri, care dezvoltă 125 CP și 220 Nm și este cuplat la o transmisie Steptronic cu 6 trepte. Per total, sistemul livrează 220 CP și 385 Nm, pentru un sprint 0-100 km/h în 6,8 secunde.

CLICK AICI pentru a vedea toate pozele și detaliile despre modelul plug-in hybrid BMW X2 xDrive25e.

Gama de motorizări include propulsorul de 1,5 litri, cu 3 cilindri, care dezvoltă 136 CP. Poate fi cuplat cu transmisia automată Steptronic cu 7 trepte și ambreiaj dublu, sau cu cutia manuală. Acest motor este propus pentru modelul X2 sDrive18i.

Modelele BMW X2 sDrive20i și xDrive20i folosesc motorul pe benzină de 2 litri, cu 4 cilindri, care produce 178 CP. Varianta cu tracțiune față are transmisia Steptronic cu 7 trepte, în timp ce alternativa xDrive are Steptronic cu 8 trepte.

Propulsoare diesel de 2 litri, cu 4 cilindri, dezvoltă 150 CP pentru modelele BMW X2 sDrive18d și xDrive18d, sau 190 CP pentru X2 sDrive20d și xDrive20d. Modelele de 150 CP au standard cutie de viteze manuală și opțional Steptronic cu 8 trepte, care este standard pentru modelele cu 190 CP.

Cea mai puternică motorizare oferită pentru BMW X2 M Mesh Edition este xDrive25d. Are propulsor diesel de 2 litri, cu 231 CP și 450 Nm. Aceste resurse permit demararea de la 0 la 100 km/h în 6,6 secunde. xDrive25d vine standard cu transmisia Steptronic cu 8 trepte, dar poate beneficia opțional de a versiunea Sport a acestei cutii de viteze. Steptronic Sport amplifică plăcerea condusului venind împreună cu clapete amplasate în spatele volanului pentru schimbarea manuală a treptelor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account