Vom conduce doar SUV-uri electrice peste 20 de ani? CEO-ul BMW Group promite că nu!

Într-un interviul acordat pentru Augsburger Allgemeine, CEO-ul BMW Group promite că producătorul bavarez nu va deveni un constructor doar de SUV-uri.

Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG, explică faptul că majoritatea europenilor dețin doar o mașină. Astfel, această mașină trebuie să întrunească mai multe calități. De asemenea, oficialul BMW subliniază că automobilul trebuie să aducă și bucurie șoferului. În plus, sunt mașini foarte practice, iar alegerea lor nu are neapărat legătură cu condusul off-road. Din toate aceste motive, Oliver Zipse consideră că popularitatea SUV-urilor este justificată. Și precizează că este de datoria constructorului să răspundă la cererea pentru aceste mașini cu abilități cât mai versatile, într-o formă cât mai sustenabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător. Și trebuie să aibă propuneri începând cu clasa mini, până la cea de lux.

De altfel, gama BMW Group de modele electrice cuprinde compactele BMW i3 și MINI Cooper SE, cărora li s-a alătura BMW iX3 în 2020. În 2021 va sosi iX, un SUV-ul electric mai apropiat de talia lui X5. Viitorul BMW X1 va primi la rândul lui și propulsie pur electrică. Iar în 2023 va fi lansată noua generație MINI Countryman, care va avea și propulsie electrică. Sunt deja confirmate și versiunile electrice ale viitoarelor Seria 5 și Seria 7. Iar din 2021 va fi produs și Gran Coupé-ul electric i4.

“Un BMW trebuie să fie estetic în fiecare clasă. Dar un lucru este clar: cnceptul vehiculelor plate este inima BMW, chiar dacă astăzi aproape jumătate din vânzări sunt reprezentate de SUV-uri. Această inimă nu se va pierde niciodată. Viitoarea noastră mașină electrică va fi prin urmare tot o mașină plată, un frumos Gran Coupé. Deci BMW nu va fi doar un constructor de SUV-uri. Promit!” – explică Oliver Zipse pentru Augsburger Allgemeine.

Publicația Augsburger Allgemeine l-a întrebat foarte direct pe Oliver Zipse dacă nu cumva peste 20 de ani vom vedea că majoritatea vor conduce SUV-uri electrice mari. CEO-ul nu consideră că aceasta va fi perspectiva: “Cu siguranță nu se va întâmpla în modul acesta. Este corect că de ani de zile scade cererea pentru cabriolete și roadstere. Și totuși mulți sunt fideli acestor mașini. Iar sedanurile noastre din Seriile 3 și 5 sau coupé-urile din Seria 4 sunt foarte populare și rămân esența mărcii.”

Sursa: augsburger-allgemeine.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account