ZVON: BMW XM va avea 3 versiuni ale propulsiei plug-in hybrid, cu puteri între 600 și 750 de cai

SUV-ul BMW XM, care a fost prefigurat de conceptul dezvăluit în noiembrie 2021, va intra în producție în ultima parte a lui 2022, după cum a confirmat constructorul bavarez. Iar noi zvonuri indică faptul că BMW XM va fi oferit cu trei versiuni ale primei propulsii de tip plug-in hybrid din istoria diviziei BMW M GmbH.

De altfel, BMW XM este un SUV conceput special de divizia BMW M GmbH. Și, la momentul debutului său, XM va fi cel mai puternic model omologat pentru șosea pe care BMW l-a produs vreodată în serie. Asta se datorează noului sistem de propulsie M Hybrid care a echipat și conceptul BMW XM și este format dintr-un motor V8 şi un motor electric de înaltă performanţă. Per ansamblu, sistemul de propulsie de tip plug-in hybrid dezvoltă o putere maximă de 550 kW/750 CP şi un cuplu maxim de 1.000 Nm, în cazul conceptului XM. Totodată, în această configurație BMW XM este creditat cu autonomie electrică de până la 80 km.

Însă pe baza informațiilor aflate de site-ul bimmerpost.com, se pare că BMW XM va fi oferit în trei versiuni de putere ale aceleiași propulsii hibride cu V8. De asemenea, surse ale site-ului BMWBlog.com raportează că sistemul plug-in hybrid va fi calibrat în opțiuni cu 600 și 650 CP, pe lângă modelul de top cu 750 CP. În plus, zvonurile spun că modelul de bază se va numi XM Red Label, cel mijlociu XM Black Label, în timp ce vârful de gamă va primi denumirea Competition, deja consacrată de numeroase modele BMW M.

Desigur, rămâne de văzut dacă aceste zvonuri vor fi confirmate de informațiile oficiale. Însă ar avea logică din perspectivă comercială. Fiindcă diversificarea variantelor de motorizare i-ar permite lui XM să atragă un spectru mai amplu de clienți.

Sursele informațiilor: bimmerpost.com, BMWBlog.com

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account