Până în 2030 Rolls-Royce își va înlocui toate modelele actuale cu unele 100% electrice

Torsten Müller-Ötvös, CEO-ul Rolls-Royce Motor Cars, a confirmat într-un dialog cu publicația Autocar.co.uk că până în 2030 compania britanică va înlocui modelele Ghost, Cullinan și Phantom cu succesori care vor avea propulsii pur electrice.

În acest context, publicația Autocar.co.uk l-a întrebat pe CEO-ul Rolls-Royce dacă virarea spre electrificare completă este datorată faptului că Marea Britanie dorește să interzică mașinile cu motoare termice până în 2030. Însă înaltul oficial al mărcii Rolls-Royce a subliniat și că noua clientelă mai tânără a început să își exprime un interes mai mare pentru propulsii electrice. „Nu suntem motivați doar de legislație, ci și de clientela noastră destul destul de tânără de la nivel mondial. Și vedem din ce în ce mai mulți oameni care cer în mod activ modele Rolls-Royce electrice”- explică Torsten Müller-Ötvös pentru Autocar.co.uk.

Rolls-Royce se bucură în anii recenți de o scădere a mediei de vârstă în rândul clienților săi. Marca britanică este percepută și de tinerii antreprenori drept o investiție care denotă fler pentru lucrurile fine. Rolls-Royce este cool! Iar asta se reflectă și în succesul comercial al versiunilor Black Badge, care sunt create special pentru clientela mai tânără. În 2021 Rolls-Royce preciza să versiunile Black Badge au ajuns să reprezinte peste 27% din vânzările sale la nivel internațional.

Autocar.co.uk subliniază că media de vârstă a clienților Rolls-Royce a scăzut la 43 de ani în ultimii ani. Iar Torsten Müller-Ötvös subliniază că și posesorii de Rolls-Royce conduc mașini electrice: „Destul de mulți dintre clienții noștri dețin deja o mașină electrică, fie ea Tesla, BMW sau alt model.”

În septembrie 2021, Rolls-Royce a prezentat prototipul primului automobil electric de serie din istoria sa. Modelul numit Spectre va intra în producție în 2023 și are o caroserie de coupe cu două portiere, care îi va permite să înlocuiască în gama Rolls-Royce modelul Wraith. Încă nu au fost oferite informații despre performanțele sau autonomia propulsiei lui Spectre. Oficial este confirmat faptul că mașina este construită pe arhitectura regăsită și la noua generație Ghost. Este vorba despre o platformă tehnică proiectată de la început pentru a integra și propulsii pur electrice. Și, foarte important, este că această platformă nu a fost împrumutată de la BMW, ci a a fost concepută de Rolls-Royce exclusiv pentru modelele sale. De asemenea, în bună tradiție a calității care definește Rolls-Royce, prototipurile lui Spectre vor fi supuse la teste pre-producție care vor cumula peste 2,5 milioane de kilometri parcurși în cele mai vitrege condiții meteo din diverse regiuni ale planetei.

CLICK AICI pentru întregul interviu acordat de CEO-ul Rolls-Royce revistei Autocar.co.uk

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account