BMW AG susţine salariul egal între bărbaţi şi femei

BMW AG

BMW AG este prima companie din Germania care a primit o certificare de nivel înalt din partea Fair Pay Innovation Lab (FPI). Documentul reafirmă faptul că structurile de remunerare ale companiei sunt echitabile, fără diferenţe semnificative între pachetele salariale globale ale femeilor şi bărbaţilor. Cu sediul la Berlin, FPI este o organizaţie de certificare recunoscută la nivel mondial pentru salarizare echitabilă. Acordarea Cecului de Salarizare Universal Echitabilă, sub patronajul ministrului german al Muncii şi Afacerilor Sociale Hubertus Heil, a fost anunţată de FPI astăzi, 7 martie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Egalităţii în Remunerare.

 

„Este o distincţie de care suntem deosebit de mândri, deoarece demonstrează că structurile noastre de remunerare funcţionează. Pentru noi, salariile corecte sunt un dat şi o parte integrantă a culturii noastre corporate, care se bazează pe transparenţă, apreciere şi respect. BMW Group crede în performanţă şi recompensă în condiţii de muncă echitabile şi într-un mediu care oferă oportunităţi de carieră pentru întreg personalul nostru talentat”, a declarat Ilka Horstmeier, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Oameni, Imobiliare şi Muncă.

 

Salarizare corectă ca parte a diversităţii

Salarizarea şi salariile echitabile favorizează incluziunea şi inovaţia şi motivează angajaţii. Mai mult, cu o cerere tot mai mare pentru personal calificat, acestea fac din BMW AG un angajator atractiv, mai ales pentru femei.

La BMW AG remuneraţia se bazează pe evaluări ale rolurilor la nivel de grup, contracte colective de salarizare şi, pentru angajaţii cu grad de conducere, categorii de salariu, dar şi performanţa personală şi a companiei. Acelaşi nivel de muncă, ore de lucru, performanţă personală şi experienţă profesională fac obiectul unei remuneraţii egale în toate locaţiile BMW AG. „Este minunat că le putem spune colegilor noştri că, alături de noi, vor primi salarizare şi salarii egale. Înseamnă că pot avea încredere în noi şi, de asemenea, este motivant. Acordurile de negociere colectivă ale sindicatelor au o contribuţie valoroasă în acest sens şi suntem mândri să fim onoraţi cu această certificare”, a declarat Martin Kimmich, preşedinte al Sindicatului General la BMW AG.

Henrike von Platen, director executiv şi fondator al Laboratorului de Inovaţie pentru Salarizare Corectă (FPI), a subliniat: „Sunt încântat să anunţ că BMW AG este primul lider de salarizare echitabilă din Germania. Pentru mine, acest lucru transmite un mesaj clar tuturor celorlalte companii: plata corectă este posibilă peste tot, chiar şi în industria auto. Aceasta este în mod tradiţional dominată de bărbaţi, iar diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi este peste media germană de 18%, femeile câştigând în medie cu 22% mai puţin decât colegii lor de sex masculin. BMW AG a reuşit să reducă diferenţa de salarii pentru 80.000 de angajaţi”.

 

Analiza anuală a egalităţii de remunerare: Salarizarea corectă nu este doar pentru moment

BMW AG a stabilit procese de remunerare care asigură că salarizarea egală nu este doar pentru moment, ci este parte integrantă a unui sistem pe termen lung. Analiza anuală a egalităţii de remunerare, de exemplu, se bazează pe metode de analiză recunoscute ştiinţific şi permite evaluări anuale ale remuneraţiei bărbaţilor şi femeilor, inclusiv elementele fixe şi variabile. Aceasta identifică diferenţele de remunerare ajustate şi neajustate între femei şi bărbaţi. În 2022, diferenţa de remunerare neajustată la BMW AG a fost de 1,3% în favoarea angajaţilor de sex feminin. Diferenţa de remunerare ajustată între femei şi bărbaţi, care ia în considerare factori structurali, cum ar fi grupa salarială şi experienţa profesională, s-a ridicat la puţin sub 1% în 2022 în favoarea bărbaţilor – foarte aproape de un nivel egal.

BMW Group continuă să-şi îmbunătăţească analizele privind egalitatea salarială, care în viitor vor fi implementate la locaţiile sale din întreaga lume. Acest lucru va asigura o mai mare transparenţă în ceea ce priveşte structurile de remunerare şi va permite elaborarea de măsuri pentru a contracara diferenţa de remunerare între femei şi bărbaţi pe termen lung.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account