BMW Group îşi măreşte vânzările şi cota de piaţă

Vânzările BMW Group au continuat să crească în mod constant, astfel că livrările de automobile premium BMW, MINI şi Rolls-Royce au fost mai mari cu 0,7% în aprilie. Totalul lunii a făcut ca 196.179 de automobile BMW Group să fie livrate clienţilor, iar totalul pentru acest an a ajuns la 801.520 de unităţi (+0,2%). Acest rezultat pozitiv a fost obţinut în ciuda tendinţei de scădere de pe mai multe pieţe ale lumii.

„Acest rezultat pozitiv al vânzărilor, obţinut într-un mediu dificil, arată că, prin actuala lansare de model, atragem noi clienţi către marca tradiţională şi facem un progres constant spre îndeplinirea obiectivului de vânzări mai mari în 2019”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru clienţi, mărci şi vânzări. „Cererea pentru BMW X7 a depăşit aşteptările noastre şi a ajutat vânzările de automobile BMW X să crească cu peste 20% în aprilie. Schimbarea de modele pentru BMW Seria 3 decurge conform planului şi, pe pieţele unde a şaptea generaţie este deja disponibilă, clienţii reacţionează pozitiv faţă de noul model”, a continuat Nota.

Vânzările de automobile ale mărcii BMW au crescut cu 2,3% în aprilie, cu un total de 171.154 de livrări către clienţi pe parcursul lunii. Acest rezultat duce totalul vânzărilor mărcii în primele patru luni ale anului la 690.469 de unităţi (+0,8%). Cei mai mari vectori de creştere au fost modelele BMW X. Vânzările globale ale BMW X2 au fost mai mari de peste două ori faţă de aprilie anul trecut, vânzările BMW X3 au crescut cu 71,0%, iar livrările BMW X4 au urcat cu 36,2%. În total, automobilele BMW X au reprezentat 43,3% din totalul vânzărilor mărcii în aprilie, adică 74.049 de livrări pe mapamond, o creştere de 20,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În ciuda schimbări de model pentru BMW Seria 3, automobilele electrificate BMW Group îşi menţin vânzările anuale la acelaşi nivel ridicat ca şi anul trecut. Cererea pentru BMW i3 continuă să fie tot mai mare, aprilie aducând vânzări mai mari cu 21,6%. În acelaşi timp, peste un sfert din totalul livrărilor BMW Seria 2 Active Tourer a fost reprezentat de versiunea electrificată, în timp ce vânzările modelului plug-in hybrid MINI Cooper S E Countryman ALL4 sunt de peste patru ori mai mari pentru raportul lunar. Până la finalul anului, BMW Group va introduce 10 modele electrificate noi sau actualizate. Până în 2025, compania intenţionează să aibă cel puţin 25 de modele electrificate pe piaţă, 12 dintre acestea urmând a fi complet electrice.

Într-un segment foarte competitiv şi cu compania păstrându-şi accentul pe rentabilitate, vânzările mărcii MINI au scăzut comparativ cu anul anterior. Livrările pentru acest an au totalizat 109.443 de automobile (-3,7%), în timp ce vânzările din aprilie sunt mai mici cu 9,9%, la 24.623 de unităţi. Luna a consemnat o pauză de patru săptămâni în producţia uzinei din Oxford datorită unei perioade planificate întreţinere anuală. Pregătirile continuă pentru lansarea noului MINI electric în ultima parte a anului, model care va fi produs la uzina din Marea Britanie.

Vânzările BMW Motorrad au continuat să crească puternic, livrările pentru acest an fiind mai mari cu 7,7% (57.014). În aprilie, 18.408 (+7,7%) motociclete şi maxiscutere premium BMW Motorrad au fost livrate clienţilor de pe mapamond.

Vânzările în regiuni/pieţe

În ciuda diferitelor dificultăţi care afectează în prezent industria auto, BMW a obţinut creştere a vânzărilor în aprilie pe cele mai mari patru pieţe ale sale, împotriva tendinţelor din China, SUA, Germania şi Marea Britanie. Marca este lider al segmentului premium în SUA pentru acest , iar în aprilie şi-a mărit cota de piaţă atât în Germania, cât şi în Regatul Unit. În ciuda actualului mediu competitiv de pe piaţa globală şi a unor situaţii potrivnice, BMW Group se aşteaptă ca ritmul să crească pe măsură ce înaintăm în an. Compania continuă să-şi urmeze strategia de prioritizare a rentabilităţii înaintea volumului.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account