BMW la Goodwood Festival of Speed 2019

BMW M8 Competition va putea fi văzut pentru prima dată în Marea Britanie cu ocazia ediţie 2019 a Goodwood Festival of Speed. Noul automobil sport de înaltă performanţă, echipat cu accesorii M Performance, va evolua pe colină alături de un alt model atractiv de la BMW – BMW X4 M Competition, noul Sports Activity Coupé creat de BMW M. Un trio de automobile din trecutul BMW va fi şi el prezent pe faimosul traseu de 1,6 mile (2,57 km) de la Goodwood pentru a sărbători tema ediţiei din acest an a festivalului: „Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers” (Regii vitezei – recordmanii motorsportului).

Dispunând de cel mai puternic motor dezvoltat vreodată pentru un automobil BMW M GmbH – un propulsor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 625 CP -, BMW M8 Competition Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde şi de la 0 la 200 km/h în 10,6 secunde. Vizitatorii festivalului vor vedea maşina evoluând pe colină în categoria „Supercar”, în timp ce partenerul său din portofoliul BMW M, BMW X4 M Competition, va fi văzut şi auzit în categoria „First Glance”. Propulsat de cea mai recentă tehnologie M TwinPower Turbo, cu capul cilindrului produs în principal prin imprimare 3D, motorul de 3,0 litri, pe benzină şi cu şase cilindri dispuşi în linie, generează o putere maximă de 510 CP şi un vârf al cuplului de 600 Nm – cu sistem de evacuare dublu care contribuie la livrarea unei acustici inconfundabile.

Coasta de la Goodwood va fi scena pe care vor evolua şi trei maşini faimoase din colecţia BMW Group Classic. Câştigătoare a cursei de 24 de ore de la Le Mans în 1999, BMW V12 LMR – cu motor cu 12 cilindri ce dezvoltă 580 CP – va fi pilotată de unul dintre cei mai buni piloţi britanici din cursele internaţionale – Steve Soper. Alături de V12 va fi BMW M3 E30, cel mai de succes model de turisme înscris de BMW Motorsport, şi BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé. În 1940, această maşină a obţinut victoria în clasamentul general al Mille Miglia, cu un timp record pentru acea vreme.

BMW 328 Touring Coupé during the 1st Italian Mille Miglia Grand Prix in Brescia, April 28, 1940 (03/2010)

Participanţii la festival vor putea vedea modele BMW nu doar în acţiune, ci şi expuse pe „BMW Boulevard”, într-o zonă unică la Goodwood Stable Yard, din nou dedicată BMW. Vor fi expuse cei mai noi reprezentanţi ai luxului de la BMW, inclusiv noul BMW M8 Competition Cabriolet, BMW X7 M50i şi BMW M850i Gran Coupé. Automobilele vor fi prezentat şi într-o defilare cu ghid, în timp ce vizitatorii vor putea savura răcoritoare în zona de ospitalitate „Behind the Boulevard”.

Informaţii preţioase despre noul limbaj de design al BMW Group vor fi oferite de Matthias Junghanns, direct de design interior BMW i, dar şi responsabil pentru conceptele de design BMW iX, Vision iNext şi Vision M Next. Junghanns, care a condus lansarea BMW X7 şi a altor modele de lux în cadrul BMW Group, îşi va prezenta filosofia şi direcţia de design într-o serie de interviuri la „BMW Boulevard”, organizate vineri (10.00, 14.00 şi 16.30) şi sâmbătă (11.30, 14.00 şi 15.30).

Sediul mărcii în timpul festivalului va fi „BMW M Town” – care va oferi o serie fără egal de produse şi experienţe BMW şi va simboliza tema festivalului, „Speed Kings – Motorsport’s Record Breakers”. Starurile standului vor fi legendarul BMW M1, dar şi noile BMW M135i, BMW M340i şi BMW X3 M Competition – noul SUV de clasă medie de la BMW M – alături de unicatul BMW M850i Night Sky.

Vizitatorii standului vor putea experimenta emoţia BMW Motorrad Rolling Road, iar oaspeţii se pot relaxa în exclusivul „VIP ROAR Club” de lângă pistă. Cea mai nouă colecţie BMW Motorsport va fi disponibilă, alături de şansa de a vedea noua BMW M Bike şi un BMW M2 Competition Taxi echipat cu accesorii din carbon. Piloţii şi oaspeţii speciali vor avea apariţii pe parcursul festivalului, cu interviuri live şi sesiuni de autografe în fiecare zi – cu o serie de reprezentaţii live care vor da viaţă „BMW M Town”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account