VIDEO: Noul Range Rover Sport are o versiune adaptată a motorului V8 din gama BMW

Range Rover Sport

A treia generație Range Rover Sport a fost dezvăluită cu o gamă amplă motorizări. Iar la momentul debutului vârful de gamă este animat de propulsorul V8 provenit de la BMW.

Modelul Range Rover Sport P530 are motor V8 cu 530 CP

Ca și în cazul modelelor bavareze precum BMW M850i xDrive sau X5 M50i ori X7 M50i, motorul V8 de 4,4 litri produce 530 CP și cuplu maxim de 750 Nm. Aceste resurse de putere îi permit noului Range Rover Sport să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde (cu funcția Dynamic Launch activată).

Concret, noul P530 echivalează performanțele fostului Range Rover Sport SVR. Și are cuplu cu 20% mai mare decât producea fostul V8 al mărcii Land Rover. De asemenea, Land Rover precizează că noul motor este cu 17% mai eficient decât fostul său V8 de 5 litri.

Land Rover a optimizat motorul V8

Turbinele twin-scroll au rulmenți din ceramică. Drept urmare, turbinele au un răspuns imediat și, după cum subliniază Land Rover, este eliminat turbo lag-ul. Totodată, există și un sistem mai eficient de răcire cu apă a aerului pentru admisie.

Fricțiunea, greutatea și eficiența termică au fost îmbunătățite la nivelul cilindrilor. Asta s-a reușit prin înlocuirea garniturilor de oțel ale cilindrilor cu o tehnologie de pulverizare. De asemenea, nu lipsește tehnologia Valvetronic variabilă, care controlează deschiderea supapelor. Aceasta asigură precizia procesului de combustie, pe toată plaja de turații a motorului.

Nu în cele din urmă, Land Rover menționează că și transmisia automată cu 8 trepte a fost recalibrată minuțios pentru a favoriza exploatarea promptă și eficientă a performanțelor motorului.

Gama extinsă de motorizări pentru noul Range Rover Sport

Pe lângă propulsorul V8, noul SUV este oferit și cu variante de 440 și 510 CP ale unei propulsii plug-in hybrid care folosește un motor cu benzină cu 6 cilindri. De asemenea, sunt disponibile motoare cu 6 cilindri, atât diesel, cât și cu benzină, care integrează tehnologie mild-hybrid. Cele cu motorină dezvoltă 249, 300 și 350 CP. Iar alternativele cu benzină produc 360, respectiv 400 CP.

BMW a ales să actualizeze motorul V8 de 4,4 litri folosind tehnologia mild-hybrid de 48V

Odată cu facelift-ul SUV-ului X7, BMW a introdus o versiune actualizată a motorului V8 de 4,4 litri. Acest motor derivat din propulsoarele regăsite la modelele de înaltă performanţă BMW M GmbH, dezvoltă tot 530 CP și 750 Nm.

Însă integrează acum tehnologia mild-hybrid de 48 de volți. Este vorba despre un motor electric integrat în transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte. Aceste generează 9 kW (12 CP) și 200 Nm și contribuie atât la eficientizarea consumului de benzină, cât și la un răspuns prompt din partea propulsiei. Energia pentru acest boost de putere vine de la o baterie de 48 V care se află în compartimentul motorului.

Referitor la eficiență, aceasta are un nivel crescut datorită recuperării adaptive de până la 0,13 g. Iar la aceasta se adaugă funcţia Auto Start Stop, care intervine şi în situaţii de ralanti şi de rulare liberă (coasting). Funcţia de rulare liberă cu motorul termic oprit intervine atunci când este selectat modul ECO PRO al Driving Experience Control.

Totodată, motorul V8 de 4,4 litri beneficiază și de avantajele termodinamice oferite de galeria de evacuare transversală, turbocompresoarele invers simetrice şi răcirea externă a uleiului de motor. În plus, sistemul de supraalimentare cu valvă de descărcare blow-off a fost îmbunătățit. Iar pe lista de optimizări se află și arborele cotit ranforsat suplimentar, noua pompă de ulei şi baia de ulei cu masă redusă.

În urma modificărilor aduse motorului V8, X7 M50i xDrive a fost înlocuit cu gamă de vârful de gamă BMW X7 M60i xDrive. CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre modelul BMW X7 cu facelift.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account