Experienţa BMW M de 1135 CP pentru Horia Tecău şi Marius Copil

BMW Group România are privilegiul colaborării cu doi dintre cei mai de succes jucători români din clasamentul ATP – Horia Tecău şi Marius Copil. În baza acestui parteneriat, i-a invitat pe cei doi tenismeni la o experienţă de 1135 CP – un test cu unele dintre cele mai performante modele din gama BMW X. Experienţa marchează şi debutul BMW X5 M/ X5 M Competition şi BMW X6 M/ BMW X6 M Competition pe piaţă.

Dintre acestea, BMW X6 M Competition este modelul superlativelor absolute pentru marcă. Acesta dispune de cel mai puternic motor care a echipat vreodată un model BMW de serie – un V8 M TwinPower Turbo care dezvoltă o putere maximă de 625 CP la 6.000 de rpm şi un cuplu maxim de 750 Nm asigurat între 1.800 şi 5.800 rpm. Performanţele sunt asigurate de unul dintre cele mai compacte motoare V8 turbo din lume, cu sistemul twin turbo twin-scroll (două turbine cu alimentare separată de la câte un bloc de patru cilindri) amplasat în interiorul aranjamentului V al cilindrilor. Amplasarea foarte joasă pentru un centru de greutate optimizat este asigurată de trecerea axului faţă prin baia de ulei. Modelul este şi cel mai rapid din gama BMW X din istorie – cu un sprint 0-100 km/h în 3,8 secunde şi o acceleraţie 0-200 km/h în numai 13,2 secunde.

Testul de 1135 CP
Cei doi jucători ATP au primit pentru test două dintre cele mai spectaculoase modele M ale momentului, în versiunea de top M Competition: BMW X6 M Competition şi BMW X3 Competition. La acesta din urmă, sistemul M TwinPower Turbo asigură o putere maximă de 510 CP la 6.250 rpm şi un vârf de cuplu de 600 Nm între 2.600 şi 5.950 rpm.

BMW X3 Competition este propulsat de cel mai puternic motor cu şase cilindri în linie construit vreodată de BMW pentru un model de serie. Propulsorul BMW M TwinPower Turbo cu două turbine monoscroll asigură un vârf de putere de 510 CP la 6250 rpm şi un cuplu maxim de 600 Nm pe o plajă extinsă de turaţii, între 2600 şi 5950 rpm, asigurând un sprint 0-100 km/h în numai 4.1 secunde.

Cele două maşini au fost prezentate lui Horia Tecău şi Marius Copil de Dr. Josef Reiter, noul director general BMW Group România: „Performanţa defineşte marca BMW. Iar M este cea mai bună expresie a performanţei noastre. Ne bucurăm şi apreciem colaborarea cu doi sportivi de înaltă performanţă oferindu-le una intre cele mai intense şi spectaculoase experienţe M. În aceste momente dificile suntem alături de sportivii noştri, au nevoie de sprijinul nostru mai mult ca niciodată”.

BMW X3 M Competition şi BMW X6 M ilustrează perfect dualitatea mărcii M – sunt îmbinarea excelentă între caracterul practic şi performanţe de supercar, un concept pe care BMW M se mândreşte că l-a adus în lumea auto în anii ’70.

Horia Tecău despre experienţă: „La aceste modele mă atrag detaliile sport şi sunetul motorului. Este o bestie masculină într-o carapace de gentleman. Spectaculos!”

Marius Copil despre experienţă: „BMW X6M este impresionant. Frumos, puternic, este ca un atlet gata de start, iar sentimentul de la volan este greu de exprimat în cuvinte. Genial.”

Horia Tecău are un palmares impresionant, cu trei turnee de Grand Slam câştigate la dublu şi dublu mix şi o medalie de argint pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016. Marius Copil este cel mai de succes jucător român activ în turneele de simplu şi deţine recordul celui mai rapid serviciu realizat într-un turneu de Grand Slam: 242 km/h.

Vânzările BMW M în lume şi România
Cu o cifră record de 135.829 de automobile livrate la nivel mondial în 2019, BMW M GmbH a devenit cel mai succes producător de automobile de performanţă din lume. Anul 2019 a fost unul excepţional şi pentru România, cu un total de 223 de modele livrate. În total, 10,2% din vânzările BMW în România este reprezentat de modele din portofoliu BMW M GmbH, aproape dublu faţă de media globală de 6,3%.

Primele cinci luni ale anului 2020 au fost deja excelente pentru BMW M în România. Diversificarea de gamă a asigurat o creştere a volumelor la 163 de unităţi, reprezentând 13,5% din totalul automobilelor BMW înmatriculate în România. Cel mai de succes model este BMW X6 M50d, cu un total de 41 unităţi, în timp ce segmentul modelelor de înaltă performanţă este dominat de BMW M5 şi BMW M5 Competition cu 10 unităţi.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account