MINI Cooper SE dispune de sisteme de operare, care oferă plăcerea condusului pentru persoane cu dizabilități

Condusul oferă autonomie, deci este o formă de libertate. Modelul electric MINI Cooper SE dispune de asistenţi pentru condus şi operare care oferă în premieră plăcerea condusului fără emisii în clasa mică şi persoanelor cu dizabilităţi.

„Pentru mine, diversitatea înseamnă să permit tuturor să împărtăşească experienţa de condus specifică MINI. Iar acest lucru este valabil şi pentru MINI electrificat, desigur. Obiectivul nostru la MINI este să oferim tuturor acces egal la astfel de inovaţii importante”, spune Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

Instructorul Driving Experience Tina Schmidt-Kiendl, ea însăşi un utilizator de scaun rulant, a putut oferi o contribuţie deosebit de valoroasă atunci când a fost vorba de echiparea MINI Cooper SE cu asistenţi de operare. Pe această bază, automobilul a fost echipat cu un inel de acceleraţie pe volan şi un buton de frână de mână lângă volan, după care acestea au fost testate în practică. „Designul MINI Cooper SE este foarte accesibil. Cu recuperarea pe două nivele, ai control deplin pentru accelerarea şi frânarea instantanee”, a spus Tina Schmidt-Kiendl după efectuarea testului.

Impedimentele legate de planificarea urbană și stațiile de încărcare

Totuşi, când au ieşit împreună la un drive test prin München, Tina Schmidt-Kiendl şi Stefanie Wurst au observat că oraşul mai avea ceva de făcut în ceea ce priveşte planificarea urbană: punctele de încărcare sunt adesea instalate pe trotuar şi sunt greu de accesat de către persoanele în scaun rulant din cauza bordurii sau din cauza faptului că afişajul şi priza de încărcare sunt prea sus. Alte oraşe europene au adoptat o abordare de pionierat, concentrându-se pe mobilitatea electrică: aici, punctele de încărcare electrică trebuie să fie accesibile pentru toată lumea, astfel încât să fie instalate fără bariere la nivelul solului, direct pe marcajul locului de parcare. „Dacă vrem ca societatea să fie cu adevărat incluzivă, trebuie să ne ascultăm unii pe alţii. Trebuie să luăm în considerare nevoile tuturor – mai ales când vine vorba de inovaţii tehnice”, spune Stefanie Wurst.

Plăcerea de a conduce tipică lui MINI Cooper SE este accesibilă și pentru persoanele cu dizabilități

Prin caracteristicile sale tradiţionale de design şi tehnologia de propulsie avansată, MINI Cooper SE combină stilul autentic al mărcii britanice tradiţionale cu plăcerea condusului fără emisii – fie într-un cadru urban, fie în excursii în afara limitelor oraşului. Persoanele cu dizabilităţi pot selecta soluţii personalizate pentru opţiunile individuale de conversie pentru automobilul lor MINI, având instalate diverşi asistenţi pentru condus şi operare, permiţându-le să se bucure pe deplin de mobilitatea personală fără probleme.

La MINI Cooper SE, de exemplu, acest lucru ar putea implica instalarea unui inel de acceleraţie, precum şi a controlului pentru frână cu mâna, alături de unui capac detaşabil al pedalei. Inelul de acceleraţie închis pentru automobilele electrice este instalat în interiorul cercului volanului, permiţând operarea manuală convenabilă a funcţiei de acceleraţie prin intermediul presiunii mâinii. Forma acestui ataşament facilitează operarea în siguranţă, asigurând controlul maxim al automobilului – cu ambele mâini mereu pe volan. La MINI, inelul de acceleraţie poate fi dezactivat prin intermediul unui comutator. Şi deoarece este operat wireless, poate fi îndepărtat dacă este necesar.

MINI Cooper SE are o serie de modificări care ușurează manevrarea și sporesc siguranța

Setarea „caracteristică de acceleraţie redusă” uşurează parcarea şi demarajul în trafic aglomerat. La frânare, este necesar doar un efort minim pentru a reduce viteza cu maneta de frână la îndemână. Când este montată pe partea dreaptă sub volan, maneta de frână este uşor accesibilă în orice moment, iar ansamblu ei nu obstrucţionează bordul automobilului atunci când se foloseşte frâna.

Un capac de pedală pentru pedalele originale de acceleraţie şi frână protejează conductorul de operarea accidentală, sporind astfel siguranţa. Capacul poate fi îndepărtat cu uşurinţă în orice moment pentru utilizarea versatilă a MINI Cooper SE.

Pentru a asigura o manevrare încrezătoare, sigură şi sportivă a automobilului convertit, conducătorii MINI pot urma şi un curs special de pregătire pentru siguranţa condusului la centrul BMW & MINI Driving Experience din Maisach, chiar lângă München. Acest lucru le permite să exerseze manevrele de frânare şi evitare pe diferite suprafeţe de drum, precum şi schimbarea benzii cu şi fără decelerare.

Pe lângă siguranţa şi încrederea maximă la volan, participanţii pot face şi exerciţii de condus extrem de dinamic, pentru a obţine o plăcere şi mai mare atunci iau virajele într-un stil sportiv. În acest fel, MINI permite o mobilitate individuală, sigură şi fără restricţii, dar şi o plăcere a condusului electric durabil pentru toată lumea.

Pentru detalii complete despre cursurile de pregătire în materie de siguranţă pentru persoanele cu dizabilităţi, consultaţi: https://www.bmw-m.com/de/fastlane/driving-experience/trainings/academy-experience.html.

În România, modelul electric de curse Racing MIMI a fost adaptat pentru a permite și unui pilot cu dizabilități să participe la competiții

Deja din 2021, în România, Ciprian Lupu a arătat că poate face trecerea din scaun rulant în scaunul de pilot şi poate conduce foarte rapid şi MINI Cooper SE. Ciprian a fost alături de echipa Racing MIMI la etapele de Super Rally de la Mangalia în 2021 şi 2022 în ceea ce a fost poate prima participare competitivă a unui pilot în scaun rulant cu o maşină electrică.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account