Noul BMW Seria 4 Gran Coupé

Deoarece BMW Seria 4 Gran Coupé original s-a bucurat de un succes semnificativ, o a doua generaţie a modelului completează acum portofoliul gamei Seriei 4. Noul coupé cu patru uşi fascinează prin dinamica îmbunătăţită, un design mai clar care urmează noul limbaj al mărcii BMW, o atmosferă premium rafinată pentru interior şi o serie de inovaţii în domeniile operării şi conectivităţii. În plus faţă de plăcerea de a conduce şi eleganţa sportivă pentru care BMW este renumit, funcţionalitatea modernă este esenţială pentru acest concept de gran coupé în segmentul premium al clasei medii. Accesul confortabil la compartimentul din spate, cinci scaune de dimensiuni mari, un hayon mare şi un portbagaj cu utilizare variabilă asigură că noul BMW Seria 4 Gran Coupé îşi păstrează abilităţile specifice modelului în condusul zilnic şi în călătoriile mai lungi.

De această dată, o versiune de performanţă a noului BMW Seria 4 Gran Coupé, oferită de BMW M GmbH, va fi disponibilă de la lansarea pe piaţă a automobilului (care urmează să apară în noiembrie 2021) alături de alte patru variante de model. Toate vor fi construite în cadrul unui proces de fabricaţie flexibil la uzina BMW Group din München, pe aceeaşi linie cu modelul complet electric BMW i4 şi modelele BMW Seria 3 Sedan şi BMW Seria 3 Touring.

Proporţii distincte, interior extrem de versatil

Caracterul distinct al noului BMW Seria 4 Gran Coupé este clar exprimat prin designul exterior. Având o lungime exterioară de 4.783 milimetri, o lăţime de 1.852 milimetri şi o înălţime de 1.442 milimetri, propriţiile clare sunt combinate cu linii de coupé întinse dinamic. Este mai lung cu 143 milimetri, mai lat cu 27 de milimetri şi mai înalt cu 53 de milimetri decât predecesorul său, în timp ce ecartamentele au crescut şi ele – până la 1.595 de milimetri în faţă (+50 mm) şi 1.623 de milimetri în spate (+29 mm). Ampatamentul de 2.856 de milimetri este cu 46 de milimetri mai lung decât al predecesorului şi cu 5 milimetri mai mult decât dimensiunea de la Seria 3 Sedan.

Conceptul de caroserie specific modelului are ca rezultat un interior versatil care oferă spaţiu generos în spate. Noul BMW Seria 4 Gran Coupé oferă un volum al portbagajului de 470 de litri, capacitatea principală în zona direct vizibilă a portbagajului crescând cu 39 de litri. Capacitatea de încărcare poate fi extinsă la maximum 1.290 de litri prin rabatarea secţiunilor spătarului banchetei, cu divizarea standard 40:20:40.

Parte frontală expresivă, siluetă elegantă, spate puternic

Liniile îndrăzneţe şi suprafeţele cu o structură tridimensională sunt elementele definitorii ale părţii frontale expresive a noului BMW Seria 4 Gran Coupé. Grila BMW mare şi proeminentă pe verticală, structurată tridimensional, cu o formă arcuită, asigură o prezenţă marcantă. Farurile LED integrale subţiri vin cu ghidaje de lumină cu fibră optică în formă de U pentru luminile de zi. Opţional sunt disponibile farurile LED adaptive şi BMW Laserlight, care includ asistentul de fază lungă BMW Selective Beam cu efect antiorbire.

Liniile precise, uşile cu ferestre fără rame şi mânere ascunse şi umerii puternici modelează silueta elegantă şi sportivă a noului BMW Seria 4 Gran Coupé, în timp ce linia acoperişului culminează cu un element pronunţat al spoilerului de pe hayon. Liniile orizontale reprezintă influenţa dominantă în partea din spate. Iar statura musculoasă şi coborâtă a maşinii este accentuată şi de difuzor cu aripioare verticale la marginile exterioare şi un finisaj negru pentru marginea inferioară. Stopurile cu LEDuri integrale întunecate şi elegante se extind bine în flancuri.

Funcţiile de design personalizate adaugă ornamente dinamice pentru automobilele M Sport şi modelul BMW M. Un pachet M Carbon pentru exterior poate fi ales ca opţiune, iar componentele M Performance specifice modelului sunt disponibile ca parte a gamei de accesorii BMW originale.

Interior: plăcere de a conduce şi spaţiu într-o ambianţă premium

În interiorul noului BMW Seria 4 Gran Coupé, consola centrală înaltă şi structura de suprafaţă cursivă, care se întinde de la panoul de instrumente până la panourile uşilor, învăluie locurile din faţă. Butonul Start/Stop pentru motor este poziţionat într-un panou de comandă cu design clasic din consola centrală, care găzduieşte şi controlerul BMW şi butoanele pentru unitatea Driving Experience Control şi frâna de parcare electromecanică, alături de maneta schimbătorului de viteze specifică modelului. Bancheta cu tetiere rabatabile permite montarea a trei scaune pentru copii.

Scaunele sport şi volanul Sport îmbrăcat în piele sunt dotări standard. Stilul dinamic al interiorului este accentuat la BMW M440i xDrive Gran Coupé şi la modelele M Sport prin dotări care includ suport de genunchi pe consola centrală. Lista echipamentelor opţionale oferă posibilităţi extinse de individualizare. Plăcerea şi confortul la volan pot fi îmbunătăţite cu elemente precum încălzirea şi ventilarea scaunelor, opţiunile de finisare cu piele Vernasca şi BMW Individual, învelişurile Sensatec sau din piele pentru tabloul de bord, pachetul M Sport Pro, o trapă mare din sticlă ce poate fi glisată/înclinată, iluminare ambientală şi sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround.

Motoarele de ultimă generaţie, cu patru şi şase cilindri, şi tehnologia mild-hybrid 48V oferă un impuls clar pentru dinamică şi eficienţă

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé subliniază clar calităţile sale sportive îmbunătăţite, cu un model de performanţă în vârful gamei. BMW M440i xDrive Gran Coupé este propulsat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de 275 kW/374 CP. BMW 430i Gran Coupé înseamnă debutul unui nou motor pe benzină, cu patru cilindri, care dezvoltă 180 kW/245 CP şi are un colector de evacuare integrat în chiulasă pentru a reduce şi mai mult nivelurile de emisii. Motorul pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 420i Gran Coupé produce o putere maximă de 135 kW/184 CP. Iar un motor diesel cu patru cilindri, de 140 kW/190 CP, poate fi găsit sub capota BMW 420d Gran Coupé şi BMW 420d xDrive Gran Coupé.

La BMW M440i xDrive Gran Coupé şi la variantele diesel ale noului automobil, tehnologia mild-hybrid creşte şi mai mult dinamica şi eficienţa. Starterul de 48V poate asigura un plus de 8 kW/11 CP la demaraj sau la accelerările rapide. O baterie suplimentară litiu-ion ajută la extinderea suplimentară a posibilităţii de regenerare şi stocare a energiei la frânare. Sistemul mild-hybrid asigură şi rularea liberă cu motorul cu ardere internă oprit în regim de coasting pentru un plus semnificativ de eficienţă în regimul EcoPRO sau Comfort.

Toate motoarele sunt combinate standard cu o transmisie Steptronic cu opt trepte. Totodată, transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé) completează dinamica de schimbare mai precisă şi clapetele de schimbare de pe volan cu funcţie Sprint. Acest lucru stimulează caracteristicile sistemului de propulsie şi de schimbare pentru a maximiza performanţa dinamică atunci când se accelerează brusc sau se depăşeşte.

Rigiditate ridicată a caroseriei, atribute aerodinamice optimizate

Caracteristicile sportive ale noului BMW Seria 4 Gran Coupé sunt bine deservite şi de un centru de greutate coborât şi o distribuţie a masei de aproape 50:50. Un mix inteligent de materiale a fost folosit pentru a optimiza masa atât a caroseriei, cât şi a tehnologiei şasiului. Iar braţele personalizate din partea frontală a caroseriei şi din zona punţii spate asigură agilitatea şi precizia de manevrabilitate superbe ale automobilului.

Un sistem activ de control al clapetei de aer, care cuprinde clapete în partea superioară şi inferioară, plus Air Curtains şi o caroserie aproape complet sigilată optimizează aerodinamica automobilului. Coeficientul aerodinamic (Cd) de 0,26 măsurat pentru BMW 420d Gran Coupé, de exemplu, reprezintă o reducere de 0,02 faţă de predecesorul său.

Tehnologie sofisticată a şasiului cu reglaj specific modelului

Geometria specifică modelului, prinderea şi reglajul tehnologiei sofisticate a şasiului de la noul BMW Seria 4 Gran Coupé îi conferă o siguranţă dinamică excepţională. Puntea faţă cu dublu braţ transversal şi puntea spate cu suspensie multibraţ au fost proiectate şi pentru a reduce masa în paralel cu o creştere a rigidităţii. Disponibile standard, amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă îmbunătăţesc atât performanţa sportivă, cât şi confortul călătoriei. În funcţie de cursa arcului, acestea asigură o amortizare suplimentară pentru a controla mişcarea caroseriei atunci când se rulează peste denivelări mari, precum şi pentru a preveni plonjarea excesivă. Sistemul reacţionează la imperfecţiuni minore în suprafaţa drumului cu forţe de amortizare reduse care produc un nivel ridicat de confort.

Amortizoarele cu răspuns variabil în funcţie de cursă sunt setate mai ferm la BMW M440i xDrive Gran Coupé şi la automobilele cu suspensia M Sport opţională. Suspensia M adaptivă disponibilă opţional combină caracteristicile suspensiei M Sport cu amortizoare controlate electronic şi, prin urmare, oferă cea mai largă gamă posibilă de experienţe de condus în spectrul sportiv-confortabil. Direcţia sport variabilă este inclusă în ambele variante opţionale de suspensie. De asemenea, opţional sunt disponibile şi frâne M Sport (standard la BMW M440i xDrive Gran Coupé).

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé vine echipat standard cu jante de 17 ţoli, din aliaj uşor. Specificaţiile standard pentru noul BMW M440i xDrive Gran Coupé includ jante M de 18 ţoli, din aliaj, şi un diferenţial M Sport cu funcţie de blocare controlată electronic, complet variabilă în diferenţialul din spate. Acest lucru este disponibil şi ca opţiune pentru BMW 430i Gran Coupé dacă este comandată suspensia M Sport sau suspensia M adaptivă.

O gamă largă de sisteme de asistare a condusului

Aproximativ 40 de funcţii de asistenţă concepute pentru a permite condusul şi parcarea confortabile şi în siguranţă sunt disponibile standard sau opţional pentru noul BMW Seria 4 Gran Coupé. Printre punctele de atracţie se numără tempomatul activ cu asistare automată a limitei de viteză, monitorizarea traseului şi recunoaşterea semaforului (în Germania), plus asistentul de control al direcţiei şi al benzii.

Specificaţia standard cuprinde avertizare de coliziune frontală, informaţii privind limita de viteză, avertizare de părăsire a benzii, controlul distanţei de parcare, camera de asistenţă la marşarier şi asistentul de parcare cu asistent de marşarier. Parking Assistant Plus cu Surround View şi Remote 3D View poate fi comandat şi ca opţiune.

Conectivitate avansată şi noi servicii digitale

Conducătorul şi pasagerii noului BMW Seria 4 Gran Coupé beneficiază de posibilităţile extinse oferite de sistemul de operare BMW 7 standard. Clienţii pot alege interfaţa de control pentru situaţia de moment: display central tactil, controler BMW familiar, butoane multifuncţionale pe volan, comandă vocală sau control BMW prin gesturi, disponibil opţional. De asemenea, există acces la o serie de servicii digitale extrem de avansate, inclusiv Asistentul Personal Inteligent BMW, BMW Digital Key, Connected Music şi actualizări de software la distanţă.

Disponibil standard, BMW Live Cockpit Plus cuprinde sistemul de operare iDrive cu display central de 8,8 ţoli (22,35 cm) şi un afişaj color de 5,1 ţoli (12,96 cm) în tabloul de bord. BMW Live Cockpit Professional, dotare opţională, are un grup de ecrane complet digitale, care include un set de instrumente de înaltă rezoluţie, cu o diagonală a ecranului de 12,3 ţoli (31,24 cm) în spatele volanului şi display central de 10,25 ţoli (26,04 cm).

Sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud oferă calcul al traseului şi al orei de sosire extrem de rapid şi precis, actualizări de date de trafic în timp real la intervale scurte şi posibilitatea de a introduce orice cuvânt atunci când se caută o destinaţie. Cu integrarea smartphone-ului ca echipare standard, clienţii pot folosi Apple CarPlay şi Android Auto prin sistemul de operare al automobilului. Iar funcţia de actualizare a software-ului la distanţă permite importarea over-the-air a funcţiilor îmbunătăţite ale automobilului şi a serviciilor digitale suplimentare.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account