Totul despre facelift-ul modelelor BMW X3 şi BMW X4

Mai sportiv, mai modern şi mai digital. Pentru a doua fază a ciclului de viaţă, BMW a reîmprospătat modelele de succes Sports Activity Vehicle (SAV) şi Sports Activity Coupé (SAC) cu un aspect nou, echipamente îmbunătăţite şi o ofertă modernă de motorizări mild hybrid, plug-in hybrid, versiuni de performanţă. Partea frontală reproiectată şi secţiunea spate revizuită conferă un accent şi mai clar imaginii off-road robuste şi aspectului sportiv al generaţiei a treia BMW X3. Omologul său coupé, a doua generaţie BMW X4, adoptă o nouă parte frontală, îşi adaugă propriile accente cu grila mesh BMW exclusivă şi oferă o parte spate deosebit de dinamică. Reîmprospătarea este completată cu un interior modern, cu dotări noi de echipamente şi infotainment actualizat. BMW M GmbH modernizează în acelaşi timp şi modelele M ale BMW X3 şi BMW X4.

Tehnologie modernă de propulsie şi o structură mai clară a produsului

Toate modelele cu ardere internă sunt acum versiuni mild hybrid, o  dată cu introducerea tehnologiei cu starter-generator de 48V acum şi la toate toate motoarele pe benzină alături de toate modelele diesel. Gama include BMW X3 xDrive30e şi, la vârful gamei, modelele pe benzină şi diesel de înaltă performanţă de la BMW M GmbH. Pachetul M Sport şi variantele M familiare sunt disponibile ca alternativă la echipamentul standard îmbogăţit cu elemente X de înaltă calitate. Lansarea pe piaţă va începe în vara anului 2021, după începerea producţiei la uzina din Spartanburg (SUA) în august 2021. Noile BMW X3 şi BMW X4 urmează să aibă premiera mondială la Salonul Auto de la Chengdu din China (27 august – 5 septembrie), în timp ce premiera europeană va avea loc la IAA de la München (7-12 septembrie).

BMW X3 cu elemente clasice X şi gene sportive

Noul BMW X3 are un aspect mai modern care transmite o prezenţă mai puternică, cu modificări de design în faţă şi spate şi un accent pe elementele X clasice. Grila BMW şi farurile au fost reproiectate împreună cu spoilerul faţă şi bara spate, în timp ce stopurilor li s-a aplicat o grafică nouă. Elementele X de înaltă calitate, cum ar fi protecţia caroseriei şi pragurile laterale specifice în stilul X Line anterior, sunt standard. Genele sportive ale Sports Activity Vehicle sunt subliniate de pachetul M Sport şi modelele BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d.

Nouă grilă BMW şi faruri mai plate

Cu grila BMW reproiectată, farurile mai plate cu aproximativ 10 milimetri şi noul spoiler frontal, BMW X3 are o prezenţă proaspătă, iese clar în evidenţă faţă de versiunea pe care o înlocuieşte. Cu o formă mai atractivă, mai ales în zona superioară, grila BMW este mai mare decât înainte şi cuprinde acum un cadru dintr-o singură bucată. O bară neagră, în care iCam este poziţionată dacă este specificată, asigură separarea vizuală a grilei. Farurile frontale sunt dotate standard cu tehnologia LED pentru toate luminile. În plus faţă de farurile opţionale LED adaptive cu funcţie Matrix, unde lumina de vreme nefavorabilă preia funcţia farurilor de ceaţă separate anterior, BMW Laserlight cu o rază de acţiune de până la 650 de metri este disponibilă acum ca opţiune.

Spoiler frontal şi difuzor spate reproiectate

Sub faruri, prizele de aer verticale dispuse într-o interpretare triunghiulară încadrează bara faţă. În noul spoiler frontal, suprafeţele extinste în culoarea caroseriei şi protecţia robustă a caroseriei consolidează prezenţa şi aura de înaltă calitate a modelului SAV. BMW X3 xDrive30e cu sistem plug-in hybrid poartă şi o emblemă „electrified by i” pe aripa frontală, în timp ce un inel albastru suplimentar împodobeşte toate siglele BMW de pe această versiune de motorizare, inclusiv cele de pe capacele butucului roţii. Secţiunea spate a noului BMW X3 vine cu o imagine clar definită. O margine neagră oferă stopurilor LED integrale un aspect mai precis, în timp ce grafica de lumină mai îngustă include acum un contur în X modelat tridimensional şi semnalizatoare orizontale integrate în stil filigran. Accentul pus pe liniile orizontale, de exemplu în zona concavă de la capătul inferior al hayonului, contribuie la imaginea clară a spatelui. Noile decoraţiuni ale ţevii de eşapament, integrate perfect şi cu formă liberă, sunt mai mari şi mai sportive, oferind o prezenţă mai puternică.

Pachet M Sport cu detalii exterioare specifice

Pachetul M Sport oferă BMW X3 o orientare mai sportivă. Spoilerul frontal specific prezintă prize de aer semnificativ mai mari şi inserţii finisate în negru lucios, precum şi Air Curtains mai pronunţate. Graficele ferestrelor, şinele de acoperiş şi cadrul şi barele pentru grila BMW sunt disponibile opţional în negru lucios. Bara spate mai sportivă include un difuzor mai atractiv, finisat în Dark Shadow, împreună cu două panouri laterale Air Curtains suplimentare în negru lucios. Echiparea standard include noua jantă de 19 ţoli, din aliaj, cu design Y-Spoke 887M şi finisată în Midnight Grey Bicolor, cu anvelope 245/50 R19. Opţional sunt disponibile jante suplimentare de 20 şi 21 de ţoli, precum şi frâne M Sport cu etriere vopsite în albastru sau roşu.

Mai multe însemne M la automobilele M Performance

O diferenţiere vizuală suplimentară este oferită de BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d, care îşi arată apartenenţa la portofoliul BMW M GmbH printr-o grilă BMW M specifică. În plus faţă de un cadru cromat, aceasta poartă barele duble tipice M finisate în negru lucios şi cu sigla M. În timp ce aceleaşi spoilere ca în pachetul M Sport se găsesc în faţă şi în spate, oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic şi finisate în negru lucios, ornamentele de ţeavă de eşapament, în crom negru, şi designul atractiv „Two Teeth” asigură un aspect distinctiv. BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d sunt echipate standard cu jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 699M şi finisate în Orbit Grey, cu anvelopele mixte 245/45 R20 în faţă şi 275/40 R20 în spate. Opţional, aceste jante sunt disponibile în Jet Black, în timp ce alte opţiuni exclusive includ jantele M de 21 de ţoli, din aliaj uşor, cu design double-spoke 718M şi finisare în Jet Black lustruit.

Grila BMW mesh ca o caracteristică distinctivă exclusivă a BMW X4

BMW X4 vine cu o transformare a părţii forntale a BMW X3, dar adaugă o caracteristică distinctivă exclusivă sub forma grilei mesh familiară de la alte modele BMW sportive. În comparaţie cu BMW X3, farurile LED adaptive cu funcţie Matrix sunt deja standard, în timp ce BMW Laserlight este, la fel ca la BMW X3, disponibilă opţional. Dispunând de stopuri LED integrale plate, care subliniază lăţimea automobilului şi ies în mod atractiv din caroseria automobilului prin designul lor tridimensional, secţiunea spate are acum o formă şi mai clară în versiunea BMW X4. Noul difuzor spate are un aspect puternic definit, cu o proporţie crescută de suprafaţă vopsită şi deflectoare aşezate acum vertical şi mai jos în bară. Ornamentele ţevilor de eşapament, largi şi cu formă liberă, sunt un ecou al liniilor orizontale din secţiunea superioară.

Pachet M Sport cu difuzor spate atractiv la BMW X4

Începând de la pachetul M Sport, BMW X4 dispune de grila BMW mesh, al cărei cadru şi inserţii sunt vopsite în negru lucios la cerere, precum şi un nou difuzor spate cu o inserţie largă, decalată, în formă de nicovală. La fel ca panourile laterale Air Curtains, acesta este finisat în negru lucios şi oferă o impresie generală puternică, care este clar orientată spre drum. La fel ca la BMW X3, pachetul M Sport include noua jantă de 19 ţoli, din aliaj, cu design Y-Spoke 887M şi finisaj în Midnight Grey Bicolor, cu anvelope 245/50 R19 ca standard. Opţional sunt disponibile jante suplimentare de 20 şi 21 de ţoli şi frânele M Sport.

Însemne BMW M pentru BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d

BMW X4 M40i şi BMW X4 M40d se bazează pe aspectul şi echipamentul standard al modelelor X3 corespunzătoare şi, asemenea acestora, poartă însemne BMW M tipice, cum ar fi grila BMW M cu cadru cromat, bare duble în negru lucios şi sigla M, precum şi oglinzile exterioare M optimizate aerodinamic în negru lucios. Difuzorul spate este completat de ornamentul Air Curtain în negru lucios. Analog cu BMW X3 M40i şi BMW X3 M40d sunt ornamentele ţevilor de eşapament cu formă liberă în crom negru, cu „Two Teeth” şi anvelopele.

11 nunaţe de vopsea pentru BMW X3 şi unul exclusiv pentru BMW X4

După reproiectarea modelului BMW X3, BMW oferă un total de 11 nuanţe de vopsea în gama obişnuită. Vopseaua metalizată Skyscraper Grey (din decembrie 2021) este nouă, la fel cum este şi M Brooklyn Grey metalizat la pachetul M Sport, împreună cu cele două culori BMW Individual Aventurine Red şi Tanzanite Blue. Noua culoare metalizată Piedmont Red este disponibil exclusiv pentru BMW X4. Pentru prima dată, există şi o gamă de numeroase finisaje speciale BMW Individual pentru cele două modele, inclusiv finisaje mate precum Frozen Deep Grey. Gama de culori speciale disponibile urmează să fie extinsă în viitor.

Interior revizuit semnificativ

Noile BMW X3 şi BMW X4 adoptă consola centrală a actualului BMW Seria 4. Acum, displayul central independent, cu funcţie tactilă, oferă standard o diagonală a ecranului de 10,25 ţoli (26,04 cm) pentru toate automobilele. Opţional, este disponibilă şi o versiune de 12,3 ţoli (31,24 cm) a ecranului tactil. Echipamentul standard îmbunătăţit semnificativ include acum şi scaune sport cu tapiţerie dintr-o nouă generaţie Sensatec în noua culoare Ray Grain şi cu suprafeţe principale perforate ale scaunelor, precum şi control automat al climatizării cu control pe trei zone. Pentru a face procesul de configurare a automobilului mai clar şi mai simplu pentru clienţi, complexitatea liniilor de echipare şi a opţiunilor suplimentare a fost redusă în mod deliberat cu 30%. În plus faţă de suportul pentru pahare şi o emblemă specifică modelului, consola centrală găzduieşte noua insulă de comandă cu maneta selectorului de viteze, butoanele pentru sistemul de pornire/oprire, frâna electrică de parcare, controlul coborârii în rampă şi diversele funcţii de experienţă la volan, precum şi controlerul BMW iDrive. Butonul de pornire a motorului este poziţionat tot aici. Noile elemente de finisare galvanizate pentru gurile de aerisire adaugă un plus de eleganţă, subliniind în acelaşi timp liniile orizontale din interior. Funcţii suplimentare sunt oferite de Ambient Light  disponibil opţional, care oferă iluminare de contur deasupra ornamentului decorativ din bord şi iluminare ambientală care străluceşte uşor în jos sub ornamentul de accent pentru a crea o atmosferă relaxantă şi de înaltă calitate în interior.

Tehnologie hibrid pentru toate motoarele

Noile BMW X3 şi BMW X4 demonstrează o electrificare crescândă prin tehnologia hibrid modernă în combinaţie cu toate cele şapte sisteme de propulsie disponibile. În plus faţă de BMW X3 xDrive30e cu sistem plug-in hybrid, care este în producţie din decembrie 2019, toate motoarele cu patru şi cu şase cilindri din cele două game de model utilizează acum tehnologia mild-hybrid 48V. După ce cele trei motoare diesel disponibile au fost transformate în sistem mild-hybrid în cursul anului 2020, cele trei motoare pe benzină sunt echipate acum şi cu această tehnologie, care include un generator-starter de 48V, asigurând performanţe de condus mai bune, cu consum de combustibil mai mic şi confort sporit la volan. Energia obţinută prin recuperare şi stocată în bateria de 48V poate fi utilizată şi pentru un impuls electric la acceleraţie de 8 kW/11 CP, pe lângă alimentarea reţelei 12V de la bord. Sistemul starter-generator permite oprirea motorului cu ardere internă în modul coasting (când se rulează în modul EcoPro sau Comfort), asigurând rularea liberă cu motorul termic oprit pe distanţe lungi.

Oferta cuprinde trei motoare diesel şi trei pe benzină

Şapte opţiuni de motorizare sunt disponibile pentru noile BMW X3 şi BMW X4, acoperind o gamă de puteri ce variază între 135 kW/184 CP şi 265 kW/360 CP. Acestea includ trei motoare diesel: cu 140 kW/190 CP la BMW X3 xDrive20d şi BMW X4 xDrive20d, cu 210 kW/286 CP la BMW X3 xDrive30d şi BMW X4 xDrive30d şi cu 250 kW/340 CP la BMW X3 M40d şi BMW X4 M40d.

Modelele cu motor pe benzină sunt BMW X3 xDrive20i şi BMW X4 xDrive20i cu 135 kW/184 CP, BMW X3 xDrive30i şi BMW X4 xDrive30i cu 180 kW/245 CP şi BMW X3 M40i şi BMW X4 M40i cu 265 kW/360 CP.

Plug-in hybrid cu o autonomie electrică de până la 50 de kilometri

Modelul plug-in hybrid BMW X3 xDrive30e este rezervat pentru Sports Activity Vehicle. Sistemul său constă dintr-un motor pe benzină, cu patru cilindri, combinat cu un motor electric a cărui putere este transmisă tuturor celor patru roţi. Puterea totală a sistemului – 215 kW/292 CP – poate fi mărită cu până la 30 kW/41 CP prin utilizarea temporară a puterii maxime a motorului electric. Are o baterie litiu-ion de înaltă tensiune care permite o autonomie de până la 50 de kilometri.

Transmisie Steptronic cu opt trepte şi BMW xDrive ca dotări standard

Toate versiunile de motorizare sunt combinate cu cutii de viteză Steptronic cu opt trepte, potrivite în mod specific cu caracteristicile respective ale motorului. BMW X3 M40i, BMW X3 M40d şi toate modelele BMW X4 sunt dotate cu transmisia Steptronic Sport cu 8 trepte, altfel opţională, care include standard clapete de schimbare şi Launch Control. Tracţiunea integrală BMW xDrive aduce o contribuţie semnificativă la comportamentul sportiv versatil al BMW X3 şi BMW X4. Controlul său electronic precis asigură o distribuţie foarte sportivă a puterii, care este tipică mărcii. Orientarea spre puntea spate face ca abordarea dinamică a virajelor să fie o experienţă deosebit de intensă. În plus, BMW xDrive optimizează atât stabilitatea la volan, cât şi tracţiunea pe teren accidentat.

Driving Assistant Professional este disponibil în premieră

Prin revizuirea BMW X3 şi BMW X4, BMW a reorganizat şi a extins din nou în mod semnificativ gama de sisteme moderne de asistare a condusului pentru a spori atât confortul, cât şi siguranţa. Driving Assistant Professional, disponibil pentru prima dată ca opţiune în aceste game de modele şi prezent mai întâi la BMW X3 / X4 M40i şi M40d, oferă conducătorului o relaxare confortabilă şi o siguranţă sporită în situaţiile de condus în care există o dorinţă conştientă de asistenţă. În plus faţă de Driving Assistant, care este tot opţional, funcţiile includ tempomatul activ cu funcţionalitate îmbunătăţită în oraş, avertizarea de intersecţie cu funcţie suplimentară de frânare în oraş, asistentul pentru bandă de urgenţă şi versiunea îmbunătăţită a asistentului de control al direcţiei şi al benzii. Vizualizarea mediului 3D Assisted VIew în panoul de instrumente oferă o prezentare generală a sistemelor de asistare Driving Assistant Professional care sunt activate şi a funcţiilor pe care le oferă. Parking Assistant Plus include acum şi asistentul de marşarier, care ajută la rularea în sens invers pe o trasă deja parcursă. O altă dotare nouă a BMW X3 şi BMW X4 este facilitatea opţională BMW Drive Recorder, care realizează videoclipuri în jurul automobilului.

BMW Live Cockpit Plus cu afişaj de 10,25 ţoli ca standard

Cu BMW Live Cockpit Plus ca dotare standard şi conectarea inteligentă, inclusiv servicii digitale inovatoare bazate pe sistemul de operare BMW 7, BMW X3 şi BMW X4 oferă acum o interacţiune deosebit de strânsă între conducător şi automobil. BMW Live Cockpit Plus include sistemul de operare iDrive cu un display central care acum are diagonala de cel puţin 10,25 ţoli (26,04 cm) şi un controler tactil, precum şi un grup de instrumente în aspect Black Panel cu un afişaj color de 5,1 ţoli (12,95 cm) în centru. BMW Live Cockpit Plus poate fi completat de BMW Head-Up Display opţional. Ca un plus opţional, BMW Live Cockpit Professional oferă o reţea de monitoare complet digitale: grupul de instrumente de înaltă rezoluţie din spatele volanului şi displayul central au fiecare diagonală a ecranului de 12,3 ţoli (31,24 cm).

Noua generaţie de navigaţie cu BMW Maps

Una dintre cele mai importante inovaţii în domeniul serviciilor digitale este BMW Maps. Sistemul bazat pe cloud permite îmbunătăţirea semnificativă a performanţei, un grad ridicat de precizie şi introducere simplificată a destinaţiei. Sistemul de navigaţie de nouă generaţie oferă calcul rapid şi dinamic al traseului bazat pe date precise de trafic în timp real livrate la intervale scurte. În plus, BMW Maps cu Connected Parking oferă conducătorilor asistenţă şi mai detaliată în căutarea unui loc de parcare liber în apropierea destinaţiei lor.

Conectivitate pentru smartphone şi integrarea serviciilor terţe

BMW Live Cockpit Plus şi BMW Live Cockpit Professional oferă integrare wireless optimizată a smartphone-ului prin Apple CarPlay. Aici, conducătorul poate vizualiza toate informaţiile importante din aplicaţii pe displayul central şi, de asemenea, – într-o formă procesată inteligent – în panoul de instrumente şi BMW Head-Up Display opţional.

Cu Android Auto, BMW Group a adăugat un alt serviciu relevant pentru clienţi în gama sa de conectivitate integrată în automobil, oferind o utilizare uşoară şi sigură a funcţiilor smartphone-urilor, cum ar fi muzică, media sau aplicaţii de mesagerie în timpul condusului. Unul din elemente distinctive ale integrării Android Auto şi BMW includ o conectare convenabilă şi wireless şi integrare inteligentă a instrucţiunilor de navigaţie Google Maps în BMW Head-Up Display. Acelaşi lucru este realizat cu Apple Maps pentru Apple CarPlay.

Integrarea profundă a Amazon Alexa face posibilă utilizarea serviciului vocal Amazon în interiorul automobilului în acelaşi mod în care clientul este obişnuit să facă acasă. Cu ajutorul aplicaţiei My BMW, care este disponibilă în peste 40 de ţări atât pentru sistemele de operare iOS şi Android, Amazon Alexa poate fi instalat în automobil în doar câţiva paşi. În plus, aplicaţia My BMW este o interfaţă universală pentru automobil. Oferă informaţii despre starea automobilului în orice moment şi, în funcţie de opţiunile comandate, permite funcţii de acces la distanţă, cum ar fi locaţia automobilului, blocarea şi deblocarea uşilor sau înregistrarea împrejurimilor automobilului (Remote 3D View).

Funcţionalitate îmbunătăţită pentru Asistentul Personal Inteligent BMW

Asistentul Personal Inteligent BMW câştigă în mod constant capacităţi suplimentare în BMW X3 şi BMW X4, creând o legătură şi mai intensă între conducător şi automobil. Cu partenerul digital, instrucţiunile vorbite în mod natural pot fi folosite acum pentru a regla aerul condiţionat, pentru a deschide şi a închide geamurile sau pentru a schimba modurile de comutare a experienţei de condus, de exemplu. De asemenea, poate accesa noua aplicaţie News, care citeşte pasagerilor cele mai recente ştiri şi poate învăţa rutine care sporesc confortul şi plăcerea de a conduce în anumite situaţii.

Actualizări „over-the-air” de software de la distanţă

Din 2018 şi de la introducerea sistemului de operare BMW 7, conducătorii de modele BMW au avut posibilitatea să îşi păstreze automobilul în permanenţă la curent cu cea mai recentă versiune a software-ului folosind actualizarea de software de la distanţă. Şi la BMW X3 şi BMW X4, actualizările pot include conţinut diferit de la servicii noi la caracteristici îmbunătăţite ale automobilului şi pot fi încărcate „over-the-air”.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account