Preț BMW Seria 7 – Noi motorizări plug-in hybrid și diesel vor fi oferite în România din noiembrie

Preț BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 va fi disponibil din noiembrie 2022 în versiunile plug-in hybrid BMW M760e xDrive și BMW 750e xDrive, precum și în varianta BMW 740d xDrive cu diesel mild-hybrid.

Noile motorizări plug-in hybrid și diesel vor fi disponibile din această toamnă

Lansarea modelului electric BMW i7 va fi urmată de sosirea a două versiuni plug-in hybrid, inclusiv un model BMW M şi o variantă cu motor diesel mild-hybrid 48V. Angajamentul faţă de electrificare continuă cu cea mai recentă tehnologie BMW eDrive. Producţia urmează să înceapă în noiembrie 2022. Preţul de început pentru România pentru versiunea 740d este de 90.300 Euro fără TVA (107.457 Euro cu TVA). Start la comenzi în România.

Acum, mai mult ca niciodată, numărul 7 reprezintă plăcerea de a conduce, confortul pe distanţe lungi şi tehnologie de avangardă. La doar câteva luni după premiera mondială a modelului electric BMW i7, mai multe opţiuni pentru sisteme de propulsie vor fi disponibile din noiembrie 2022.

CLICK AICI pentru a vedea și prețurile și specificațiile modelului BMW i7 pentru piața din România.

Preț BMW Seria 7 în România: versiunea diesel BMW 740d xDrive

Două variante plug-in hybrid (PHEV) – inclusiv primul model BMW M din noua gamă BMW Seria 7 – vor încânta şi vor entuziasma clienţii din numeroase pieţe din întreaga lume cu puterea combinată a unui motor pe benzină cu şase cilindri în linie şi a unui sistem de propulsie electric actualizat. Angajamentul pentru electrificare optimizează, de asemenea, eficienţa noului BMW 740d xDrive disponibil pe pieţele europene, al cărui motor diesel cu şase cilindri în linie este completat de tehnologia mild-hybrid 48V de ultimă generaţie. Preţul de început pentru România pentru versiunea 740d este de 90.300 Euro fără TVA (107.457 Euro cu TVA). Reprezentanţii autorizaţi BMW pot primi de astăzi comenzi.

Diversitatea sistemelor de propulsie disponibile deschide o gamă largă de experienţe în ceea ce priveşte dinamica de condus, lux progresiv şi experienţa de interior pe care nici unul dintre rivalii BMW Seria 7 nu o poate egala. Acesta este rezultatul unei noi arhitecturi de automobile flexibile pentru Seria 7 şi expresia unei structuri de ofertă orientată global, care permite ca gama de modele să fie adaptată individual pentru fiecare piaţă specifică. Prin urmare, BMW Group ia în considerare nevoile specifice ale clienţilor, cerinţele legate de infrastructură şi condiţiile legale din diferitele regiuni ale lumii.

Inovaţie plug-in hybrid pentru noul BMW Seria 7: etapa de preangrenare a transmisiei compacte oferă o putere electrică şi mai autoritară

Sistemele de propulsie montate în cele două modele plug-in hybrid reunesc un motor cu şase cilindri în linie cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte. Pentru ambele modele, puterea generată de cele două unităţi de propulsie este transferată către şosea prin intermediul sistemului inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive.

Motorul electric montat în cele două modele dispune de cea mai recentă generaţie de tehnologie BMW eDrive pentru modelele plug-in hybrid. Motorul sincron cu o putere specifică de peste 5,0 kW/kg are o putere nominală de 145 kW/197 CP în cele două variante PHEV, iar  plaja de turaţii a fost extinsă la maximum 11.500 rpm.

În plus, o treaptă de preangrenare, de demultiplicare, este utilizată pentru a creşte cuplul produs de motorul electric până la un maxim efectiv de 450 Nm la intrarea transmisiei pe partea motorului. Această inovaţie, brevetată şi utilizată pentru prima dată de BMW, permite sistemului de propulsie electric integrat în carcasa transmisiei într-un design compact, cu masă redusă să asigure în regim continuu un nivel mare de cuplu care în mod normal ar putea fi realizat doar folosind un motor electric mult mai mare şi mai greu. Livrarea de putere optimizată realizată cu etapa de preangrenare între rotorul motorului electric şi arborele de intrare al transmisiei face o diferenţă clară atât la accelerarea de pe loc, cât şi când este nevoie de un plus de viteză.

Premieră în BMW Seria 7: prima automobil de performanţă de la BMW M GmbH cu un sistem de propulsie plug-in hybrid

Un profil de performanţă injectat cu o potenţă sportivă suplimentară şi o aură de dinamism de vârf evidenţiază noul BMW M760e xDrive. Aceasta este primul automobil de performanţă de la BMW M GmbH cu un sistem de propulsie hibrid plug-in. Motorul termic este un propulsor de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, o putere nominală de 280 kW/380 CP şi un cuplu nominal de 520 Nm. Acesta este combinat cu un motor electric nou pentru a genera o putere a sistemului de 420 kW/571 CP (cu creştere temporară) şi un cuplu al sistemului de 800 Nm.

Noul BMW M760e xDrive accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde şi completează acceleraţia în reprize (de la 80 la 120 km/h, treapta a cincea) în doar 2,7 secunde. Prin aceasta, BMW M760e xDrive combină atributele de performanţă deosebite cu opţiunea plăcerii de a conduce fără emisii la nivel local în zonele urbane şi nu numai. Caracteristicile de design specifice M, ornamentele interioare şi ecranele din cockpit se potrivesc perfect cu atmosfera de lux modern a sedanului.

La noul BMW 750e xDrive, noul sistem de propulsie electrică este combinat din nou cu un motor de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie, de data aceasta dezvoltând o putere maximă de 230 kW/313 CP şi un cuplu de 450 Nm. Lucrând în tandem, cele două surse de putere produc o putere a sistemului de 360 kW/490 CP (cu boost temporar) şi un cuplu a sistemului de 700 Nm. Acest lucru permite noului BMW 750e xDrive să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,8 secunde, iar acceleraţia în reprize (80-120 km/h) se realizează în doar 2,7 secunde.

Motoarele electrice pentru cele două modele plug-in hybrid se aprovizionează cu energie dintr-o baterie litiu-ion de înaltă tensiune, instalată în podeaua automobilului, care este, de asemenea, produsul tehnologiei BMW eDrive de generaţia a cincea. La 18,7 kWh, conţinutul de energie utilizabil al bateriei este cu peste 50% mai mare decât cel disponibil cu generaţia anterioară a tehnologiei. Puterea maximă de încărcare AC este de 7,4 kW. În combinaţie cu eficienţa motorului electric şi managementul inteligent al energiei, inclusiv recuperarea adaptivă, acest lucru oferă noului BMW M760e xDrive o autonomie electrică de 77-85 de kilometri (valori provizorii) în ciclul WLTP, iar noului BMW 750e xDrive o autonomie de 78-87 de kilometri (valori provizorii) conform WLTP.

Motor diesel cu şase cilindri în linie, cu tehnologie mild-hybrid 48V de ultimă generaţie pentru noul BMW Seria 7

Progresele consistente realizate sub programul de dezvoltare BMW EfficientDynamics aduce beneficii şi pentru noul motor diesel pentru BMW Seria 7. La noul BMW 740d xDrive, un motor termic complet actualizat face echipă cu cea mai recentă tehnologie mild-hybrid 48 V, care include un motor electric integrat în transmisia Steptronic cu opt trepte. Rezultatul este o putere maximă de 220 kW/300 CP (generată de combinaţia dintre motorul termic cu până la 210 kW/286 CP şi motorul electric integrat cu până la 13 kW/18 CP) şi cuplul maxim de 670 Nm (generat de combinaţia motorului termic cu până la 650 Nm cu motorul electric integrat cu până la 200 Nm).

Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri în linie, care alimentează BMW 740d xDrive are noi pistoane din oţel care permit o presiune o creştere a presiunii de injecţie şi îmbogăţesc acustica motorului. Eficacitatea procesului de separare a uleiului a fost îmbunătăţită şi ea în comparaţie cu motorul predecesor. Noul sistem de injecţie directă common-rail funcţionează acum cu injectoare cu supapă solenoidală, care asigură până la 12 injecţii pe cursă de putere, cu o presiune maximă de 2.500 bar.

Cea mai recentă generaţie de tehnologie mild-hybrid asigură că puterea suplimentară să fie disponibilă instantaneu, iar nivelul de recuperare este ridicat, astfel încât să îmbunătăţească eficienţa. Motorul electric este integrat – împreună cu electronica de putere – în carcasa transmisiei Steptronic cu opt trepte, unde îşi asumă şi rolul unui starter. Aceasta permite rularea în modul coasting cu oprirea completă a motorului cu ardere internă pe distanţe lungi şi repornirea lui lină şi eficientă. Livrarea rapidă a puterii sistemului de propulsie electrificat permite accelerarea de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde. În plus, interacţiunea de înaltă precizie dintre motorul termic şi motorul electric îmbunătăţeşte eficienţa şi fluiditatea sistemului de propulsie, făcându-l ideal pentru a fi folosit la noul BMW Seria 7.

În clipul video de mai jos puteți vedea impresiile noastre de la prima întâlnire cu noul model electric BMW i7.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account