Top 5 jante de BMW

Alegerea jantelor este foarte dificilă. Unii vor un set care să le ofere cel mai bun compromis între sportivitate și confort, alții sunt interesați doar de aspectul lor în timp ce mulți se îndreaptă către unele cât mai rezistente ori cele mai ușor de recondiționat.

Având în vedere impactul pe care-l are fibra de carbon, mulți constructori vorbesc deja despre jante de carbon, dar deocamdată tot oțelul, aluminiul sau aliajele sunt cele mai respândite.

Jantele din aluminiu sunt ceva mai practice decât unele din oțel –  se recomandă montarea lor dacă mărimea depășește 17 inci, nu neapărat pentru că sunt cu mult mai ușoare decât cele din oțel, ci pentru că ajută mai mult la ventilarea frânelor. Combinația dintre jantă și anvelopă are influențe directe asupra dinamicii mașinii. O jantă mai mare echipată cu o anvelopă cu profil mic va influența potențialul dinamic și va permite instalarea unor frâne mai mari. Cu cât sunt jantele mai, cu atât frânele vor putea fi mai mari. Alegerea o facem însă și în funcție de drumuri, iar jantele mari cu balon mic nu aduc cu sine și mai mult confort. Mai ales pe drumuri românești.

Trendul se îndreaptă câtre jante din ce în mai mari, dar din ce în ce mai ușoare – aluminiul are încă parte de o atenție deosebită, dar nu excludem versiuni de aliaj între mai multe materiale ori o combinație dintre aluminiu și fibră de carbon.

Mai jos găsiți un top cu jantele care au un impact vizual deosebit, dar care participă și la bunul mers al mașinii.

Locul 5 – BMW M4 GTS

BMW-M4_GTS_2016_800x600_wallpaper_38

Jantele astea sataniste cu design 666 sunt cele mai colorate jante puse pe un BMW de fabrică vreodată. Culoarea este portocaliu acid, iar designul combină clasicul cu modernul și cu îndrăcitul. Sunt de 19 inci pe față și de 20 inci pe spate, încălțate cu anvelope Pilot Sport Cup2.

Locul 4 – BMW M6

BMW-M6_Gran_Coupe_2014_800x600_wallpaper_8c

O să le găsiți în configuratorul BMW cu numele de cod W-spoke tip 423 și sunt de 19 inci. Părerea noastră este că jantele în cinci spițe pe o mașină cu mușchi nu au cum să vină rău și sunt jantele care scot foarte bine în evidență frânele.

Locul 3 – BMW M Performance

BMW-4-Series_Coupe_M_Performance_Parts_2014_800x600_wallpaper_0b

La M Performance găsiți multe jucării, dar jantele sunt printre cele mai căutate și mai cumpărate accesorii. Unele dintre ele ies mai mult în evidență, iar putem să spunem că un BMW cu pachet M Performance este uneori mai sigur și mai simplu decât un tuning după ureche. Sunt ușoare, ajută la ventilarea discurilor, iar designul este cât se poate de modern.

Locul 2 – BMW ALPINA

Alpina-BMW_B4_Bi-Turbo_Coupe_2014_800x600_wallpaper_0b

Jantele ALPINA fac parte din identitatea vizuală a mărcii. Chiar dacă au schimbat multe chestii de-a lungul anilor, ALPINA au păstrat designul jantelor cu multe spițe, le-au adaptat noilor modele și le-au făcut nemuritoare. Unii sunt atât de îndrăgostiți de ele încât nu vor un BMW ALPINA, ci doar jantele.

Locul 1 – BMW M3 E46

BMW-M3_2001_800x600_wallpaper_3f

La așa mașină era nevoie de niște jante speciale. BMW M3 E46 nu ar fi fost o mașină completă fără niște jante care să amplifice caracterul sportiv al mașinii. Sunt probabil cele mai replicate jante de BMW de până acum și nu ar trebui să vă mire dacă le vedeți și pe dieseluri. Dacă nu ne oprește nimeni să punem logo-uri M peste tot, cine ne oprește să cumpărăm niște roți care arată, dar nu valorează nici măcar cât prezoanele unora originale.

Dacă ne-a scăpat ceva puteți să ne trageți de urechi în comentarii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account